2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HBLF – Média a Társadalomért díjazottak

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57758"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/hblf_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="51" /></a></span>Lengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió), Rist Lilla (Nők Lapja), Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió) és a Zöld Pók Alapítvány kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Média a Társadalomért" díját. A 2011-ben megjelent pályaművekért odaítélt elismeréseket 2012. február 2-án adták át a Gundel Étteremben.

hblf 0.thumbnailLengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió), Rist Lilla (Nők Lapja), Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió) és a Zöld Pók Alapítvány kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Média a Társadalomért" díját. A 2011-ben megjelent pályaművekért odaítélt elismeréseket 2012. február 2-án adták át a Gundel Étteremben.

hblf 0.thumbnailLengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió), Rist Lilla (Nők Lapja), Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió) és a Zöld Pók Alapítvány kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Média a Társadalomért" díját. A 2011-ben megjelent pályaművekért odaítélt elismeréseket 2012. február 2-án adták át a Gundel Étteremben.

A 2011-ben tizedik alkalommal meghirdetett pályázat célja elismerni a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását, a társadalom, és a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő, a különböző szektorok, csoportok, szervezetek és magánszemélyek összefogásával sikeresen megvalósuló kezdeményezések népszerűsítését a médiában. A HBLF nagyra értékeli az újságírók, riporterek, szerkesztők társadalmi elkötelezettségét, amit ezen pályázat évente történő kiírásával, és az adott év legkiemelkedőbb írásainak, riportjainak díjazásával is el kíván ismerni.

A jubileumi rendezvény díszvendége, Dr. Kupa Mihály, egykori pénzügyminiszter nyitóelőadásában elhangzott, hogy „A súlyos jövedelmi különbségeket az egyik legfőbb kockázatnak nevezte a davosi Világgazdasági Fórum „Global Risks 2012" tanulmánya, míg korábban a kockázati térképet az olajárak, a bankok, az árfolyamok és hasonlók uralták. Ez is mutatja, hogy a társadalmi szolidaritás mind fontosabbá válik, s az üzleti élet szereplői számára is létkérdés."

A díjkiosztó programja egy panelbeszélgetéssel folytatódott, melyen Vrannai Katalin (IFUA Horváth & Partners) vezetésével a civil szervezetek által megpályázható források drasztikus csökkenése miatt kialakult helyzetet vitatták meg a beszélgetés résztvevői, Gerencsér Balázs (NIOK), Nizák Péter (OSI),  Pordán Ákos (KézenFogva Alapítvány) és Szablics Bálint (KIM Civil Kapcsolatok Főosztálya).

A Média a Társadalomért díjra beérkezett pályaműveket a Betlen János (MTVA), Érdi Sándor (Szegedi Tudomány Egyetem), Faragó András (Jövő Záloga TISZK), Dr. Simon András (MNB) és Vrannai Katalin alkotta zsűri értékelte. „A minőségi újságírás művelőit szeretnénk elismerni ezzel a díjjal. Minőségi megvalósítást társadalmilag fontos, remélt hatásait tekintve hasznos témákban. Aggasztóan lecsökkent az ilyen megjelenések száma" – mondta Simon András.

2011-ben Lengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió) "Álomépítők" című riportjával érdemelte ki a Média a Társadalomért pályázat első díját, és az azzal járó 200.000 forintot. A „Szombat délelőtt" című magazinban elhangzott riport az építőipar számos szereplője, a Viasat3 tévécsatorna, önkormányzatok és magánszemélyek összefogását mutatja be az önhibájukon kívül a szegénységküszöb alá került, emberhez méltatlan helyen élő családok, közösségek megsegítése érdekében. Az I. helyezettnek járó oklevelet Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója adta át. „Lengyel Nagy Anna témaválasztása nagyon közel áll a Holcim otthonteremtő társadalmi tevékenységéhez. Riportjában érzékletesen mutatja be a már szinte csodának számító összefogást, kitartást és elhivatottságot, melynek köszönhetően az Álomépítők csapata családok sorsát változtatja meg néhány hét alatt. Őszinte, tanulságos, a nehézségeket is hitelesen bemutató műsorban egy nem mindennapi pozitív példa tárul elénk, mely bízom benne másokat is cselekvésre ösztönöz. Nehéz meghatottság nélkül végighallgatni. " – mondta Márta Irén.

 

Második helyezést ért el, és 150.000 forintos jutalomban részesült Rist Lilla (Nők Lapja) „Mese a muzsikás fiúról" című cikkéért, melyben a Snétberger Ferenc és menedzsere, Mészáros Zoltán kezdeményezésére létrejött Snétberger Zenei Tehetség Központot mutatja be. A Felsőörsön létrehozott zeneiskola sok roma és nem roma tanár társadalmi munkájának köszönhetően segíti a roma fiatalok felemelkedését, tehetséggondozását. A Nők Lapja újságírójának a díjat Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és Kormányzati Kapcsolatok vezetője adta át. „Fontosnak tartjuk, hogy a média a társadalmi problémákra és megoldásaikra, a jó civil kezdeményezésekre és a vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjaira felhívja a figyelmet, és azokat bemutassa az olvasóknak, nézőknek és hallgatóknak. A civil szféra mellett a vállalatok is felelősséggel tartoznak a társadalomért. A Richter sok más programja mellett ezért is támogatja évek óta a Média a Társadalomért díjat, mert szeretnénk, ha ezek a remek írások és riportok a jövőben is megjelennének" – mondta el Beke Zsuzsa.

Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió) végzett a 100.000 forintot érő harmadik helyen. Riportjában egy szociális bérlakásprogram modellkísérletét mutatja be, melynek során fűtés, víz és áram nélküli bérházakban élő emberek helyzetén segítenek Veszprémben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Soros Alapítvány és a Veszprémi Önkormányzat együttműködésének köszönhetően. Balázs Bea részére a díjat Iglódi-Csató Judit, a TESCO Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója adta át. „A szóban forgó riport nemcsak azzal érdemelte ki a díjat, hogy átfogó képet ad a konkrét programról, érzékletesen és hűen mutatja be a „Pokoli toronyban" élők problémáit, hétköznapi kihívásait, de azzal is, hogy rendkívül pozitív! Mindannyian sokat tanulhatunk a közösség értékteremtő szerepéről, az emberek egymás felé fordulásának erejéből. A riport és az abban megszólaltatottak, valódi megoldásokat javasolnak valódi helyzetekre, egyszerű, kézenfekvő, emberi eszközöket, amelyekkel egyének és közösségek életét lehet megváltoztatni, új, jobb irányba vezetni jövőjüket" – mondta el Iglódi-Csató Judit.

Különdíjban részesült a Zöld Pók Alapítvány, melynek célja, hogy segítsen a non-profit szervezeteknek megosztani tudásukat, tapasztalatukat a szélesebb közvéleménnyel arról, miként lehet közös erővel kijutni az élet különböző területeit érintő válsághelyzetekből. Az Alapítvány munkáját elismerő oklevelet Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója adta át. „A Dreher Sörgyárak a fenntarthatóság szellemében elkötelezett a társadalmi értékteremtés iránt. Felelős, etikus vállalatként aktívan részt veszünk a társadalmi problémák megoldásáért tevékenykedő különböző szakmai civil szervezetek munkájában. Ennek a részvételnek a jelentősége – itt nem csak magunkra, hanem minden hasonlóan működő szervezetre gondolok – felértékelődik a mai gazdasági helyzetben, amikor naponta hallani államok, cégek, családok válságáról. A Zöld Pók Alapítvány küldetése összecseng ezzel. Ritka vállalkozás ez a fajta segítőkészség, tudásmegosztási misszió, amit ők képviselnek. Bízom benne, hogy az elismerő oklevél is hozzásegíti az Alapítványt ahhoz, hogy tevékenységüket még többen megismerjék nemcsak a nonprofit szféra szereplői, hanem a társadalom szélesebb rétegei körében is" – mondta el Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója.

A HBLF ezuton is köszöni a Richter Gedeon Nyrt., a Dreher Sörgyárak Zrt., a Holcim Hungária Zrt. és a Tesco Global Áruházak Zrt., valamint a Sanoma Media Budapest Zrt. és a Média Ász  támogatását.

  1992 februárjában alakult meg a Hungarian Business Leaders Forum, Károly walesi herceg kezdeményezésére. A HBLF kettős céllal jött létre. Egyrészt minél szélesebb körben kívánja elfogadtatni, hogy a vállalatok felelősséggel tartoznak a társadalomért, másrészt a HBLF az aktív tagok munkájára építve programokat dolgoz ki és valósít meg. A fórum munkáját ma már közel száz elkötelezett tag támogatja. További információt a szervezetről a HBLF honlapján talál a www.hblf.hu vagy www.hblf.org címeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.