2014. július 18-án tartják a Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy musical bemutatóját a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A My Fair Lady főszerepeit Hirtling István és Radnay Csilla alakítja. A Vörösmarty Színház előadását Szikora János rendezte, melynek szabadtérre adaptált változatát mutatják be a Budapesti Nyári Fesztiválon.

 

2014. július 18-án tartják a Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy musical bemutatóját a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A My Fair Lady főszerepeit Hirtling István és Radnay Csilla alakítja. A Vörösmarty Színház előadását Szikora János rendezte, melynek szabadtérre adaptált változatát mutatják be a Budapesti Nyári Fesztiválon.

 

Mi történik, ha találkozik egy rikácsoló virágáruslány és egy elszánt fonetikaprofesszor? Eredményes lesz az éjjel-nappal tartó nyelvlecke? Valóra válnak Eliza Doolittle álmai, és boltos kisasszony lehet egy virágüzletben? Vagy továbbra is a koldusstandon árulja majd az ibolyát? És mire tanítja meg a tanítvány a mestert? Minden kiderül a világhírű My Fair Ladyből, amelyet sok dallal, tánccal és élő zenével mutattak be februárban a Vörösmarty Színházban, és most a margitszigeti színpad adottságaihoz alakított „nagyszínpadi" változatát láthatja a közönség a Margitszigeten 2014. július 18-án és 20-án. A Szabad Tér Színházzal közös produkció nagy létszámú tánckarral, statisztériával és kibővített zenekari kísérettel kerül színre, látványos, kiegészített díszletelemekkel.

 

A megrögzött agglegény és a cserfes virágáruslány jól ismert szerelmi története elevenedik meg hétvégén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. „A tökéletes musical" – ahogy a kritika a G. B. Shaw híres darabja, a Pygmalion alapján írt musicalt nevezte – 1952-ben indult útjára New York-ból, majd a Broadway-siker után a mozivásznat is meghódította. Az 1964-es több Oscar-díjat nyert film címszerepét Audrey Hepburn alakította.

 

A My Fair Lady sikerének titka a zene. A musical története a vágy teremtőerejéről szól. A Higgins professzort megformáló Hirtling István szerint a mai világban is átélhető, ha valaki ki akar törni abból a közegből, amelybe beleszületett. „Ha ehhez talál egy partnert, aki felfedezi az ő küzdelmében a saját kihívását, akkor mindkét fél számára komoly lehetőséget jelent ez a találkozás" – nyilatkozta a színész.

 

Szikora Jánost a modernizálás helyett az örökérvényű gondolatiság, a férfi és a nő közötti érzelmi viszony és a karakterárnyalás érdekelte igazán. „Izgalmas, nagy előadások és óriási színészegyéniségek jelzik a darab sikerét. Nem versenyezni akarunk velük, hanem átvenni a stafétát" – nyilatkozta a budapesti szabadtéri bemutató előtt a rendező.

 

Elizát Radnay Csilla alakítja, aki elárulta, hogy a magyar verzióban kevésbé kötött, hogy milyen dialektusban beszél a női főszereplő. „Nem volt előre eldöntve a beszédstílus, így a próbák folyamán egy sajátos, „énféle" keverék alakult ki."

 

Az előadásban közreműködnek a Vörösmarty Színház művészei, énekkara, zenekara és tánckara. Díszlettervező Csík György, jelmeztervező Zeke Edit, koreográfus Zachár Lóránt, zenei vezető és karmester Kerényi Gábor.

 

Július 18., péntek, 20:00

Július 20., vasárnap, 20:00

George Bernard Shaw – Alan Jay Lerner – Frederick Loewe: My Fair Lady (Musical)

A székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

George Bernard Shaw színművéből és Gabriel Pascal Pygmalion c. filmjéből adaptálva.

Az eredeti produkciót rendezte: Moss Hart

Fordította: Ungvári Tamás

Versek: G. Dénes György Kossuth-díjas

 

Henry Higgins: Hirtling István

Mrs. Higgins: Almási Éva m.v.

Eliza Doolittle: Radnay Csilla

Pickering ezredes: Egyed Attila

Mrs. Pierce: Sztárek Andrea m.v.

Alfred P. Doolittle: Kozáry Ferenc

Freddy Eynsford-Hill: Keller János

Mrs. Eynsford-Hill: Dankó Erika

Harry: Juhász Illés

Jammie: Habóczki Máté

Urak, hölgyek, inasok, szobalányok, báli közönség: Molnár Adrienn, Kondász Renáta, Orsovai Renáta, Baksa András, Bágyi Dávid, Zemlényi Katica, Varga Andrea

Tánckar: Bartha László, Gál Gergely, Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Krizsai Dávid, Rovó Tamás, Szirmai Irén, Vida Emőke

Rendező: SZIKORA János

 

Bővebb információ és online jegyvásárlás a honlapon.

 

www.szabadter.hu

https://www.youtube.com/watch?v=3J7y6pg9AZs

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük