1981. március 6. és 8. között, két hónappal azután, hogy Ronald Reagant az USA 40. elnökévé választották, a CIA akkori igazgatója és még néhány úgynevezett "tanácsadó" az elnöki nyaralóban, Camp Davidben állítólag elképesztő dolgokról tájékoztatta Reagant. A szöveg az utóbbi időkben bukkant fel a Net berkeiben. Elképzelhető az is, hogy tudatos szivárogtatásról – az Oroszországból érkező hírek alapján ez is elképzelhető – vagy akár egy hamis vagy államilag hamisított dokumentumról van szó. Mindenesetre érdekes. Az igazság pedig még mindig odaát van.

 

 

1981. március 6. és 8. között, két hónappal azután, hogy Ronald Reagant az USA 40. elnökévé választották, a CIA akkori igazgatója és még néhány úgynevezett "tanácsadó" az elnöki nyaralóban, Camp Davidben állítólag elképesztő dolgokról tájékoztatta Reagant. A szöveg az utóbbi időkben bukkant fel a Net berkeiben. Elképzelhető az is, hogy tudatos szivárogtatásról – az Oroszországból érkező hírek alapján ez is elképzelhető – vagy akár egy hamis vagy államilag hamisított dokumentumról van szó. Mindenesetre érdekes. Az igazság pedig még mindig odaát van.

A Reagan tájékoztató

 

1.rész

 

1981. március 6. és 8. között, két hónappal azután, hogy Ronald Reagant az USA 40. elnökévé választották, a CIA akkori igazgatója és még néhány úgynevezett "tanácsadó" az elnöki nyaralóban, Camp Davidben állítólag elképesztő dolgokról tájékoztatta Reagant.

 

A tájékoztatóról hangfelvétel is készült, és a beszélgetés legépelt szövegét az Amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (US Defense Intelligence Agency) egy magát ANONYMOUS-nak nevező volt vezető tisztje elküldte e-mailban egy UFO kutatónak. A tájékoztatót William J. Casey, a CIA akkori igazgatója vezette, de fő szervezőjét és lebonyolítóját a felvételen csak úgy említik, hogy a 'GONDNOK' (The Caretaker).

 

 

– (WILLIAM CASEY): Jó reggelt, elnök úr. Ahogy azt már februárban említettem önnek, a következő tájékoztatón néhány, a legszigorúbban titkos információ fog elhangozni. Én nem akarok beleszólni, önnek kell eldöntenie, hogy ki lehet jelen a tájékoztatón, elnök úr. Követni sem lesz egyszerű az elhangzottakat, időrendben fogunk haladni a kezdetektől egészen napjainkig. Bízom benne, hogy sikerült az események kronológiai sorrendjének megfelelően összeállítani a tájékoztató anyagát. Abban pedig biztos vagyok, hogy az elnök úrnak közben rengeteg kérdése lesz.

 

Felkértem A GONDNOKot, hogy vezesse le ezt a tájékoztatót. Ő, a CIA szerződéses alkalmazottja és a jelen tájékoztatónk témájául szolgáló információk kezelője. Vehetjük úgy, hogy aki itt van, az részt vehet a tájékoztatón?

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, ez teljes egészében magán áll, Bill. Azt hiszem, mindenkinek megfelelő átvilágításon kell átesni, hogy hozzá juthasson a következő információkhoz, így van?

 

– (WM CASEY): Nos, úgy tűnik mindenki át is esett, bár ahogy azt látni fogja elnök úr, ez a csapat a „tápláléklánc" legtetején van. Mi úgy nevezzük őket, hogy "ATS" (Above Top Secret – A Szigorúan Titkos minősítést meghaladó). Olyannyira, hogy saját minősítési és titkosítási protokolljaik vannak. Különleges tárolók, speciális nyomtatók és másolók állnak a rendelkezésükre. Az ebben a témában elhangzó minden egyes szót különleges papírra nyomtatunk, majd pedig speciális tokba helyezzük őket. A GONDNOK további különleges intézkedései pedig biztosítják az információk megfelelő védelmét és megelőzik azt, hogy akár szándékosan, akár véletlenül illetéktelenekhez kerüljenek.

 

Ugyanakkor ezeket az anyagokat emberek egy különleges csoportja is védi. Az információk és a hozzá kapcsolódó egyéb anyagok védelmének vezetésével a GONDNOK van megbízva. Jobban szeretném elnök úr, ha ön döntené el, kit szeretne, hogy maradjon ebben a helységben. De ne feledje, ez az anyag szigorú őrizet alatt áll. Habár a történet lényege nagy vonalakban már évek óta ismert a nyilvánosság előtt, a valódi igazságnak azonban csak nagyon kicsi része került ki. Ráadásul, az azokat kiszivárogtatók utólag el is lettek hiteltelenítve.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben Bill, akkor maradjon TANÁCSADÓ #1, maga, TANÁCSADÓ #3 és Caspar. TANÁCSADÓ #2 és Michael pedig inkább távozzon.

 

– (TANÁCSADÓ #2): Elnézést elnök úr, de én szeretnék is távozni. Nem szeretnék tudni az itt elhangzásra kerülő információkról. Tudja, úgy adott esetben hihetőbben tudok tagadni.

 

– (MICHAEL DEAVAER): Elnök úr, én úgy teszek, ahogy azt ön óhajtja. Igazából érdekelne a dolog, de vajon nekem tudnom kellene minderről? Nem hinném.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, azt hiszem ezzel megvolnánk.

 

– (WM CASEY): Köszönöm elnök úr, akkor ezennel átadom az irányítást a GONDNOKnak.

 

– (TANÁCSADÓ #3): Elnök úr és igazgató úr, én már átestem a most következő tájékoztatón. Maradhatok, de akár távozhatok is. Weinberger miniszter urat és engem néhány hete már tájékoztattak a témáról.

 

– (WEINBERGER MINISZTER): Elnök úr, ahogy azt ön is tudja, van néhány függő ügyünk Berlinben a szovjetekkel összefüggésben. Azt hiszem, hogy mi most foglalkozhatnánk ezzel. TANÁCSADÓ #3-mal inkább távoznánk, hogy minél kevesebben legyenek jelen.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, Casp., azt hiszem, hogy ön és TANÁCSADÓ #3 távozhatnak. Köszönöm, hogy eljöttek.

 

– (WM CASEY): Rendben, elnök úr, így – nagyon helyesen – jelentősen megcsappant a hallgatóság.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, már alig várom, hogy halljam, fogjunk is hozzá.

 

– (A GONDNOK): Jó reggelt, elnök úr! Mindenekelőtt, had mondjak néhány szót magamról. De még ezelőtt annyit elnök úr, hogy ha a tájékoztató közben bármilyen kérdése lenne, nyugodtan vágjon közbe. Szóval az elmúlt 31 évben a CIA alkalmazásában álltam. E projektben a gondnoki felkészülésemet még 1960-ban kezdtem, egy 'Hatos Csoport' (Group 6) nevű, különleges emberekből álló csapat tagjaként, akik ezen információk kezelésével vannak megbízva.

 

– (REAGAN ELNÖK): Jó reggelt, remélem, illetve bízom benne, hogy lesznek kérdéseim. Bill tájékoztatott még januárban, de nem vagyok benne biztos, hogy… szóval, részleteket nem hinném, hogy… Oké, nos biztos vagyok benne, hogy Bill nem mondott el mindent, mivel alig egy óránk volt.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, akkor csak egy gyors eligazítást kapott a Nemzetbiztonsági Döntési Direktívákról (NSDD), amelyeket szeretnénk egybeépíteni a mai tájékoztató tárgyával kapcsolatos általános cselekvési direktívákkal. TANÁCSADÓ #3, Caspar és én is sokkal több információval rendelkezem január óta. A legutóbbi elnöki adminisztráció nem igazán akart tájékoztatni minket ezekről a novemberi és a decemberi eligazításon.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, egy keveset én is tudtam ezekről a dolgokról. Még 1970-ből. Nixonnak sok jó dologra volt rálátása és meg akarta azokat osztani néhány barátjával. Még bizonyos iratokat is mutatott. Azt nem tudom pontosan, hogy kitől származnak, de… Új-Mexikóról és más helyekről volt szó bennük. Nixon,… hogy is mondjam, igencsak odáig volt tőlük. Valamilyen tárgyat, vagy eszközt is mutatott, ami az egyik járművükből származott. Az új-mexikóbeli szerencsétlenség helyszínéről. Nem tudom,… tudjuk, hogy mi lehetett az? Nem hinném, hogy tudtuk, vagy akár most, tizenegy évvel később tudhatnánk.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, válaszolhatok a kérdéseire, akarja, hogy ezzel kezdjem?

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, ez milyen szint is? Vagy, hogy is nevezték, már nem emlékszem?

 

– (WM CASEY): Elnök úr, kódszó. Úgy nevezzük, szigorúan titkos kódszó. Ezek az információk meghaladják a 'szigorúan titkos' minősítés szintjét. Saját titkosítási rendszere van, amely egy rendkívül tagolt rendszer.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, gondolom ez a legkevesebb. Rögzítjük ezt a tájékoztatót?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, nem, hacsak nem szeretné.

 

– (WM CASEY): De igen, rögzítjük. Már csak azért is, hogy elébe menjünk az esetleges félreértéseknek. TANÁCSADÓ #4-nek is maradnia kellene, hiszen már ő is kezelője ezeknek az információknak.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, nem szeretném, ha bárki is kiszivárogtatná az itt elhangzottakat. Én nem tudom, miről lesz szó, úgyhogy Bill, azt hiszem, ebben önnek kell döntenie. Felőlem maradhat TANÁCSADÓ #4 is,…de ezt döntse el ön, Bill.

 

– (WM CASEY): Rendben, akkor TANÁCSADÓ #4 itt marad.

 

– (REAGAN ELNÖK): Akkor előbb kérnék néhány perc szünetet. Előbb együnk valamit. Mennyi ideig fog tartani…mondjuk egy óráig?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, úgy számolom, hogy egy óra elég lesz, legalábbis az első rész egy órát fog igénybe venni. A tájékoztató tárgya rendkívül bonyolult és összetett. Egy óra elég lesz, de az esetleges kérdéseivel akár tovább is tarthat.

 

– (REAGAN ELNÖK): Értem, akkor most tartsunk egy kis szünetet, aztán kezdhetjük.

 

 

 

(szünet)

 

 

 

– (A GONDNOK): Oké, elnök úr, készen állunk?

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, kezdjük.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, ahogy azt már korábban is hangsúlyoztam, ennek a tájékoztatónak a témája az amerikai kormányon belül a legmagasabb szintű titkosítással van ellátva. Egy diasorozat vetítésével fogom kezdeni. Szinte a teljes tájékoztató rajta van ezeken a diákon, de van egy ebből készült vázlat is, amelyet már korábban kiosztottunk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, oké, akkor… közben figyelhetnénk ezt a vázlatot?

 

– (A GONDNOK): Persze, elnök úr, figyelje a vázlatot, ami maga előtt van.

 

– (REAGAN ELNÖK): Köszönöm.

 

– (A GONDNOK): Az Amerikai Egyesült Államokat 1947 óta rendszeresen látogatják földönkívüli lények. Erre bizonyítékunk van. Bár, arra nézve is vannak bizonyítékaink, hogy a földönkívüliek több faja, már több ezer éve látogatja bolygónkat. Elnök úr, az egyszerűség kedvéért a továbbiakban őket csak E.T. néven fogom említeni. 1947 júliusában jelentős esemény történt Új-Mexikóban. Egy vihar során két E.T. űrhajó zuhant le a Földre. Az egyik az új-mexikóbeli Coronától délnyugatra, a másik pedig szintén az új-mexikóbeli Datil közelében. Az amerikai hadsereg végül felderítette mindkét helyszínt és elszállította a roncsokat, illetve az egyik helyszínen talált egyetlen túlélő idegent is. Ezt az élő idegent a továbbiakban nevezzük úgy, hogy "EBE-1".

 

– (REAGAN ELNÖK): Ez mit jelent? Valamiféle speciális terminológia, vagy kód?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, az EBE azt jelenti: földönkívüli biológiai élőlény (Extraterrestrial Biological Entity). Ezt a rövidítést a hadsereg kifejezetten erre a lényre nézve találta ki és alkalmazta akkoriban. Ez az élőlény ugyanis nem ember, így el kellett neveznünk valahogy. Végül a tudósok nevezték el a lényt EBE-1-nek. De "Noah"-ként is emlegetjük. Akkoriban a hadsereg és a hírszerzés különböző terminológiát használt.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ezek szerint több is volt, vagy van? Mert az 1-es szám erre utal?

 

– (A GONDNOK): Igen, többen is voltak. Ekkor még csak EBE-nek nevezték, sorszám nélkül. Majd elmagyarázzuk, hogy a többi hogyan jutott a tudomásunkra.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, elnézést, csak tovább gondolkodtam, de a tájékoztató nyilván erre is ki fog terjedni, úgyhogy kérem, folytassa.

 

– (A GONDNOK): Az elsőként lezuhant űrhajó roncsainak minden darabját, illetve az összes ott talált EBE-t az új-mexikóbeli Roswell Légi Bázisra szállították. Mivel az élő EBE kisebb sérüléseket szenvedett, átszállították a los alamos-beli Nemzeti Laboratóriumba, amely a legbiztonságosabb és legjobban védett hely a világon. Kifejezetten az EBE számára átalakítva. A roncsokat végül az Ohioban található Daytonba szállították, a Légierő külföldi technológiákat kutató bázisára. A másodikként lezuhant űrhajó roncsait viszont csak 1949-ben találták meg helyi farmerek. Ott nem találtak élő idegen lényt, a roncsokat pedig az Albuquerque-ben lévő Sandia Katonai Bázisra szállították.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, egy kérdésem lenne: az első helyszínen hány idegen volt az űrjárműben?

 

– (A GONDNOK): Öt halott és egy élő idegen. Az elhunyt idegenek testeit Los Alamos-ba szállították, ahol különleges konténerekben lefagyasztották őket. A második helyszínen pedig négy halott idegent találtunk, de a testük addigra erősen oszlásnak indult, ami nem csoda, hisz már két éve hevertek ott a sivatagban. Az állatok és az idő kikezdte a testüket. A maradványaikat először a Sandia bázisra, majd végül Los Alamos-ba szállították. Megállapítottuk, hogy a két lezuhant űrhajó nagyon hasonló konstrukció és az idegenek is ugyanolyanok voltak. Pontosan ugyanúgy néztek ki. Ugyanakkora volt a magasságuk, a súlyuk és a többi fizikai jellemzőjük. Tessék, itt vannak a róluk készült fényképek.

 

(rövid szünet)

 

 

 

– (REAGAN ELNÖK): Be tudjuk sorolni őket? Úgy értem,,.. be tudjuk sorolni bármilyen földi osztályba?

 

– (A GONDNOK): Nem, elnök úr. Nincsenek közös jellemvonásaik az emberekkel, kivéve, hogy van szemük, fülük és egy szájuk, a belső szerveik teljesen mások. A bőrük, a szemeik, a füleik és a légzőszervük is különbözik a miénktől. A vérük nem piros és az agyuk is teljesen eltér az emberekétől. Egyik idegent sem tudjuk az emberekkel közös osztályba sorolni. Van vérük és bőrük, még ha az teljesen más is, mint az emberi bőr. A szemüket pedig két szemhéj fedi. Talán mert a szülőbolygójuk túlságosan is világos, fényes.

 

– (REAGAN ELNÖK): Talán picit elébe megyek a tájékoztatónak, de tudjuk, hogy honnan jöttek? A Marsról, a Naprendszerünkből vagy máshonnan?

 

– (A GONDNOK): Igen, elnök úr, tudjuk, honnan jöttek. Áttérhetünk most arra, vagy haladhatunk tovább és majd eljutunk oda is a tájékoztató során.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, nem kérem, folytassa, megvárom, míg odaérünk.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm, elnök úr. Tehát az EBE egészen 1952-ig életben volt. Ez idő alatt rengeteget tanultunk tőle. Bár az EBE-nek eredendően nincsenek olyan hangképző szervei, mint az embernek, az orvosok elvégeztek rajta egy műtétet, amelynek segítségével már képes volt kommunikálni. Az EBE hihetetlenül intelligens volt. Szinte csak az ő védelmére és segítésére kihelyezett katonai személyzetet hallgatva nagyon gyorsan megtanult angolul.

 

Az EBE a Los Alamos-ban található Sandia bázis egy speciális körzetében lakott. Annak ellenére, hogy a rengeteg különféle katonai orvos, tudós és a néhány kiválasztott civil folyamatosan tanulmányozta, sosem volt ingerült, vagy dühös. EBE segített nekünk a két lezuhant űrhajó működését is megérteni. Megmutatta, hogy működnek a különböző részei, így például a kommunikációs egység, de több különböző eszköz működésébe is beavatott.

 

– (REAGAN ELNÖK): Elnézést, de jól értettem, hogy az imént arra célzott, hogy hímnemű egyedről volt szó? [A „He" az angolban mindig hímnemű egyedre utal]

 

– (A GONDNOK): Elnézést, elnök úr, valóban, hímnemű egyed volt. Az EBE fajon belül ugyanúgy vannak hímnemű és nőnemű egyedek is.

 

Ronald Reagan Walking with William Casey

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, köszönöm, kérem folytassa.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm, elnök úr. Szóval az EBE a katonai orvosok szerint természetes okok miatt hunyt el, bár nem hinném, hogy pontosan meg tudnánk mondani, mi volt a halálának a közvetlen kiváltó oka. Habár öt évünk volt tanulmányozni, mégis képtelenek voltunk általános orvosi megfigyelésekkel az EBE testének működésére vonatkozó standardeket felállítani. Nehéz volt elfogadni az elvesztését, hiszen ő volt a legérdekesebb dolog, amelyet az emberiség valaha tanulmányozhatott. Egy látogató egy másik bolygóról,… egy másik világból. EBE elmagyarázta azt is, hol élnek a világegyetemben. Mi azt a csillagrendszert Zeta Reticulinek nevezzük, amely mintegy 40 fényévnyire (38,42) van a Földtől. Az EBE bolygója ezen a naprendszeren belül található.

 

– (REAGAN ELNÖK): Merre van ez ahhoz képest, amit mindannyian ismerünk?

 

Hogyan tudná ezt érzékeltetni egy mindenki által ismert dologhoz képest?

 

– (A GONDNOK): Nos, elnök úr, a hozzánk legközelebbi csillag 4 fényévnyire van. Meg tudom mutatni a csillagképet, amelyben található. [Alfa Centauri, egy sárga csillag, amely a Kentaur csillagkép legfényesebb csillaga, mintegy 4,3 fényévnyire van tőlünk]

 

– (REAGAN ELNÖK): Sajnos nem sokat értek a csillagászathoz. Csak gondoltam valahogy érzékeltethetné a távolságot. Mennyi ideig tartana az út oda űrhajóval?

 

– (A GONDNOK): Nos, elnök úr, most is elmondhatom, vagy megbeszéljük egy másik tájékoztató alkalmával. Ahogy azt már Casey úr is említette, ez igen bonyolult kérdés, mert rengeteg összetevője van. Ez a tájékoztató csak a Földünket látogató egyik konkrét fajjal kapcsolatos alap információkra korlátozódik.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos,…akkor…jól értem, hogy…ez nem egy teljes körű tájékoztató?

 

– (WM CASEY): Elnök úr, ezek egymásra épülő dolgok. Ha összekeverjük őket, akkor az egyrészt értelmetlennek tűnne, másrészt a délelőtt rendelkezésre álló idő nem is lenne rá elég. Tudom, hogy szigorú napirendje van mára.

 

– (REAGAN ELNÖK): Csakhogy mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke, tudnom kéne mindenről, vagy nem? Feltételezem, minden lényeges részét kellene hallanom. Úgy vélem ez sokkal fontosabb, mint néhány más találkozó a naptáramban. De talán csak elhamarkodom. Ha tényleg van olyan, amiről nem kellene tudnom, jelezze, kérem.

 

– (WM CASEY): Nem, nem elnök úr, nem úgy értettem, hogy erről nem kellene tudnia. Csak arra utaltam, hogy szépen sorban kellene haladnunk, de semmit sem akarunk eltitkolni ön elől.

 

– (REAGAN ELNÖK) TANÁCSADÓ #1-hez szólva: Mit gondol? Maga tud minderről?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Igen elnök úr, én már számtalanszor kaptam tájékoztatást erről. És ahogy CASEY igazgató úr állította, ez egy valóban nagyon összetett témakör. Nekem is egy évembe telt, mire átláttam az egészet. Ugyanis különböző területek vannak. Az először lezuhant űrjárműtől kezdve, a nyomozási szakaszon, és egyfajta kapcsolatfelvételi kísérleten át egészen a szándékos félretájékoztatási eljárásig, amelyre az egész témakör védelme érdekében volt szükség.

 

– (REAGAN ELNÖK): Eddig nem is hittem, hogy ez ennyire összetett. Persze számomra ezek teljesen új információk. Ugyanakkor nagy a felelősségem az ország irányába, hiszen csakis jól megfontolt, a tanácsadóim mindenre kiterjedő tájékoztatásain alapuló döntéseket szeretnék hozni. A továbbiakban nem fogom megzavarni a tájékoztatót és remélem ettől kezdve az önök által meghatározott ütemben tudunk majd tovább haladni. Elnézést, hogy eddig is megzavartam, de mostantól várok a végéig a kérdéseimmel.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, kérem nyugodtan kérdezzen közbe. Ön az Egyesült Államok elnöke. Mi nem azért vagyunk itt, hogy a tájékoztatás mikéntjéről vitázzunk önnel. Csakhogy néhány dolog olyan magas szinten titkosított, hogy bizonyos válaszok előtt néhány jelenlévőnek lehet, hogy el kell majd hagynia a helységet.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, minden amit tudunk az idegenek földi látogatásairól, az tizenhat hatalmas irattömbben van összegyűjtve. Ezek az irattömbök több ezer oldalnyi információt tartalmaznak. Önnek bármit a rendelkezésére bocsátunk, de ahogy CASEY igazgató is említette, adott esetben át kell értékelnünk a hallgatóságot, mielőtt válaszolunk a kérdéseire.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, most már minden világos. Kérem, folytassák, ahonnan akarják, én pedig majd kérdezek.

 

– (WM CASEY): Rendben elnök úr, akkor így fogjuk csinálni. Egyébként még én sem látom át a teljes képet. Nagyjából az egytizedét olvastam el egyetlen irattömbnek és nekem is vagy ezer kérdésem lenne.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben folytassuk.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, köszönöm a megértését. Ígérem minden kérdésére válaszolok, ha tudok. De ha az adott kérdése meghaladja ezt a szintet, akkor CASEY igazgató úr fog dönteni.

 

– (REAGAN ELNÖK): Mindent értek, kérem folytassák.

 

– (A GONDOK): Szóval, az EBE űrhajó kilenc földi hónap alatt teszi meg a közel 40 fényévnyi távolságot. Ebből láthatja, hogy az EBE űrjármű a fénynél is nagyobb sebességre képes. Csakhogy innentől kezdve kezd kicsit tudományossá válni a dolog. Az űrhajóik ugyanis valamiféle "űr alagutak" segítségével képesek "A" pontból "B" pontba eljutni, ezáltal gyorsabban tudnak utazni, mint ahogy a fény halad. Én sem pontosan értem ezt, de sok vezető tudósunk már pontosan tudja a dolog működését.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, a tudománynak ez a szintje számomra is felfoghatatlan. Ez esetleg valamiféle fekete lyuk?

 

– (A GONDNOK): Igen, olyasmi, de annál sokkal bonyolultabb.

 

– (REAGAN ELNÖK): És ide jöttek…? (nem érthető) Nem számít, folytassa.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, biztosíthatom, hogy értjük a működési elvét, csakhogy még nem tudjuk magunk megcsinálni.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben (többen egyszerre beszélnek)

 

– (A GONDNOK): Akkor egy kis történelem. Az eredeti projekt még 1947-re nyúlik vissza és úgy hívták "PROJECT GLEEM" (Fénysugár projekt). Ez a projekt olyan információkat tartalmazott, amelyeket az UFO-k, illetve a már azonosított idegen űrhajók, más néven "IAC" (Identified Alien Craft) utáni nyomozások során gyűjtöttünk. A projektet valójában eredetileg az ötvenes évek elején alapította Truman elnök, majd később már Eisenhower utasítására, a Nemzetbiztonsági Tanács felügyelete alá került. Truman elnök felállított egy csapatot is, hogy gondozzák a projektet. Ezt a csapatot úgy hívták: "Majority 12", röviden "MJ-12".

 

Aztán 1966-ban a projekt nevét "Aquarius"-ra változtatták. A működéséhez szükséges anyagi források titokban a hírszerzés költésgvetéséből lettek átcsoportosítva. Ezeknek az idegen űrhajóknak az elemzése egy kiterjedt program része volt, amely azt volt hivatott kivizsgálni, vajon az idegenek jelentenek-e közvetlen fenyegetést a nemzetbiztonságunkra. Ahogy arra talán ön is emlékszik elnök úr – hisz a nyilvánosság előtt történt – országunk először "Grudge", majd "Sign" végül "Blue Book Projekt" (Kék könyv) néven gyűjtötte és vizsgálta az UFO jelenségeket.

 

A Légierő programjának eredeti feladata volt összegyűjteni és elemezni minden UFO-val kapcsolatos észlelést és egyéb incidenst, illetve megvizsgálni, hogy a jelenség jelenthet-e fenyegetést az Egyesült Államok nemzetbiztonságára. Az így nyert információk egy része adta az ötletet, hogy a vizsgálat során nyert adatokat használjuk fel a saját űrtechnológiánk fejlesztése és űrprogramjaink kidolgozása során.

 

A Légierő által a "Kék Könyv Projektben" megvizsgált körülbelül 12.000 esemény mintegy 90%-a végül egyéb légköri jelenségnek, vagy csillagászati objektumnak bizonyult. A maradék tíz százalékról viszont bebizonyosodott, hogy valóban földönkívüli eredetű az észlelés vagy az incidens. Bár, nem minden UFO észlelés vagy incidens került be a három projekt valamelyikébe.

 

1953-ban a Gleem Projekt elkezdte a saját nyomozásait és bizonyos észleléseket már közvetlenül a Gleem projekt dolgozott fel a többi helyett. A Gleem projekt tehát – amely 1966-ban az "Aquarius" nevet vette fel – egy, az UFO jelenségeket rendszerező, a többivel egyidejűleg működő jelentési rendszer volt.

 

Az "Aquarius Projektben" csak a valóban idegen űrhajó észleléseket és a bármilyen módon az idegenekkel létrejött kontaktusokat gyűjtöttük össze. Két idegen űrhajót derítettünk fel Új-Mexikóban. A járműveket a tudósaink technológiai csodaként ámulták, mi több a megoldásaik számunkra megfejthetetlenek voltak. A két űrhajót különleges biztonsági intézkedések mellett egy nyugati hangárba helyeztük el. Hatalmas mennyiségű technológiai adathoz jutottunk általuk.

 

A nyilvánosság előtt is ismert "Kék Könyv Projekttel" egy időben a Légierő és a CIA kérésére néhány független tudományos vizsgálat is elkezdődött a jelenségekkel kapcsolatban. Az "MJ-12" végül úgy döntött, hogy hivatalosan a Légierőnek be kell fejeznie az UFO jelenségek vizsgálatát. A döntést az NPNN 1966-os tanácskozásával egy időben hozták. A döntésnek két fontos oka volt. Először is az Egyesült Államok kommunikációs kapcsolatba lépett az idegenekkel.

 

– (REAGAN ELNÖK): Egy pillanat, oké…nos, Bill, nem…felejtse el, kérem folytassa.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, a kommunikációs témakör már magasabb szintű védelmet igényel. Javaslom, ezt folytassuk, és ha lesz időnk, akkor rátérhetünk arra is.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, most maga irányít, Bill.

 

– (A GONDNOK): Az Egyesült Államok viszonylag biztos volt abban, hogy az idegenek nem agresszív, nem ellenséges szándékkal érkeztek a Földre. És az is biztosnak látszott, hogy a jelenlétük nem jelent közvetlen fenyegetést a nemzetbiztonságra. Másodszor pedig a közvélemény elkezdett egyre jobban hinni az idegenek létezésében. A Nemzetbiztonsági Tanács attól tartott, ha mindent nyilvánosságra hozunk, amit az UFO-król és az idegenekről tudunk, az széleskörű pánikot eredményezhet. Ezzel azonban egy magasabb védettségű témakörhöz értünk az idegen látogatóinkkal kapcsolatban, úgyhogy CASEY igazgató úrnak kell eldöntenie, hogy most folytassuk, vagy inkább később térjünk rá vissza.

 

– (WM CASEY): Várjunk még ezzel. Egyelőre én sem tudok még mindent a dologról, úgyhogy magam is tájékozódni szeretnék, mielőtt az elnök urat is beavatnám.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Egyetértek CASEY igazgató úrral. A tájékoztató ezen része igen összetett és ahhoz, hogy teljes képet tudjunk adni, egy egész nap szükséges.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, ahogy azt az előbb is mondtam, most Bill a főnök.

 

– (A GONDNOK): Szóval, azt érezték, hogy a titkos információk nyilvánosságra hozatala veszélyeztetné az USA űrprogramját. Ezen kívül pedig az UFO-k és az idegenek földi látogatásainak beismerésével általános pánikot idéznénk elő a világ vallási vezetői körében is. Mindezek miatt az "MJ-12" úgy döntött, hogy egy, az UFO jelenségeket elemző független tudományos tanulmány kielégítené a nyilvánosság érdeklődését.

 

Végül az UFO jelenségekkel foglalkozó utolsó hivatalos tanulmányt a Légierővel kötött szerződés alapján a Coloradoi Egyetem végezte. Ebben megállapították, hogy nem áll rendelkezésünkre olyan adat, amely szerint az UFO-k fenyegetést jelentenének az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve. Ez végül a kormányt is kielégítette és lehetővé tette, hogy a Légierő hivatalosan befejezze az UFO jelenségek kutatását.

 

Természetesen ez biztonsági okokból megengedhetetlen lett volna. Így azért, hogy az UFO jelenségekkel és incidensekkel kapcsolatos nyomozás tovább folyhasson, többek közt a CIA és az "MJ-12" nyomozóit jelölték ki katonai nyomozó csoportokhoz, hogy tovább vizsgálják az UFO-kal és a már azonosított idegen űrhajókkal kapcsolatos észleléseket. Ezek az ügynökök jelenleg is különböző amerikai és kanadai helyszíneken dolgoznak. Minden jelentés közvetve, vagy közvetlenül az "MJ-12" csoporthoz kerül és ezek az ügynökök főleg olyan észleléseket gyűjtenek, amelyek kényes kormányzati létesítmények közelében történnek.

 

Ugyanis rengeteg észlelés történt nukleáris fegyvereket tároló bázisok közelében. Az idegenek részéről a nukleáris fegyvereink iránt tanúsított érdeklődés csak annak tulajdonítható, hogy egy esetleges földi atomháború, hatással lenne a világűrre is. A Légierő ezért intézkedéseket foganatosított a nukleáris fegyvereink védelmében attól tartva, hogy az idegenek esetleg elvihetik vagy megsemmisíthetik azokat. Az "MJ-12" meg van győződve arról, hogy az idegenek békés céllal érkeztek a Naprendszerünkbe. Habár arra nézve is vannak információink, és ez megint egy magasabb szint, hogy nem csak egy faj látogatja rendszeresen a Földet.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, ez most így hirtelen kicsit sok. Rengeteg kérdést írtam fel magamnak, de előbb tartsunk egy rövid szünetet és aztán folytassuk.

 

 

 

(Szünet)

 

2.rész

 

Az első részben megismertük az elnöki tájékoztató résztvevőit. A beszélgetést, egy GONDNOK fedőnevű CIA alkalmazott vezette, aki akkor már huszonkettedik éve volt kezelője a tájékoztató alapjául szolgáló információknak. Aktív résztvevője volt a beszélgetésnek  William J. Casey, a legújabb kori amerikai történelem egyik igen ellentmondásosan megítélt szereplője, aki 1981-től, 1987-ben bekövetkezett haláláig az Egyesült Államok teljes hírszerzési tevékenységét felügyelte a CIA igazgatójaként. Továbbá a dokumentum szerint ott volt még két, sorszámokkal ellátott 'Tanácsadó' fedőneveken említett beavatott is, akik szintén ismerői a témának.

 

 

A Gondnok által vezetett tájékoztató első harmadában az amerikai elnök tudtára hozták, hogy több földönkívüli civilizáció is rendszeresen látogatja a Földet, közülük az egyik faj két űrhajója, rajtuk összesen tíz idegennel, 1947-ben lezuhant Új-Mexikóban. Egyetlen földönkívüli élte túl a szerencsétlenséget (EBE-1), ő az USA legjobban őrzött bázisán élt egészen 1952-ben bekövetkezett haláláig. A tájékoztató szerint ezen idő alatt rengeteget segített a tudósoknak, többek között megérteni az idegenek technológiáit. Elmagyarázta azt is, honnan és miképpen érkeztek.

 

A Gondnok végül röviden összefoglalta az USA földönkívüli civilizációkkal kapcsolatos nyilvános és titkos projektjeit, egészen 1947-től kezdődően, érzékeltetve, hogy már az első pillanattól kezdve tudatosan zajlott a közvélemény szándékos félrevezetése. A tájékoztató harmadánál Reagan elnök kis szünetet kért. Itt szakítottuk meg mi is a beszélgetés közlését, és most innen is folytatjuk:

 

 

 

(Szünet)

 

 

 

– (REAGAN ELNÖK): Azt hiszem, most már folytathatjuk.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm, elnök úr, akkor folytatom. Az "MJ-12" csoport 1976-os jelentésében azt írja, hogy az idegenek technológiai fejlettsége évezredekkel a miénk előtt jár. Tudósaink úgy vélik, hogy amíg a technológiai fejlődésünk nem közelíti meg az idegenekét, az űrhajójukból nyert információk jelentős részét egyszerűen képtelenek leszünk megérteni, felhasználni. Ekkora fejlődéshez viszont még segítséggel is több száz évre lehet szükségünk.

 

Az elsőként elindult projektünk közben, amelyet az idegenek űrhajójának tanulmányozására hoztunk létre, továbbiak is elindultak. Az első még 1949-ben, a célja pedig a túlélő idegennel, EBE-1-gyel kapcsolatos orvosi információk összegyűjtése és rendszerezése volt. Ez a projekt orvosilag vizsgálta EBE-1-et és a kutatóink számára rengeteg, az evolúciós elméletekkel kapcsolatos kérdésre szolgált válasszal.

 

A következő projekt 1954-ben még a "Gleem Project" része volt, csak 1966-ban vált ki belőle. A feladata az volt, hogy kommunikációs kapcsolatot létesítsen az idegenekkel. Ez pozitív eredménnyel zárult, ám ezt majd egy másik szinten fogjuk megvitatni. Két másik projekt egyike pedig egy idegen űrhajóval végzett tesztrepülésekre, illetve az EBE-1-től szerzett információk alapján az idegenek technológiájának a mi űrprogramunkban való hasznosítására irányult.

 

– (WM CASEY): Nos, elnök úr, akkor most áttérhetünk a kérdéseire, vagy lépjünk egy szintet. Melyiket szeretné?

 

– (REAGAN ELNÖK): Rengeteg kérdésem lenne, úgyhogy feltennék néhányat, aztán haladhatunk tovább. Talán az idegenek élethosszával kezdeném, milyen idős volt az EBE-1?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, azt az idegen civilizációt, ahonnan EBE-1 érkezett úgy hívjuk, Eben Közösség. Ezt a nevet mi adtuk nekik, ők nem így hívják magukat. A várható élethosszuk nagyjából 350-400 földi év.

 

– (REAGAN ELNÖK): Az idő ugyanaz az ő bolygójukon, mint a Földön?

 

– (A GONDNOK): Nem elnök úr, az idő teljesen más az Eben bolygón, amelynek mellesleg a neve: SERPO. Egy napjuk hozzávetőlegesen 40 óráig tart. Ezt a két napjuk mozgásából mérik. A SERPO naprendszere tehát bináris, vagyis velünk ellentétben nekik két napjuk van.

 

– (REAGAN ELNÖK): A válasza újabb kérdéseket vet fel bennem. Rendben, ha jól értem, a bolygójuknak két napja van, de ebből nem az következne, hogy az a bolygó rendkívül forró? És azt hiszem, ez magyarázhatja, miért van két szemhéjuk.

 

– (A GONDNOK): Igen elnök úr, az ő napjaik nem úgy kelnek és nyugszanak, mint a miénk. Csak nagyon rövid és ritka időszakokra van picit sötétebb, amikor mindkét napjuk egyszerre érinti a horizontot.

 

– (REAGAN ELNÖK): És milyen az élet a Serpicon?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, a neve SERPO, betűzve S-E-R-P-O. Úgy vélem erről bővebben majd egy más szintű tájékoztatón beszélünk. Igazgató úr!

 

– (WM CASEY): Igen elnök úr, most nagyot ugrottunk előre. Mindent tudunk a látogatóink bolygójáról, de ez majd egy másik tájékoztató tárgya lesz.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, ezek a szintek. Azt hiszem,…ezt még meg kell szoknom. Minden titkos információ ezeken a különböző szinteken van titkosítva?

 

– (WM CASEY): Ez hasonló a SIOP-pal kapcsolatos (Single Integrated Operational Plan – az atomfegyverek használatára vonatkozó szabályok) tájékoztatóhoz, amelyet januárban kapott. Különböző szintű engedélyeink vannak.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, én ezt pontosan értem, Bill. Pontosan tudom, mit jelentenek a különböző szintű titkosítások. Úgy értem, mi a helyzet a szovjetekkel? Például a szovjeteknél dolgozó kémeink az idegenekről szóló információkhoz viszonyítva, ugyanolyan titkosítási szinten vannak?

 

– (WM CASEY): Nem, elnök úr. Ezek az információk a legmagasabb szinten titkosak, míg a kémtevékenységünk a Szovjetunió területén hasonlóan titkos, de mégis másképp.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, értem, a körtét az almával. Azt hiszem, ehhez tényleg több időre lenne szükség. És mi a helyzet az utazással a SERPO-ról a Földre?

 

– (A GONDNOK): Nos, elnök úr, a távolság a Föld és a SERPO között nagyjából 40 fényév. Ők ezt a távolságot körülbelül kilenc földi hónap alatt teszik meg. Én nem vagyok tudós, de ahogy azt már korábban is említettem, ők ilyen hatalmas távolságokra egyfajta űralagutakon keresztül utaznak. Úgy tűnik képesek meghajlítani a teret, így jutva el egyik pontról a másikra. De hogy ezt hogyan csinálják, az már tudományos magyarázatot igényel.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, ez nagyon érdekes. A fizika törvényei az ő bolygójukon ugyanazok, mint itt a Földön?

 

– (A GONDNOK): Nem egészen. Úgy tűnik, vannak kisebb különbségek, főleg a két napjuk mozgásának bolygójukra kifejtett hatásai miatt. A tudósaink sem igazán értik, ugyanis néhány közülük a mi fizikai törvényeinkkel ellentétes.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nukleáris, vagy valamilyen más energiával hajtják meg azokat az űrhajókat?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, nagyon keveset értünk a meghajtási technikájukból. Úgy tűnik két különböző meghajtási rendszerük van. Az egyiket a Föld atmoszférájában használják, a másikat azon kívül. Nukleáris energiát viszont nem használnak. A meghajtási rendszerük ugyan kibocsát némi nagyon alacsony szintű sugárzást, de közel sem annyit, ami veszélyt jelentene ránk nézve. Ugyanis csak hasonlít a mi nukleáris sugárzásunkhoz, ezért mi így is hívjuk, de a valójában a Földön ehhez még csak hasonló sincs.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ezek az idegenek más helyeket is meglátogattak a Földön?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, megint azt kell mondanom, ez egy másik szintű beszélgetés tárgya.

 

– (REAGAN ELNÖK): Kezdem unni ezt a választ, de megértem.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, a Szovjetunió szintén kapcsolatban van ezekkel az idegenekkel. Megbízható forrásból származó információnk van, hogy nekik is megvolt a maguk "Roswell Incidensük", hogy úgy mondjam. Nagyjából ugyanazt tudják, amit mi. Valamikor az ötvenes évek végén jutottak hozzá néhány testhez, de a hírszerzésünk szerint azok egy másik idegen fajtól származnak.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, nos akkor Bill, kezdek teljesen összezavarodni. Azt állítja, hogy több különböző faj is látogatja a Földet egy időben?

 

– (WM CASEY): GONDNOK válaszoljon a kérdésre.

 

– (A GONDNOK): Igen elnök úr, de az okokat kétlem, hogy most kellene kifejtenem, inkább majd egy másik találkozón.

 

– (REAGAN ELNÖK): Csak arra az egyszerű kérdésre válaszoljon, hogy hány konkrét fajról van szó. Hagyja a részleteket, eleget hallottam ma már, hogy ez egy más szintű tájékoztató tárgya kell legyen.

 

– (A GONDNOK): Sajnálom elnök úr, hogy felidegesítettem…

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, Gondnok, ne érezze így. Nem vagyok ideges, dehogy. Önök mind a tanácsadóim, nekem pedig elnökként oda kell figyelnem magukra és a tanácsaikra. Nem vagyok ideges. Sajnálom, ha azt érzi. Meg tudja tehát mondani, hogy hány faj látogat minket?

 

– (A GONDNOK): Igazgató úr?

 

– (WM  CASEY): Gyerünk, Gondnok, feleljen az elnöknek.

 

– (A GONDNOK): Legalább öt.

 

– (REAGAN ELNÖK): Valamennyien barátságos szándékúak?

 

– (A GONDNOK): Igazgató úr?

 

– (WM CASEY): TANÁCSADÓ #1, akar maga válaszolni?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, erre nagyon nehéz válaszolni. Rengeteg paramétert számításba veszünk, hogy felmérjük az esetleges fenyegetést. Habár az ötből négy esetében nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre. Sok-sok adatunk van az ebeniekről…ők minden kérdésünkre válaszoltak. És ők segítettek megérteni a többi négy fajt is. Picit félek így kimondani és elnök úr kérem, ne is értse félre, de úgy hisszük az egyik idegen faj ellenséges.

 

– (WM CASEY): Elnök úr szeretné, hogy folytassuk, vagy esetleg?

 

– (REAGAN ELNÖK): Az Isten szerelmére, én vagyok az Egyesült Államok elnöke. Tudnom kell róla, ha veszély fenyeget minket a világűrből. Ha tudnak bármit arról, hogy ez az idegen faj veszélyt jelent ránk nézve, hallani akarom.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, értesüléseink szerint ennek az idegen fajnak a képviselői embereket rabolnak el a Földről, majd tudományos és orvosi teszteknek vetik alá őket. Legjobb tudomásunk szerint eddig még nem öltek meg senkit. De – ahogy az TANÁCSADÓ #1 állította – az értesüléseink nagy része szemtanúktól származik és még nem igazán dolgoztuk fel őket.

 

Viszont elfogtunk egyet az ellenséges idegenek közül. Ez azonban megint igen érzékeny terület elnök úr. Javaslom, fejezzük be ezt a megbeszélést, legyünk túl az esetleges kérdésein, aztán utána visszatérhetünk erre. De attól tartok e pillanatban konkrét válaszokkal nem igazán szolgálhatok.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, de elvárom, hogy amint lehet, azonnal tájékoztassanak. Mindent tudni akarok ezekről az ellenséges idegenekről, úgyhogy…vagy újraírjuk a szabályokat, hogy hozzájuk férhessek, vagy… TANÁCSADÓ #1, van előkészített háborús stratégiánk erre az esetre?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Igen elnök úr, az országot fenyegető minden veszélyre nézve létezik háborús stratégiánk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Kérem, ne feledkezzünk meg a Föld többi részéről sem. Bármelyik országot támadnák is meg, nekünk segítenünk kell.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, semmilyen bizonyítékunk nincs arra nézve, hogy ez a faj megtámadni készülne akár az Egyesült Államokat, akár bármelyik másik országot.

 

– (REAGAN ELNÖK): Azt hiszem most tényleg eltértünk az eredeti tárgytól, de minden fenyegetésről tudni akarok. Semmit se titkoljanak előlem, ez érthető?

 

– (WM CASEY): Igen uram.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Igen uram. Elnök úr, soha nem fogunk semmilyen, a világunkat fenyegető veszélyt eltitkolni ön előtt. Napi tájékoztatást fog kapni ezzel kapcsolatban.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, folytassuk. Hány korábbi elnök kapta meg ugyanezt a tájékoztatást?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, személyesen én tájékoztattam Nixont, Fordot és most magát. Carter elnök sosem kapta meg a teljes tájékoztatást. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy miért nem.

 

– (REAGAN ELNÖK): Hát, ismerve a fickót, valószínűleg egy kukkot sem értett volna belőle, ami nem is csoda, hisz Georgia államból származik. De ez persze csak vicc… (nevetés hallatszik a szobában).

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, most tájékoztatnám egy, még 1970-ben a Szovjetunióban történt incidensről.

 

– (WM CASEY): Biztos, hogy ennek most van itt az ideje?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Mondhatok valamit igazgató úr?

 

– (WM CASEY): Tessék, TANÁCSADÓ #4, parancsoljon.

 

– (TANÁCSADÓ #4): Azt hiszem, ez a konkrét eset remekül példázza majd az elnök úrnak, hogy mire számíthat a világunk a jövőben. Képtelenek vagyunk megakadályozni, hogy az idegenek idelátogassanak a Földre. Néhány csillagász szerint nehéz elhinni, hogy ezek az idegenek csak úgy rábukkantak a Földünkre. Saját galaxisunknak is a szélén helyezkedünk el. A mi Napunkon kívül sok százezer hasonló csillag található csak a galaktikus értelemben vett szomszédságunkban. Csakhogy az ebeniek megtaláltak minket, megtalálták a Földet. És nem a miénk az egyetlen ország, amelyet rendszeresen látogatnak.

 

Ami a többi négy fajt illeti, tudjuk, hogy a múltban is rendszeresen felbukkantak és a jövőben is látogatni fognak minket. Olyanok, vagyunk számukra, mint az univerzum egy petri csészéje. Változatos bolygó a miénk, ezért is nagyon érdekes más földönkívüliek számára. Egészen biztos vagyok abban, hogy a világegyetem különböző intelligens életformái kommunikálnak egymással. Talán így terjedt el köztük, hogy a Földön van intelligens élet. És talán éppen ezért látogatnak minket.

 

Visszatérve TANÁCSADÓ #1-hez, tekintettel a szovjet incidensre, elnök úr, rengeteg hasonló észlelésről számolnak be világszerte. Meg kell értenünk, hogy oda mennek, ahova csak akarnak, anélkül, hogy bármit tehetnénk ellene. Nekem meggyőződésem, hogy fel kell készülnünk arra, hogy egy nap talán egy ellenséges életforma úgy dönt, elfoglalja a Földet. Erre készen kell állnunk. Remélem az elnök úr is megérti, miért mondom ezt.

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, hogyne, TANÁCSADÓ #4, teljesen igaza van, egyetértek önnel. Talán azok az észlelések,…amelyek valódiak…talán a látogatásaik, csak az első fázis.

 

– (WM CASEY): Igen elnök úr, lehetséges.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben TANÁCSADÓ #1, kérem folytassa, közbevágtunk.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Köszönöm, elnök úr. Szóval, 1970-ben egy hét leforgása alatt több incidens is történt. Hírszerzési adataink vannak a Szovjetunió területén belülről és kívülről egyaránt. Elfogtunk rádióbeszélgetéseket szovjet légvédelmi pilóták és az irányítótorony között, amelyek nagy számú UFO-król szólnak, melyeket a szovjet pilóták üldöztek. Az incidens Közép-Szerbiában kezdődött és a Fekete Tenger fölött ért véget.

 

Szó szerint szovjet polgárok ezrei látták az UFO-kat és legalább húsz különböző pilóta üldözte őket. Két alkalommal is megpróbálták lelőni őket, de mindhiába. Valószínűleg ez a legjobb bizonyíték arra nézve, hogy ezek a dolgok a Szovjetunió felett is megtörténnek. Úgy véljük, hogy ez esetben az ellenséges faj tagjairól lehetett szó. Ellenségesnek hívjuk őket, mert leszállnak, embereket rabolnak, vizsgálatokat végeznek rajtuk, majd végül elengedik őket. Az űrhajóik máshogy néznek ki, mint az ebeniek járművei.

 

– (REAGAN ELNÖK): Egy pillanat, TANÁCSADÓ #1, ezzel arra céloz, hogy van a birtokunkban ilyen űrhajó? Vagy esetleg más bizonyíték erre nézve?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, fényképeink vannak a hajóikról. Ez kicsit kezd bonyolult lenni, mert néhány információnk az ebeniektől származik.

 

– (REAGAN ELNÖK): Úgy érti, az EBE fickótól?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Igen, de más forrásból is, ami az ebeniekhez köthető.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, megint ki kell mondanom az önt idegesítő szavakat…magasabb szint, ha úgy tetszik.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, nem,…rendben,…előbb legyünk túl ezen a tájékoztatón, a magasabb szintűeket későbbre ütemezzük.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Egyszerűen mondva, tudjuk mi a különbség az ebeni és az ellenséges idegenek űrhajói között.

 

– (REAGAN ELNÖK): Elnevezték őket valahogy…úgy értem az ellenségeseket?

 

– (A GONDNOK): Közbeszólhatok, elnök úr?

 

– (WM CASEY): Egy pillanat, azt hiszem megint előre szaladtunk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos… (itt többen beszélnek egyszerre, ezért a beszélgetés egy részét nem lehet érteni.)

 

– (A GONDNOK): Rendben,…(Itt ismét nem érthetők a szavai.)

 

– (WM CASEY): Igen, kezdje GONDNOK.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, nem akartam megzavarni.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm elnök úr. Szóval, az ellenséges idegeneket egyszerűen csak úgy hívjuk HAV (Hostile Alien Visitors = ellenséges idegen látogatók). Az "MJ-12" nevezte el így őket még az ötvenes években.

 

– (WM CASEY): Rendben, ha már belekezdtünk, mondjuk el az elnök úrnak, mit tudunk a többi fajról.

 

– (TANÁCSADÓ #1): A neveiket? Tessék? (néhány mondat nem érthető) Rendben, technikai, vagy micsoda?

 

– (WM CASEY): (Nem érthető), rendben, azt hiszem ez technikai dolog.

 

– (REAGAN ELNÖK): Azt akarja mondani, hogy ezek a HAV-k már az ötvenes évek óta látogatnak minket és rabolják az embereket?

 

– (A GONDNOK): Igen elnök úr, azóta itt vannak. Casey igazgató!

 

– (WM CASEY): Elnök úr, vannak arra vonatkozó információink, hogy már egy ideje csinálják. De nagyon körültekintően kell fogadni a jelentésekben olvasható bizonyítékokat különös tekintettel a szabad forrású (bárki által elérhető) információkra. Mindig vannak emberek, akik feltűnési vágyból össze-vissza hazudoznak, míg másokat valóban elraboltak és a vizsgálataik tárgyai voltak. Ezeket szelektálnunk kell és kizárólag a valódi emberrablások bizonyítékait kell számba vennünk. De abban teljesen biztosak vagyunk, hogy az ebeniek ilyet soha nem tennének. Hihetetlenül békés teremtmények, egyetlen élőlénynek sem tudnának ártani.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Akkor javaslom, hogy haladjunk tovább ebbe az irányba és mondjuk el az elnök úrnak, amit tudunk róluk.

 

– (TANÁCSADÓ #4): Egyetértek.

 

3.rész

 

A Reagan tájékoztató második részéből megtudhattuk, hogy az egyik, Földünket látogató idegen faj képviselői a tőlünk mintegy negyven fényévnyi távolságra található Zeta Reticuli csillagrendszerben keringő, SERPO néven említett bolygóról érkeztek hozzánk. Kiderült továbbá, hogy a hidegháború időszaka alatt a Szovjetunió is tudott a felvételen ebeniekként emlegetett idegen civilizációról.

 

Ezen kívül elhangzott még, hogy – a GONDNOK állítása szerint – az ebeniek nagyon barátságosak, egyáltalán nem jelentenek fenyegetést az emberiségre, azonban nem ők az egyetlen földönkívüli faj, amely rendszeresen látogat minket. A tájékoztatót vezetőknek rajtuk kívül további négy civilizációról van tudomásuk, és közülük az egyiküknek ellenségesek a szándékaik.

 

És akkor következzen a harmadik, befejező rész:

 

 

 

– (WM CASEY): Rendben, árulja el az elnök úrnak a nevüket, GONDNOK.

 

– (A GONDNOK): A nevüket? A technikai nevüket?

 

– (WM CASEY): Igen. Oké (nem érthető) arról, hogy (nem érthető) tudok élni vele, de biztosnak kell lennünk abban, hogy nem jut ki információ. Nem engedhetjük meg, hogy kiszivárogjon…(nem érthető).

 

– (A GONDNOK): Rendben, köszönöm. Elnök úr, az öt említett fajt a következőképpen nevezik: ebeniek (Ebens), archquliodok (Archquloids), quadloidok (Quadloids), heplaloidok (Heplaloids) és trantaloidok (Trantaloids). Ezeket a neveket a hírszerző közösség, név szerint az MJ-5 adta nekik. Az ebeniek barátságosak, a trantaloidok pedig az a bizonyos ellenséges faj.

 

– (REAGAN ELNÖK): Te jó ég, már csak a nevüket hallgatva igazán lenyűgözőek. Melyik fajból fogtunk el példányokat?

 

– (WM CASEY): Elnök úr, van egy trantaloidunk, de már nem él. Még 1961-ben, Kanadában fogtuk el és egészen az 1962-ben bekövetkezett haláláig volt a fogságunkban. Tudunk róla fotót mutatni…GONDNOK?

 

– (A GONDNOK): Igazgató úr, most nincs nálam, de majd hozatok egyet.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, a holnap reggeli találkozónkig itt lesz.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben.

 

– (WM CASEY): (nem érthető)…a történet része, ahol…(nem érthető)…de visszatekinthetünk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, folytassuk.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, visszatérve az én prezentációmhoz, az általunk összegyűjtött valamennyi információt biztonságban tároljuk több helyszínen.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ne mondják el, nem akarom tudni a konkrét helyszíneket. Ezt hagyom, hogy intézzék az ügy gondnokai. Egyelőre nem akarom tudni,…talán majd később.

 

– (A GONDNOK): Rendben elnök úr, akkor erről csak általánosságban beszélek, de biztosíthatom, hogy minden információ, adat biztonságos, védett helyen van, ugyanígy a tárgyi eszközök, beleértve az űrjárművet is.

 

– (REAGAN ELNÖK): Jól gondolom, hogy az egyik ilyen hely Kaliforniában található?

 

– (A GONDNOK): Egyes eszközöket Livermore-ban teszteltünk és repültünk az Edwards Légitámaszpont körül, de alapvetően Nevadában őrizzük őket.

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, még februárban tájékoztattak arról, hogy ha jól emlékszem,…Las Vegas-tól nyugatra kényes katonai létesítményeink vannak.

 

– (A GONDNOK): Így van, elnök úr, úgy hívjuk: "Groom Lake Complex".

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, erről tájékoztattak. Ez az a hely, ahol a szovjet vadászrepülőket is őrzik?

 

– (A GONDNOK): Igen, ez ugyanaz a hely. Folytathatom?

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, mindenképpen.

 

– (A GONDNOK): Annak érdekében, hogy titokban tarthassuk ezeket az információkat és a tényt, hogy az Egyesült Államok kormányának bizonyítéka van arra nézve, hogy bolygónkat földönkívüliek látogatják, az évek során egy igen hatékony védelmi programot dolgoztunk ki. Ezt úgy hívjuk, hogy "Project Dove" (Galamb Projekt). Ez a katonai hírszerző ügynökségünk által a közvélemény felé kiszivárogtatott dezinformációk sorozatára épül. Ahogy azt ön is tudja elnök úr, van néhány igen titkos légi járművünk.

 

Hogy ezeket a járműveket titokban tartsuk, időnként igyekszünk elhitetni a közvéleménnyel, illetve a sajtóval, hogy amit adott esetben látnak az valójában UFO és nem pedig a mi tikos repülőgépünk egyike, még akkor is, ha némely esetben valóban UFO is volt az észlelés tárgya. Ahogy azt már említettem, ez egy igen összetett dolog, ugyanakkor egyfajta kémelhárítás is egyben. Bizonyos valós információkat kiszivárogtatunk, aztán hagyjuk, hogy a hír szárnyra kapjon. A többit már elvégzik ők.

 

Az első ember, aki a segítségünkre volt ebben a félretájékoztatási programban, az George Adamski volt, még az ötvenes évek elején, de használtuk az UFO-kkal kapcsolatos mozifilmeket is. Ezek segítettek a téma iránti figyelmet fenntartani, míg egyúttal nagy hasznunkra voltak abban, hogy a titkos repülőinket eltitkolhassuk a nyilvánosság elöl. Köztük olyan repülő járműveket is, amelyeket az ebeniektől kaptunk kölcsön.

 

– (REAGAN ELNÖK): Mindig is tudtam, hogy van valamiféle titkos együttműködés a kormányunk és a filmipar között. Folyamatosan pletykáltak erről,…még akkor is, amikor én már ott dolgoztam.

 

– (A GONDNOK): Nos, elnök úr, az első film, amely az együttműködésünk eredményeként jött létre, az a "The Day The Earth Stood Still" (A nap, mikor megállt a Föld – Magyarországon hivatalosan sosem mutatták be) volt. Ez volt az Egyesült Államok Légierejének és a Filmiparnak az első közös munkája.

 

– (REAGAN ELNÖK): Az a film, a "Harmadik típusú…", szintén egy ilyen együttműködés eredménye? Gondolom a "Bonzo" mozik nem voltak ezen együttműködés részei. (Hangos nevetés hallatszik) [Bonzo egy csimpánz volt, aki Reagannel játszott több filmben]

 

– (WM CASEY): Nem (nevet), elnök úr, gondolom felesleges lenne mondanom, hogy "Gonzo" nem az űrből érkezett hozzánk! (Nevetés)

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, de néhányan azt képzelték.

 

– (A GONDNOK): Igen, elnök úr, annak a filmnek (Harmadik típusú találkozások) az alap tartalma tőlünk származik.

 

– (REAGAN ELNÖK): Valós eseményeken alapul?

 

– (WM CASEY): Elnök úr,…

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké Bill, ne is folytassa, tudom, mit akar mondani, felejtse el, hogy kérdeztem.

 

– (WM CASEY): Rendben, GONDNOK folytassa.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm elnök úr. 1949-ben Truman elnök létrehozott két titkos bizottságot. Ezek a bizottságok úgy tanácskoztak, hogy az ott elhangzottak egyáltalán nem kerültek rögzítésre. A bizottságok kódnevei: "Adam" és "Eve" (Ádám és Éva). Az első bizottság, az "Ádám" feladata az volt, hogy tanulmányozza a lehetőségét és az esetleges következményeit annak, ha bizonyos információkat nyilvánosságra hoznánk a UFO-kkal és a két incidenssel kapcsolatban.

 

Az "Adam" bizottság végül a következő megállapításra jutott: "Ebben a kérdésben a közvéleményt, mint igen nagy jelentőséggel bíró tényezőt kell figyelembe venni, még akkor is, ha tisztán pozitív hatása lenne az amerikai népre, hogy eléjük teszünk egy ilyen alapvető történelmi jelentőségű morális kérdést, főleg a mi időnkben, amikor a teljes biztonság kérdése még nem nyilvánvaló. Ha ezt a döntést meghozzuk az amerikai nép felé, akkor be kell ismernünk, hogy valóban léteznek földönkívüliek, akik rendszeresen látogatják a Földünket. Más szóval, az amerikai nép csak akkor fog hinni az idegenek létezésében, ha az amerikai kormány kézzel fogható bizonyítékkal szolgál."

 

Ez szó szerinti idézet volt egy 1949. december elsején kelt titkos dokumentumból. A második bizottság, az "Eve" azt vizsgálta, hogy vajon az idegenek esetleges támadása esetén bevethetünk-e atomfegyvereket? Ami végül is érdekes, hogy a bizottság munkája után hozott megállapítása eredményeként Truman elnök úgy döntött, hogy fel kell gyorsítani a világűrben is bevethető atomfegyverek fejlesztésének ütemét. A bizottság számításai szerint az Egyesült Államoknak erre tíz évre lenne szüksége. Truman elnök viszont azt szerette volna, ha ez öt év alatt sikerülhet.

 

Valójában 1959-ben az első Atlas hordozórakétát a távoli világűrbe szánták. A SIOP (Az USA általános lépéseinek tervei atomháború esetére) valójában egy, a világűrből érkező földönkívüli invázió esetére lett kifejlesztve. David Lilienthal, az első atomenergia bizottság elnöke volt megbízva azzal, hogy egy bármekkora idegen invázió elhárításához szükséges mennyiségű atomfegyver álljon készenlétben. A bizottság megbízta egy olyan szállítórendszer kifejlesztésével is, amely képes a Mark-3 atomfegyver világűrbe juttatására.

 

1948-1949 tájékán kevesebb, mint ötven atomfegyverünk volt, ráadásul azok sem voltak összeszerelve. A Mark-3 plutónium bomba összeszerelése – amilyet Nagasaki ellen is bevetettünk – 39 ember kétnapi munkáját igényelte. Ráadásul nagy és nehéz is volt, hiszen közel ötezer kilogrammot nyomott, ezért olyan szállítóeszközt kellett kifejleszteni, ami képes ezt a világűrbe juttatni. Az "Eve" Bizottság munkájának eredményeként a nukleáris fegyverek gyártása rekord ütemre gyorsult.

 

Persze a fegyverkezési ütemünk ilyen mértékű gyorsulása egybeesett a Szovjetunió fegyverkezési ütemének növekedésével. Nem volt tehát nehéz meggyőzni az amerikai népet arról, hogy a mi lépésünkre azért volt szükség, hogy lépést tartsunk a Szovjetunióval.

 

Elnök úr, 1964-ben már képesek voltunk leszervezni a személyes kapcsolatfelvételt az ebeniekkel. De előbb had mondjak néhány szót ennek hátteréről. EBE egy műszerész volt, nem pedig tudós. De képes volt arra, hogy valamennyit tanítson minket ebeni nyelven. A nyelvészeink csak nagyon nehezen tudták tanulni a nyelvüket, ugyanis az nem szavakból, hanem hangokból áll. Habár néhány alapszót képesek voltunk lefordítani.

 

EBE megmutatta nekünk a kommunikációs eszközüket is. Egy nagyon különös formájú szerkezet volt, ami három fő részből állt. Egyszer összeraktuk és az eszköz a mi morze kódunkhoz hasonló jeleket kezdett küldeni, de volt vele némi probléma. Az 1947-es lezuhanás után ugyanis a kommunikációs rendszer egy része tönkrement. És EBE mindaddig képtelen volt megjavítani, amíg a mi tudósaink nem találtak valamit, amivel helyettesíteni tudták a tönkrement részt. Miután a kommunikációs eszközt rendbe hoztuk, EBE elküldte az üzenetünket. Meg kellett bíznunk EBE-ben, hogy valóban olyan tartalmú üzenetet küld, amelyet mi szerettünk volna.

 

Képzelheti, hogy a katonai parancsnokainknak mi volt erről a véleménye. EBE küldhetett volna egy segélykérő üzenetet is, aminek a vége akár még invázió is lehetett volna. De erre természetesen sosem került sor. EBE egészen a haláláig folyamatosan küldte az üzenetet. Csakhogy miután meghalt, magunkra maradtunk, és csak felületesen értettünk az eszközhöz. A következő hat hónapban különböző üzeneteket küldtünk, de választ egyikre sem kaptunk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Elnézést, EBE kapott válasz üzenetet?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, akkor visszatérve az üzenetekhez, EBE összesen hat üzenetet küldött. Az egyikben tudatta a szülőbolygójával, hogy életben van, de a társa meghalt. Egy másikban a két lezuhanásról tájékoztatott, a harmadikban kérte, hogy jöjjenek érte. A negyedikben javasolta, hogy az ő vezetőik találkozzanak a mieinkkel, az ötödik üzenet pedig egyfajta csereprogramot indítványozott a két faj között.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, erre majd később kitérünk.

 

– (REAGAN ELNÖK): (nem érthető)…a csereprogram?

 

– (WM CASEY): Igen elnök úr, erre a témakörre külön néhány órát szánunk majd.

 

– (REAGAN ELNÖK): Van nálunk ilyen?

 

– (WM CASEY): Beszélhetek önnel bizalmasan, elnök úr?

 

– (REAGAN ELNÖK):Igen, persze…(nem érthető)…úgy érti most?

 

– (WM CASEY): Akkor ezt most tegyük félre és a tájékoztató későbbi részében visszatérünk rá.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, szerintünk nem tette meg, de ebben nem vagyunk teljesen biztosak. Viszont a következő 18 hónapban a tudósaink erőfeszítései végül sikerrel jártak és végül 1955-ben elküldtünk két üzenetet, amit meg is kaptak. Ugyanis kaptunk válaszüzenetet. De csak nagyjából az üzenetük harminc százalékát voltunk képesek lefordítani. Ezért néhány hazai és külföldi egyetem nyelvész specialistáihoz fordultunk segítségért, amelynek eredményeként már szinte a teljes üzenetet meg tudtuk érteni. Ezután úgy döntöttünk, hogy angolul válaszolunk, hátha ez ebeniek könnyebben megbirkóznak a mi nyelvünkkel, mint mi az övékkel.

 

– (REAGAN ELNÖK): És mi volt az üzenetben? Mármint amit az ebeniek küldtek? Akkor gondolom EBE üzenetét nem kapták meg? Vagy ilyen sokára érkezett meg a válasz? Persze, hisz EBE már nem élt, mikor megjöttek a válaszüzenetek, felejtse el ezt a kérdésemet.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, az első üzenetben, amit kaptunk, közlik, hogy vették az üzenetünket, majd a két eltűnt űrhajójuk legénysége után érdeklődtek. Az üzenet továbbá számok sorozatát tartalmazta, amelyek szerintünk valamilyen koordináták.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, szóval azokra a koordinátákra voltak kíváncsiak, ahol lezuhant a két űrhajójuk? Megértem, hogy tudni akartak a társaikról. Azt elmondtuk nekik, hogy az egyikük túlélte a zuhanást? Nem is, várjunk csak, biztos vagyok benne, hogy ez volt az EBE első hazaküldött üzenete. Az EBE katonai alkalmazott volt, vagy micsoda?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, meggyőződésünk, hogy EBE vagy a légierejüknél, vagy pedig a mi NASA-nkhoz hasonló szervezetüknél állt alkalmazásban.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, folytassa.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm elnök úr. Végül az üzenetek nagy részét le tudtuk fordítani. Ahogy mondtam, úgy döntöttünk, hogy angolul válaszolunk. Nagyjából négy hónappal később kaptunk egy választ tört angolsággal. Az üzenet csak főneveket és mellékneveket tartalmazott, igéket egyáltalán nem. Ennek megértéséhez szintén hónapokra volt szükségünk. Ezután az ebenieknek egy sajátos angol leckét küldtünk, adatlapok sorozata formájában.

 

Anélkül, hogy belemennénk az ebeniek kommunikációs eszközeinek technikai leírásába, olyan volt, mint egy televíziós képernyő és egy billentyűzet, amely különböző ebeni karaktereket tartalmazott, attól függően, hogy az adott billentyűt hányszor nyomtuk le. Ezután képesek voltunk betáplálni az angol írású szavainkat az eszköz második részébe, amely hasonlatos volt a mi fakszimile adatátviteli rendszerünkhöz (későbbi FAX). Némi időbe telt a tudósainknak tökéletesíteni, de működött. Hat hónappal ezután újabb angol nyelven írt üzenetet kaptunk. Ezúttal már tisztább volt, de még mindig nem elég tiszta. Az ebeniek összecserélték a szavakat, amitől továbbra is értelmetlen volt a mondat.

 

– (REAGAN ELNÖK): Én folyton ezt csinálom (nevetés hallatszik). Csak egyszerűen képtelen vagyok felfogni, egy idegen faj, hogyan képes megbirkózni a mi nyelvünkkel. Itt a Földön több ezer idegen nyelv létezik, míg nekik ott a SERPO bolygón valószínűleg csak egy. Ez igazán bámulatos.

 

– (A GONDNOK): Igen elnök úr, számomra is felfoghatatlan, milyen lehet egy olyan bolygón élni, ahol mindenki ugyanazon a nyelven beszél. De mi képesek voltunk az angol nyelvet alap szinten elsajátíttatni velük, hogy tudjunk kommunikálni egymással. Ami ugyan időbe telt, de észrevették az erőfeszítéseinket. Az egyik üzenetükben aztán, kaptunk tőlük egy listát, amelyen egyesével rajta voltak az ebeni írásjelek, illetve azok, az angol ábécében használt megfelelői. A nyelvészeinknek nem kis idejükbe tellett rájönni. Az írott ebeni nyelv egyszerű karakterekből és szimbólumokból áll, a tudósainknak mégis hosszú munkával sikerült csak egyeztetni a kettőt egymással.

 

A következő öt esztendőben sikerült annyira tökéletesítenünk az ebeni nyelv megértését, hogy szinte mindent le tudtunk fordítani és az ebeniek is egyre többet megértettek az angolból. Aztán akadt egy nagy probléma. Próbáltuk megadni nekik a földi leszállásuk pontos koordinátáit és időpontját. Hiába értettünk már alapszinten az ebeni nyelvet, ők pedig a miénket, fogalmunk sem volt az ő idő-, és tájékozódási rendszerükről, ahogy nekik sem a miénkről. Elküldtük nekik a Föld mozgására, forgására és az ezzel összefüggő időszámításunkra vonatkozó adatainkat.

 

Az ebeniek azonban ezt valamiért sohasem értették meg. Válaszként az ebeniek szintén elküldték az ő hasonló adataikat, amely azonban a mi tudósaink számára volt megfejthetetlen, ugyanis semmilyen információnk nem volt a bolygójukról. Az ebeniek ugyanis semmilyen adatatot nem küldtek a SERPO és rendszereinek csillagászati adataira vonatkozóan. Végül úgy döntöttünk, hogy küldünk nekik képeket a Földről és jellegzetes földi tereptárgyakról, illetve egy, az időszakokra vonatkozó egyszerű számozási rendszert. Azonban nagy nehézségekbe ütköztünk, amikor képet akartunk küldeni a fakszimile rendszerükkel, és abban sem lehettünk biztosak, hogy miután mégis sikerült elküldenünk, ők valóban meg is kapták azt.

 

A sok-sok próbálkozás során rengeteg hiba nehezítette a munkánkat. Aztán egy fura üzenet érkezett válaszként az ebeniektől, amelyben gyakorlatilag azt kérdezték, hogy mit küldtünk nekik a képen. Ekkor úgy döntöttünk, hogy a jövőbeni leszállási helyszínként azokat a helyeket fogjuk megjelölni, ahol a két űrhajójuk Új-Mexikóban lezuhant. Úgy gondoltuk ugyanis, hogy ezeket a helyszíneket ismerhetik, mivel biztosak voltunk abban, hogy az EBE hazaküldte a koordinátákat halála előtt. Ugyanis mindkét lezuhant járműben találtunk néhány csillagtérképet…vagyis…mi legalábbis így hívjuk őket.

 

A csillagászaink segítségével kikövetkeztettük a térképekről azokat a pontokat, ahol az EBE által leírt űralagutak voltak, méghozzá úgy, hogy összehasonlították egymással a különböző csillagtérképeket és megtalálták azokat a helyeket, ahol a térképek nem voltak egymással folytatólagosak. Ez azt jelenti, hogy egy csillagtérkép az univerzum egy részét ábrázolja, a következő pedig már egy, az otthonukhoz közelebbi részt. A tudósaink arra a következtetésre jutottak, hogy bizonyos pontok a térképen, azokat a helyeket jelölik, ahol hirtelen át tudnak vágni, le tudják rövidíteni az utat a világűr egy másik pontjához. Néhány vezető csillagászunkat is bevontuk a programba, hogy tanulmányozzák a térképeket. Viszont csak minimális mennyiségű információt kaptak a feladathoz.

 

– (REAGAN ELNÖK): Oké, ez nekem így túlságosan elvont. Nos, rengeteg kérdésem lenne, de attól tartok még várnom kell velük. Most lenne némi elintéznivalóm, úgyhogy tartsunk egy kis szünetet és innen folytathatjuk.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, mennyi időre van szüksége?

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, Bill, had lássam. (hosszabb szünet). Fel kell hívnom néhány embert más ügyben. Kérnék tizenöt percet, rendben?

 

– (WM CASEY): Rendben elnök úr, addig mi itt megvárjuk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Feszülten figyeltem az önök tájékoztatóját. Sok kérdésem lenne, ami viszont a titoktartást több szinten is sértheti. Én nem is akarnám ezeket a szinteket összekeverni, de látom, a kormányzati bürokrácia működésének mikéntjét. Azt hiszem ez egy olyan dolog, amelyet elnökként majd meg tudok változtatni. Bill, ugorjunk a következő szintre.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, akarja, hogy ugyanazok az embereket vonjuk be?

 

– (REAGAN ELNÖK): Persze, csak folytassuk.

 

– (WM CASEY): Rendben, GONDNOK, vegye át.

 

– (A GONDNOK): Köszönöm. Amíg még EBE életben volt két eszközt mutatott nekünk. Az egyik volt a kommunikációs rendszer, a másik pedig az energiaszolgáltató berendezés. A kommunikációs rendszer nem működik az energiaszolgáltató berendezés nélkül. Végül egy Los Alamos-ban dolgozó tudós fejtette meg a két rendszert és kapcsolta őket össze egymással. Miután EBE meghalt, képesek voltunk jeleket küldeni, ahogy azt már korábban említettem. EBE erős baráti kötődést alakított ki egy amerikai őrnaggyal, aki a védelmezőjének volt kirendelve.

 

Ők ketten döntöttek úgy, hogy az ebenieknek küldött egyik első üzenetben felvetnek a két faj között egy katonai csereprogramot. Emlékszik, hogy hat üzenetről beszéltem. A hatodik a földi leszállási koordinátákat tartalmazta. Ez az információ azonban akkoriban nem volt teljesen dokumentálva. Nem igazán tudjuk pontosan az események pontos láncolatát EBE és az őrnagy között. De ahogy említettem, végül képesek voltunk kommunikálni az ebeniekkel.

 

Néhány év elteltével aztán képesek voltunk információkat küldeni és fogadni. Végül egy döbbenetes üzenetet kaptunk az ebeniektől. El akarnak látogatni a Földre, hogy elszállítsák társaik maradványait és hogy találkozzanak a földlakókkal. Megadták az időt és a helyszínt is. Rájöttünk, hogy az ebeniek folyamatosan látogatják bolygónkat és valószínűleg már fel is térképezték azt. Habár az időpont nagyjából nyolc évvel későbbi volt, a katonaságunk úgy gondolta, hogy talán hiba történt és az ebeniek felcserélhették a földi időt a sajátjukkal. Végül üzenetváltások sora után tisztázódott, hogy az ebeniek 1964 április 24-én fognak leszállni a Földön.

 

– (REAGAN ELNÖK): Hogy tudtuk kideríteni az időpontot?

 

– (A GONDNOK): Az üzenetek több éven keresztül jöttek-mentek. Addigra már mind nekünk, mind pedig nekik használható ismereteink voltak a másik időszámításáról, ami egyrészt a Föld mozgásán alapult, amiből ki tudták kalkulálni a mi idő periódusainkat, illetve mi is tudtuk, hogy náluk egy nap negyven földi óráig tart. Persze ők egy picit okosabbak voltak nálunk, hiszen képesek voltak megérteni mind a nyelvünket, mind pedig az idő periódusunkat.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, ezt értem, de…(nem érthető)…az idegenek?

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, csak keveset vagyunk képesek megérteni a nyelvükből, alap szavakat, szimbólumokat. Ők sokkal jobban értik a miénket, mint mi az övéket.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben és azután mi történt?

 

– (A GONDNOK): Nos,…

 

– (WM CASEY): Elnök úr, itt kezd csak igazán érdekes lenni a dolog.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, várok…(nem érthető).

 

– (A GONDNOK): A kormány, illetve az "MJ-12" titokban hozzálátott az események megtervezéséhez. A menet közben hozott döntéseinken rengetegszer változtattunk. Attól számítva, hogy megkaptuk a találkozóra vonatkozó üzenetet, nagyjából 25 hónapunk volt arra, hogy felkészüljünk az érkezésükre. Néhány hónappal a tervezés megkezdése után Kennedy elnök jóváhagyta azt a tervet, mely szerint egy különleges katonai csapat cserelátogatásra mehet a bolygójukra. A USAF (United States Air Force – Amerikai Légierő) lett megbízva az ügynökség vezetésével.

 

A Légierő szakértői néhány civil tudós segítségével fogtak hozzá ennek megtervezéséhez és a csapat kiválasztásához. A csapat tagjainak kiválasztása bizonyult a legnehezebbnek. Több terv is készült, de sorra módosítgatták őket. Több hónapig tartott csak azoknak a kritériumoknak a meghatározása, amely alapján kiválasztásra kerültek az utazó katonák. Végül úgy döntöttek, csakis nőtlen, gyermektelen és megfelelő elhivatottsággal rendelkező katona utazhat. Különböző készségeiket kellett fejleszteni.

 

– (WM CASEY): GONDNOK, kérem térjen az általános részre, nem hinném, hogy az elnök urat minden perc érdekelne.

 

– (REAGAN ELNÖK): Nos, ha lenne időnk, nagyon is érdekelne. (Nem érthető)…de megértem.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, végül tizenkét férfi került kiválasztásra. Habár éppen ez idő alatt halt meg Kennedy, ami egész népünket sokkolta…

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, mindenkit sokkolt és el tudom képzelni ez milyen hatással lehetett az egész projektre.

 

– (A GONDNOK): Johnson elnök folytatta a programot és mire elérkezett a találkozó ideje, teljesen készen álltunk. A leszállás Új-Mexikóban történt. Mindent előkészítettünk. Volt egy hamis leszállási helyszínünk, arra az esetre, ha valami kiszivárogna. Megtörtént a leszállás és üdvözöltük az ebenieket. Habár történt egy kis félreértés. Ők nem számítottak és így nem is készültek arra, hogy mindjárt akkor megtörténik a csereprogram. Ezért ezt a dolgot jegeltük és végül 1965-ben, amikor az ebeniek Nevadaban szálltak le, ekkor adtuk át neki a mi tizenkét katonánkat és ők ezért cserébe átadtak nekünk egyetlen társukat.

 

– (REAGAN ELNÖK): Csak egyet? Miért csak egyet?

 

– (WM CASEY): Elnök úr, sajnos erre nem tért ki az a jegyzőkönyv, amelyet olvastunk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Egy…akkor ő valamiféle nagykövet volt?

 

– (WM CASEY): Nos, valami olyasmi. Őt úgy neveztük el EBE-2-nek. De erre később még visszatérünk.

 

– (A GONDNOK): Elnök úr, a mi tizenkét fős csapatunk tizenhárom évre utazott el az Eben bolygóra. Habár eredetileg tíz évre szólt a küldetés, az ottani fura idő periódusok miatt a csapat további három évig ott maradt. Nyolcan 1978-ban visszatértek. Ketten meghaltak ott a bolygón, ketten pedig úgy döntöttek, tovább maradnak.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ez elképesztő. Ez volt abban a filmben is, ami megtörtént események alapján készült. Én is láttam, tizenketten elmentek, köztük Richard Dreyfuss. [Harmadik típusú találkozások, 1977]

 

– (WM CASEY): Igen elnök úr, az a mozi nagyon hasonló volt a valóságban történtekhez, legalábbis a film utolsó jelenetei.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, ezt még meg kell emésztenem. Most inkább térjünk át az ellenségesekre.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, akkor átvehetném a szót?

 

– (REAGAN ELNÖK): Természetesen, kezdje.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Nos, elnök úr, az ellenséges idegen faj felelős néhány ember elrablásáért. Egyértelmű bizonyítékaink vannak arra nézve, hogy mintegy 80 amerikait raboltak el 1955-től egészen napjainkig. Az utolsó ismert eset tavaly [1980] júliusban történt. Egy különleges katonai hírszerző csoport foglalkozik ezekkel az elrablásokkal, de ha kell, a segítségünkre vannak az FBI ügynökei, az NSA (National Security Agency – Nemzetbiztonsági Ügynökség) és bizonyos esetekben a CIA emberei.

 

Sajnos nem áll rendelkezésünkre olyan technológia, amellyel jelezni tudnánk, mikor készülnek bárkit is elrabolni. Csak annak megtörténte után vannak ezekről információink. Elbeszélgetünk az áldozatokkal és hipnotikus állapotba helyezzük őket. Egyes áldozatok mindenre emlékeznek hipnózis nélkül is, míg másoknál szükséges a transz állapot, hogy fel tudják idézni a történteket. Azonban eddig nem találtunk egyetlen olyan halálesetet sem, amelynek közvetlenül az ellenséges idegenek lennének az okozói. Habár az elrablások következményeként voltak, akik mégis meghaltak,…öngyilkosok lettek. Öt ilyen esetről tudunk.

 

Csakhogy elnök úr, ezek azok az esetek, amelyekről van tudomásunk. Fogalmunk sincs arról, összesen hány ilyen elrablás történik hazánkban, vagy az egész világon. Ezek az ellenséges idegenek igencsak trükkösek. Képesek egyik pillanatról a másikra fel-, majd pedig eltűnni, ami számunkra technikailag egyelőre felfoghatatlan. És úgy tűnik képesek legyőzve a gravitációs erőt, egyszerűen lebegni. Valódi fénykép felvételeink vannak róluk, miközben lebegnek. Egy katonai hírszerző rögzített egy klasszikus elrablást 1979-ben egy katonai bázis közelében.

 

– (REAGAN ELNÖK): Hol?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Új-Mexikóban.

 

– (REAGAN ELNÖK): Mi van ott Új-Mexikóban? Úgy tűnik, az idegenek nagyon szeretik azt az államot. Tudjuk, hogy miért?

 

– (A GONDNOK): Elnézést, beszélhetek?

 

– (REAGAN ELNÖK): Persze, GONDNOK, hallgatom.

 

– (A GONDNOK): Új-Mexikó nagyon hasonlít az ebeniek szülőbolygójához. Azt viszont még nem tudjuk, hogy a trantaloidok honnan jönnek…

 

– (WM CASEY): Egy pillanat,…TANÁCSADÓ #4?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Azt hiszem tudjuk. Méghozzá az ebeniektől. Ismerjük a csillagrendszert. Közel van a mi Naprendszerünkhöz, legalábbis csillagászati értelemben. Úgy 20-25 fényévnyire, tehát valójában közelebb vannak, mint az ebeniek.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ez akkor azt jelenti, hogy ők ugyanúgy képesek utazni, mint az ebeniek? Úgy értem, azoknak a fekete lyukaknak a segítségével, vagy hogy nevezik őket?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Igen elnök úr, ugyanúgy utaznak, mint az ebeniek, bár az ő elmondásuk szerint a trantaloidok más típusú meghajtást használnak. Olyan, mint az anyag kontra antianyag.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ami, mit is jelent?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Elnök úr, a fizikai alapja…

 

– (WM CASEY): Elnök úr, szeretné, ha belemennénk ennek a fizikai hátterébe?

 

– (REAGAN ELNÖK): Nem, nem, nem hinném, hogy bármit is megértenék belőle.

 

– (TANÁCSADÓ #4): Csak azt akartam mondani, hogy tudjuk, amikor anyag mellé antianyagot helyezünk, hatalmas energia szabadul fel. Ha ezt valaki képes lenne mondjuk egy meghajtó rendszerhez felhasználni, az nagyszerű dolog lenne, de mi erre képtelenek vagyunk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Van birtokunkban űrhajójuk?

 

– (A GONDNOK): Igen, részben, egy lezuhant űrjármű.

 

– (REAGAN ELNÖK): Egyáltalán meg vannak hozzá a technológiai ismereteink, hogy megérthessük?

 

– (WM CASEY): Nem, elnök úr, nincsenek.

 

– (REAGAN ELNÖK): Szóval, tudunk atombombát építeni, el tudunk jutni a Marsra, de a tudományukat nem vagyunk képesek megérteni?

 

– (WM CASEY): TANÁCSADÓ #1?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnök úr, a technológiai megoldásaik nagyjából ezer évvel járnak a mi legfejlettebb technikáink előtt…vagy talán még távolabb. Eleve más anyagokkal dolgoznak, mint mi. Ezek némelyike például a Földön nem is létezik.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ezt hogy érti, például a vas, vagy az elemek?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Igen elnök úr, sok olyan fémet és egyéb anyagot találtunk, amelyek a mi bolygónkon nem fellelhetők. Talán nekik 104-nél több elemük van, vagy esetleg mások, mint nekünk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Az ellenségeseknek, vagy az ebenieknek?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Elnök úr, ez igaz mindkét fajra, bár az ebenieknek azért vannak a mieinkhez hasonló elemeik is. De a trantaloidok különleges anyagokkal,…semmilyen, a Földön létező anyaghoz nem hasonlíthatókkal rendelkeznek. Ők ugyanis képesek felvenni az ember alakját. Képesek szőke emberi alakot ölteni annak ellenére, hogy nem szőkék, sőt visszataszító rovarszerű testük van.

 

– (REAGAN ELNÖK): Jól értettem, hogy rovart mondott?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Igen, van róluk magánál fényképe?

 

– (A GONDNOK): Igen, egy pillanat.

 

– (REAGAN ELNÖK): Hát, elég könnyű lenne őket kiszúrni.

 

– (TANÁCSADÓ #1): Nem elnök úr, ahogy mondtam, képesek emberi alakot ölteni.

 

– (REAGAN ELNÖK): Hogy az ördögbe csinálják? Még nekem is rengeteg sminkre volt szükségem, hogy valahogy kinézzek a filmjeimben. (Hangos nevetés hallatszik)

 

– (TANÁCSADÓ #4): Nos, elnök úr, biztosíthatom, hogy ők nem használnak sminket, legalábbis olyan értelemben, ahogy mi. Képesek megváltoztatni a testüket. Ahogy az előbb mondtam, legalább ezer évvel előttünk járnak technológiai tudásban és valószínűleg a többi tudományágban is.

 

– (REAGAN ELNÖK): El lehet őket pusztítani?

 

– (TANÁCSADÓ #4): Igen, hozzánk hasonlóan az ő testüket is hús és vér alkotja, tehát el lehet őket pusztítani, bár az űrhajóikat erőtér védi. Le lehet őket lőni, de nem olyan egyszerű.

 

– (WM CASEY): Elnök úr, egy picike nukleáris töltettel ellátott rakéta kell hozzá, bár igazából még egyet sem lőttünk le. Az elfogott és Nevadában őrzött űrhajójukon kísérleteztük ki.

 

– (REAGAN ELNÖK): Te jó ég, remélem nem kellett atomrakétát használnunk. Ez mit jelent? Nekem kell kiadnom a parancsot?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Elnézést, de elnök úr nem, még sosem használtunk atomfegyvert, hogy lelőjünk bármilyen idegen űrjárművet. Szerintem TANÁCSADÓ #4 és az igazgató úr úgy értette, hogy szükség esetén le tudnánk lőni vele…mondjuk, ha egy csapat ilyen űrhajóval megtámadnának minket.

 

– (REAGAN ELNÖK): Van ennek bármilyen valószínűsége?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Nem, én nem hinném.

 

– (REAGAN ELNÖK): Le tudjuk hallgatni a rádióbeszélgetéseiket? Egyáltalán értjük a nyelvüket?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Fel tudjuk ismerni a nyelvüket, mivel az teljesen eltér az ebeniek által használt nyelvtől. Nagyon magas sávú rádiórendszert használnak, és különböző frekvenciáik vannak, ezért a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek nehéz bemérni őket.

 

– (REAGAN ELNÖK): Talán szólnunk kéne Kirk kapitánynak?! (hangos nevetés) Egy kis humor mindenkor jól jön. (újabb nevetés)

 

– (TANÁCSADÓ #1): Oké, elnök úr, akkor szólok Scottynak (nevetés).

 

– (REAGAN ELNÖK): Igen, talán Roddenberry tudja! [Kirk kapitány és Scotty a Star Trek sorozat szereplői, míg Gene Roddenberry, a Star Trek sorozat megalkotója].

 

– (TANÁCSADÓ #1): A légvédelmünk maximálisan fel van készülve a faj bármilyen jellegű támadására.

 

– (REAGAN ELNÖK): És mégis hogy csináljuk? Úgy értem, a pilótáink, ők tudják?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Nem egészen, viszont van kidolgozott védelmi rendszerünk minden eshetőségre.

 

– (REAGAN ELNÖK): Ez egy háborús terv?

 

– (TANÁCSADÓ #1): Ahogy már korábban is mondtam, igen, elnök úr, van háborús tervünk ezekre az eshetőségekre.

 

– (REAGAN ELNÖK): Rendben, nos, azt hiszem ennyi elég is lesz egy napra. Bill, készüljön fel a holnapra úgy, hogy be tudjuk fejezni.

 

– (WM CASEY): Rendben, elnök úr, TANÁCSADÓ #2-vel és Michaellel [Michael Deaver, Reagan elnöksége idején a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke] megcsináljuk.

 

– (REAGAN ELNÖK): Szeretném mindenkinek megköszönni az igen alapos tájékoztatót, nem hittem volna, hogy ilyen dolgokról fogok tudomást szerezni. Azt hiszem, ezek után más szemmel fogok felnézni az égre.

 

 

 

(FELVÉTEL VÉGE)

 

 

 

Ez volt tehát, az úgynevezett Reagan tájékoztató teljes szövege magyar nyelven. Köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradságot és nem sajnálta rá az időt elolvasni.

 

Forrás: www.ittvannak.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük