Idén harmadik alkalommal kerül sor a korábbi években komoly szakmai sikert elkönyvelő E-Money Symposiumra. A többek között MobilFizetéssel, elektronikus számlával és e-termékekkel foglalkozó konferenciát október 28-án, kedden tartják meg a Gerbaud Házban.

Idén harmadik alkalommal kerül sor a korábbi években komoly szakmai sikert elkönyvelő E-Money Symposiumra. A többek között MobilFizetéssel, elektronikus számlával és e-termékekkel foglalkozó konferenciát október 28-án, kedden tartják meg a Gerbaud Házban.

Az Agria Produkció által rendezett E-Money Symposium a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben sem nélkülözi az érdekes kérdéseket, amelyek az éleződő globális pénzügyi válság és annak lehetséges hatásai miatt különleges fókuszt kapnak, és amelyek megválaszolására neves – például az FHB Bank, a Pannon, a Magyar Telekom, a Microsoft által delegált – előadók kaptak felkérést.

Mivel a készpénzt helyettesítő elektronikus fizetési megoldások elterjedése és elfogadottsága még nem teljes, az E-Money Symposium résztvevői igyekeznek megválaszolni azokat a kérdéseket, hogy valóban bizonytalan, tervezhetetlen-e ezen konstrukciók elterjedése, s ha nem, legyőzhető-e, és persze hogyan a velük szemben észlelhető bizalmatlanság. Továbbá vannak-e olyan technikai szemléletet háttérbe szorító, felhasználóbarát eljárások, amelyek áttörést jelenthetnek e téren?

A tervezett program egyik kiemelt témája a Pannon, a Magyar Telekom, az FHB Bank és az MPP stratégiai és operatív együttműködése eredményeként megszületett MobilFizetés szolgáltatás, amely kényelmesen és biztonságosan teszi lehetővé például a mobiltelefonon keresztül történő kifizetéseket.

„Az ügyfél és a bank kapcsolatának kézenfekvő eszköze a mobiltelefon. Az FHB új mobilos pénzügyi szolgáltatást, MobilFizetést indít a Pannon és a Magyar Telekom előfizetőinek" – emelte ki Gyuris Dániel, az FHB Nyrt. vezérigazgatója.

"A Pannon mindig is élen járt az emberek életét megkönnyítő, innovatív szolgáltatások fejlesztése terén. A készpénzkímélő fizetőeszközök közé reményeink szerint hamarosan a mobiltelefon is egyenlő rangú szereplőként lép majd be" – mondta el Drozdy Győző, a Pannon vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

"A mobiltelefon olyan eszköz, amely megváltoztatja a világot. A MobilFizetés most új területen bizonyítja, hogyan lehet az életet kényelmesebbé, egyszerűbbé tenni. Olyan konstrukció kialakítása volt a cél a szolgáltatás létrehozásakor, ahol még több előny, kényelem biztosítható az ügyfelek számára" – tette hozzá Simó György, a Magyar Telekom NyRt., Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág vezérigazgató-helyettese.

A nap során az előadók pontosítják az „e-money" fogalmát, meghatározzák annak sikerágazatait, és fellebbentik a fátylat azok titkairól: elemzik, hogy függ-e a szektortól és/vagy az adott vállalat nagyságától a dicsőség, vagy mindez egyszerűen az „elfogadói" oldal igényeinek körvonalazódásán és beérésén múlik.

Az idén harmadik alkalommal megrendezendő – az elektronikus fizetési szektorban dolgozó szakemberek, informatikai menedzserek, valamint a közép- és nagyvállalatok vezetői számára hasznos ismeretekkel szolgáló – E-Money Symposium a budapesti Gerbeaud Ház Átrium termében követhető végig 2008. október 28-án.

 http://emoney.ap.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük