http://www.cloudantivirus.com/http://www.cloudantivirus.com/  

Megkezdődött a Panda új virusirtó-modelljének tesztelése. A Panda szakértői állítják: az új megközelítés forradalmasítja az IT-biztonságtechnikát.

http://www.cloudantivirus.com/http://www.cloudantivirus.com/  

Megkezdődött a Panda új virusirtó-modelljének tesztelése. A Panda szakértői állítják: az új megközelítés forradalmasítja az IT-biztonságtechnikát.

A Panda Security legújabb fejlesztése nyilvános tesztelési fázisba érkezett: a mai napon adják ki bétatesztelésre a Panda Cloud Antivirust, amely egy új, forradalmi megközelítést alkalmaz a vírusok és internetes fenyegetések felderítésében.

– A „cloud computing" egy meglehetősen komplex fogalom, amit magyarul nehezen lehet visszaadni – fogalmaz Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Tulajdonképpen arról van szó, hogy egy bizonyos IT-szolgáltatást nem a felhasználó PC-je végez el, hanem az internet segítségével „kihelyezi" azt távoli szerverekre, amelyek tehermentesítik a gépet. Ilyen például a Google Apps is.

A Panda új modelljének lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is.

– A Panda Cloud Antivírus reményeink szerint forradalmasítani fogja a víruskeresés technikáját – magyarázza Sándor Zsolt. – A mai vírusirtók minden feladatot a számítógépen végeznek el; ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az őrületes iramban szaporodó vírusokkal, naponta egyre többször kell frissíteniük az adatbázist. A Cloud Antivírus mögött álló alapötlet egyszerű: manapság az internet már annyira elterjedt, az infrastuktúra kiépítettsége olyan magas fokú, hogy megéri a víruskeresést szolgáltatásként kihelyezni. Így nagy teljesítményű szerverek végzik az érdemi munkát, a PC-k csupán adatot szolgáltatnak a gyanús fájlokról. Ezzel pedig két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt tehermentesítjük a gépeket, másrészt valós időben tudunk adatokat gyűjteni a legveszélyesebb fertőzésekről, még az elterjedésük előtt megállítva őket ezzel.

A szakember hozzátette: a Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit- és spyware-irtó technológiát, helyi és távoli antivírus-komponenseket is tartalmaz, miközben mindössze 17 MB RAM-ot használ, és az erőforrás-igénye az iparági átlagok nagyjából fele. A szolgáltatási modell annyiban is különleges, hogy ingyen elérhető a http://www.cloudantivirus.com/ címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük