2012. április 2-i dátummal bekerült a BUX kosarába az elsősorban ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó Appeninn.

 

2012. április 2-i dátummal bekerült a BUX kosarába az elsősorban ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó Appeninn.

 

Másfél év alatt teljesítette a Budapesti Értéktőzsdén való szerepléssel kapcsolatban kitűzött céljait az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. vezetése.

 

„A 2010 őszi tőzsdei bevezetéskor elhatároztuk, hogy minden félévben egy lépéssel előrébb szeretnénk jutni a tőkepiaci ranglétrán. Egy éve bekerültünk a BUMIX-ba, tavaly ősszel felkerültünk az A-kategóriába, most pedig a BUX kosarába kerülhettünk." – mesélte a bejelentés kapcsán Székely Gábor, az Appeninn Holding igazgató tanácsának elnöke. „Úgy látjuk, hogy a nem éppen kedvező ingatlanpiaci körülményekhez jól igazodik az Appeninn befektetési és operatív stratégiája, és ezt visszaigazolja a tőkepiaci szereplésünk is. A kisbefektetők bizalma után az intézményi szereplők felé kívánunk fordulni, biztos vagyok benne, hogy a bevezetés óta a BÉT-en bemutatott transzparens és tervszerű működésünk meggyőző lesz számukra is." – mondta Székely. Az IT-elnök szerint az ingatlanpiaccal szembeni előítéletek idővel elmúlnak, és egyre többen ismerik fel az ebben a piacban rejlő lehetőségeket. „Mivel évek óta alacsony az újépítésű ingatlanok kínálata, ezért a keresleti oldalon mozgó bérbeadók és üzemeltetők pozíciója erősödik. Aki nem akar közvetlenül ingatlanba fektetni, annak egy ilyen társaság részvényeiből vásárolni jó eszköz lehet." Részint a bérlői célcsoport, részint a tőzsdei forgalom okán az Appeninn külön figyelmet szentel a KKV-szektornak: „amennyiben a KKV-kat élénkítő programok hatása beérik, az egyfelől addícionális keresletet hozhat az ingatlanpiacon, másfelől növelheti az érdeklődést a tőkepiaci finanszírozás iránt, ami idővel magával hozhatja az élénkülést a forgalomban." – véli Székely Gábor.

 

A megközelítőleg 12 és fél milliárd forintos piaci kapitalizációjú cégcsoport a nemrégiben közzétett negyedéves gyorsjelentése szerint nagy reményekkel nézhet a 2012-es év elé, hiszen 2011 végére több mint 90 százalékon állt a fővárosi irodaházakból, országosan pedig ipari és logisztikai létesítményekből álló ingatlanjaik kihasználtsága. A társaság a gyorsjelentésében kinyilvánította abbéli szándékát is, hogy újabb akvizíciókkal bővítse portfolióját. A decemberi árbevétel értéke meghaladta a 100millió forintot, ezzel legjobbként az egész évben. A 2011-es évet 240 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta a társaság, míg a csoport konszolidált árbevétele 971 millió Ft-ot tett ki. A társaság 2011-es tevékenységéről nemzetközi számviteli elvek szerinti konszolidált beszámolót is fog készíteni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük