A hagyományoknak megfelelően kezdődött a harmadik Kézműves Magyar Ízek Vására: Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára harangkongatással nyitotta meg a gasztronómiai vásárt.

A hagyományoknak megfelelően kezdődött a harmadik Kézműves Magyar Ízek Vására: Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára harangkongatással nyitotta meg a gasztronómiai vásárt.

    A harmadik ízkavalkádon "íztérkép" alapján csoportosítják a termékeket: hét magyarországi (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld) és négy határon túli (Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék) régió gasztronómiai különlegességei (sajtok, csokoládék, mézek, borok, hústermékek) mutatkoznak be – emelte ki Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője pénteken.
   

A magyarországi és határon túli régiókból bemutatkozó mintegy ötezer íz mellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is képviselteti magát a háromnapos vásáron a fővárosi Millenárison. Standjánál a látogatók termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Ennek célja, hogy a fogyasztók ne csak a problémákra, hanem a valódi értékekre és a minőségre is felhívják egymás figyelmét és megosszák egymással tapasztalataikat.
   

A termékeiket kiállító termelők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ingyen vehetnek részt a vásáron. A kezdetek óta változatlan árú (1900 forintos) jegynek pedig ezúttal már a teljes összege levásárolható lesz a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában Budapesten.
  

  A vásárt színpadi programok és fellépések is színesítik. A színpadon szombaton délelőtt például Schmittné Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke főz a vásárban is fellelhető alapanyagokból, Nagy István Zoltán bártulajdonos és koktél-mixer pedig több rangos európai rendezvény után a Millenárison is előadást tart. A főzőshow-k és a szakmai beszélgetések mellett zenei programok is szórakoztatják a látogatókat.
    

A gasztronómiai esemény részletei a www.kezmuvesmagyarizek.hu internetes oldalon is olvashatóak.

Foto:Lantai József

bso \ kut

MTI 2012. március 9., péntek 18:52

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük