2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét Budapesten a hófehér Le Diner en Blanc rendezvény

3 perc olvasás

diner.jpgHarmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a hófehérben pompázó Le Diner en Blanc vacsorát. Az est legnagyobb különlegessége, hogy a helyszínt csak pár perccel a kezdés előtt hirdetik ki a szervezők. A titkos esemény – az idei évben szeptember elsején – egy újabb felejthetetlen estét ígér az elegancia és a szépség jegyében.

 

A Le Diner en Blanc vendégei Budapest egyik legszebb pontján gyűlnek össze, ahova minden résztvevő magával hozza majd saját ételkülönlegességeit, asztalát, székét és terítékét. Az vacsoraest folyamán olyan hagyományoknak is eleget kell tenni, mint például a vacsora kezdetét jelentő kendőlobogtatás vagy a csillagszórók meggyújtása, amely jelzi a vendégeknek, hogy indulhat a tánc és a fehér vacsorát követően el lehet hagyni az asztalokat. Az este trombitaszóval zárul, majd miután a vendégek összepakolnak és felszedik a szemetet, úgy térnek vissza az éjszakába, hogy nyoma sem marad rendezvénynek a különleges helyszínen.

 

A Le Diner en Blanc események egyedisége és az immár 30 éves tradíció megtartása érdekében a vendégek kötelesek bizonyos szabályokat betartani:

• Elegáns és csak fehér öltözékben érkezhetnek.

• A teríték is csak fehér lehet.

• Visszaigazolás után minden vendégnek muszáj megjelennie, időjárástól függetlenül.

• A vendégek egy kijelölt helyen találkoznak, és egy önkéntes kísérő viszi el őket a helyszínre, annak érdekében, hogy az utolsó pillanatig titkos maradjon.

• A vendégek kötelesek minden saját felszerelést magukkal vinni, szemetet és maradékot összeszedni, hogy megőrizzék a helyszín tisztaságát.

 

A jelentkezés három fázisban történik: az első fázis azoknak szól, akik már korábban is részt vettek a rendezvényen; a második azoknak, akiket az első fázis résztvevői ajánlottak; a harmadik pedig azoknak, akik feliratkoztak a várólistára, amely hamarosan elérhető lesz minden érdeklődő számára. A Le Diner en Blanc rendezvény várólistájára az alábbi linken lehet jelentkezni: https://budapest.dinerenblanc.com/register

 

Le Dîner en Blanc

Június 3-án ünnepelte 30. évfordulóját a Le Diner en Blanc. Az eseményt rekordszámú, mintegy 17 000 vendég ünnepelte a párizsi Invalidusok Házánál. Az 1988-ban, François Pasquier és néhány barátja által indított ötlet mára hat kontinensen ünnepelt világszenzációvá nőtte ki magát. A Le Diner en Blanc estekre évente több mint 130 000 ember látogat el világszerte. Ugyan a technológia változott az évek során, az esemény alapvető értékei megmaradtak: a vendégek továbbra is titkos helyszínen gyűlnek össze, hogy városuk egyik legszebb részén fogyaszthassák el ínyenc ételeiket, barátok társaságában. A 2012-ben alapított, montreali székhelyű Le Diner en Blanc International felelős az elegáns piknik szervezéséért 30 ország 80 városában. Minden eseményt egy három főből álló lelkes szervező-csapat vezet, akik már beleszerettek az elképzelésbe és szeretnék elhozni a városukba az elegáns rendezvényt. Magyarországon Hlatky-Schlichter Hubert (Fehérvacsora Kft.), Duca Andrea (HD Group Kommunikációs Ügynökség) és Vass-Bryan Viktória (M15 Restaurant) segítik a rendezvény folyamatait.

 

https://dinerenblanc.com

https://budapest.dinerenblanc.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.