A Singularity University CEE negyedik alkalommal rendezte meg regionális innovációs versenyét, a Global Impact Competitiont, melynek döntője április 13-án zajlott Budapesten. A Global Impact Competition (GIC) versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek az exponenciálisan fejlődő technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a közép-kelet-európai régióban.

 

A Singularity University CEE negyedik alkalommal rendezte meg regionális innovációs versenyét, a Global Impact Competitiont, melynek döntője április 13-án zajlott Budapesten. A Global Impact Competition (GIC) versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek az exponenciálisan fejlődő technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a közép-kelet-európai régióban.

 

A 2015-ös GIC hat döntőse öt különböző nemzetet képviselt: David Belovic (Szlovénia), Tamás György (Románia), Nenad Katanic (Horvátország), Lukasz Mlodyszewski (Lengyelország), Tomaz Scavnicar (Szlovénia), Maya Zlatanova (Bulgária).

 

Az idei verseny nyertese a lengyel Lukasz Mlodyszewski lett, aki a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) tüneteként jelentkező rémálmokat felülíró kellemes álmokat generál, mindössze egy okostelefon segítségével. Ezzel a megoldással azok is élhetnek, akiket nem érint ez a probléma, viszont maguk szeretnék eldönteni, milyen tematikájú álom jöjjön a szemükre, esetleg problémamegoldásra szeretnék használni az alvást, vagy épp a dohányzásról szeretnének leszokni általa.

 

A győztes 30.000 USD értékű ösztöndíjban részesül, amely a Singularity University 2015-ös nyári Graduate Studies Programban (GSP) való részvételt biztosítja. Mindezt a Centrál Médiacsoport tette lehetővé, amely 3 évre kötelezte el magát a GIC CEE mellett fő szponzorként. A döntő eseményének megvalósulásához a Design Terminál járult hozzá produkciós partnerként. Köszönet illeti az OTP Bankot és a PortfoLiont, akik ezüst illetve bronz fokozatú szponzorai voltak idén a GIC CEE-nek.

 

A NASA Research Parkban lévő Singularity University központi oktatási programja, a Graduate Studies Program (GSP) 10 hétre a Szilícium-völgybe gyűjti a jövő vezetőit, vállalkozóit a világ minden pontjáról, hogy egymással csapatokat alakítsanak, melyek a globális problémákra keresnek technológiai választ.  A GSP résztvevői előtt álló kihívás egy fenntartható, globális megoldás kidolgozása, mely egymilliárd ember életét teszi jobbá a planétán az exponenciális trendek, az innováció és a vállalkozás erejének segítségével.

A Singularity University Graduate Studies Program ösztöndíjáról határozó zsűri élén David Roberts foglalt helyet, aki az exponenciálisan fejlődő technológia területén a világ legmeghatározóbb szakértőinek egyike. Roberts a Singularity University alelnöke, és a Graduate Studies Program igazgatója volt. Számos alkalommal díjazott CEO és sorozatvállalkozó. A Harvard, a Stanford és a Berkeley üzleti képzésein esettanulmányok íródtak és épületek be az oktatásba Roberts vezetés, menedzsment és döntéshozatal terén bizonyított kiválóságáról. Szerepelt többek között a Wall Street Journal címlapján, és a USA Today, a Fortune Magazine, The New York Times és a Business Week hasábjain.

 

A Singularity University (SU) székhelye a kaliforniai Szilícium-völgy szívében lévő NASA Kutatóközpont. Az egyetem tudósok, kutatók, vállalkozók és vezetők találkozóhelye.

A SU küldetése, hogy a kimagasló elméket képezze, felkészítse arra, hogy exponenciális

technológiákat alkalmazva megoldást találjanak az emberiség problémáira.

 

A Graduate Studies Program (GSP) innovatív ötletek megvalósítását teszi lehetővé. Azon kevesek, akik a szigorú követelményeknek megfelelnek, és bekerülnek a programba, intenzív képzésen vesznek részt, mely magas színvonalú kurzusokból, a Szilícium-völgy legnagyobb vállalataihoz történő látogatásokból – Facebook, NASA, Google, Cisco etc. – valamint a környékbeli startup vállalkozások megismeréséből áll. A program során a diákok a Szilícium-völgy legnagyobb neveivel dolgoznak együtt. A 10 hetes program végére a projektek gyakran működő vállalkozásokká növik ki magukat, illetve bekerülnek a SU Labs-be, az egyetem inkubátorába.

 

http://singularityu.org

http://singularityu.org/graduate-studies-program

http://global.singularityu.org/gic

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük