www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A hazai flotta- és gépjárműkezelési piac meghatározó szereplője, a LeasePlan Hungária Zrt. nyerte az E.ON vállalatcsoport gépjárműpark egy részérnek cseréjére kiírt pályázatot, így az újonnan biztosított 162 autóval már 800 fölé emelkedik a flottakezelő vállalat által menedzselt E.ON színekben futó gépjárművek száma.

 www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A hazai flotta- és gépjárműkezelési piac meghatározó szereplője, a LeasePlan Hungária Zrt. nyerte az E.ON vállalatcsoport gépjárműpark egy részérnek cseréjére kiírt pályázatot, így az újonnan biztosított 162 autóval már 800 fölé emelkedik a flottakezelő vállalat által menedzselt E.ON színekben futó gépjárművek száma.

Nemzetközileg bevált gyakorlat, hogy a vállalatok külső cégekre bízzák a működésükhöz elengedhetetlen, de az alaptevékenységüktől idegen feladatok ellátását. Ily módon nemcsak költséghatékonyabb megoldást, de magasabb színvonalú szolgáltatást és fokozott hatékonyságot is elérhetnek az adott területeken. E felismerés vezette az E.ON Hungáriát is, amikor 2008-ban több külső szolgáltatóra, többek között a LeasePlan Hungária Zrt.-re, hazánk egyik vezető flotta- és járműkezelő vállalatára bízta autóflottája kezelését.

„Üzletfilozófiai döntésünk, hogy erőforrásainkat alaptevékenységeinkre összpontosítjuk, ezért ezekkel közvetlenül nem kapcsolódó eszközeinket, így a járműveket is, külső szolgáltató segítségével biztosítjuk. Az autópark kiszervezése jelentős lépés volt vállalatcsoportunk számára, amely során a megbízható flottakezelő kiválasztása és a hosszútávú partnerkapcsolat kialakítása volt az elsődleges szempont." – mondta dr. Fekecs Béla Zoltán az E.ON Hungária Zrt. Logisztikai igazgatója.

A  LeasePlan Hungária Zrt. jelenleg az E.ON Hungária 647 gépjárművét kezeli és a jövőben – több éves szerződéssel – további 162 autót biztosít Magyarország vezető energetikai vállalatcsoportjának.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az E.ON Hungáriát az Ügyfeleink között tudhatjuk. Bízunk benne, hogy a magyar operatív lízing és flottakezelési piac meghatározó szereplőjeként az elmúlt 16 év során összegyűjtött tapasztalatok hozzásegítenek minket a sikeres és egyben hosszú távú együttműködéshez." – mondta el Roelof Hansman a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója.

A széleskörű nemzetközi tapasztalattal is rendelkező flottaüzemeltető jól tudja, hogy az E.ON cégcsoport, mint ügyfél egyben számos kihívást is jelent a cégnek, hiszen minden multinacionális vállalatcsoport egyedi vállalatirányítási rendszerrel, speciális belső szabályok mentén működik, amelyekhez külső partnerként gyorsan és rugalmasan kell alkalmazkodniuk.

„Fontos célunk Ügyfeleink igényeinek, elvárásainak megértése és testreszabott megoldás biztosítása. Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt másfél évben az E.ON számára nyújtott szolgáltatásunk beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Fejlődésre azonban mindig van lehetőség, erre igen jó alkalom az idei év elején lezárult tender eredményeként megvalósuló új gépjárműbeszerzés, a következő hónapokban az autók átadása, és a korábbi tapasztalatok alapján az üzemeltetés tökéletesítése." – fűzi hozzá Medve Zsuzsanna, aki az E.ON Hungária kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere a LeasePlan Hungáriánál.

A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető flotta- és járműkezelő. Leányvállalataival mind az öt földrészen, több mint 30 országban van jelen. Mára 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, összesen 1,3 millió járművet és 13,6 milliárd euró értékű lízingportfoliót kezel. A LeasePlan 1994-en kezdte meg magyarországi működését, mint gépjárműflotta kezelő vállalat. Mára hazánkban közel 9.000 autóval és 380 ügyféllel rendelkezik. A vállalat fő tevékenységei az operatív lízing (más néven a tartós bérlet) és a flottakezelés. Ügyfelei között olyan jelentős cégeket találunk, mint például a MOL és az IBM.  Az eltelt több mint 10 év során a LeasePlan Magyarországon is fenntartotta piacvezető szerepét, hiszen a hazai gépjárműpark lízing és kezelés piacának közel egyharmadát birtokolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük