2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Júdás lottó

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21635"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Taiwan%20Uniform%20Invoice%20Lottery.thumbnail.JPG" border="0" alt="Taiwan Uniform Invoice Lottery -a nyugta sorsjegy" title="Taiwan Uniform Invoice Lottery -a nyugta sorsjegy" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>Taiwan Uniform Invoice Lottery -a nyugta sorsjegy</strong></span></span> <p>Nem kérem, ez nem a szilveszteri humoros konferansz. Ez a nagy magyar vérrögvalóság újabb produktuma. A Judás lottó. Most hirdette meg ugyanis a gazdaság kifehérítése ügyében indult kormányprogram újabb agyszüleményét.</p><p>

 taiwan uniform invoice lottery -a nyugta sorsjegyTaiwan Uniform Invoice Lottery -a nyugta sorsjegy

Nem kérem, ez nem a szilveszteri humoros konferansz. Ez a nagy magyar vérrögvalóság újabb produktuma. A Judás lottó. Most hirdette meg ugyanis a gazdaság kifehérítése ügyében indult kormányprogram újabb agyszüleményét.

 taiwan uniform invoice lottery -a nyugta sorsjegyTaiwan Uniform Invoice Lottery -a nyugta sorsjegy

Nem kérem, ez nem a szilveszteri humoros konferansz. Ez a nagy magyar vérrögvalóság újabb produktuma. A Judás lottó. Most hirdette meg ugyanis a gazdaság kifehérítése ügyében indult kormányprogram újabb agyszüleményét.

Mit is takar mindez: nyerjen x milliót azzal, ha NÉVRE SZÓLÓ áfás SZOLGÁLTATÁSI SZÁMLA ADATAIT beküldi a Szerencsejáték Rt megadott e mail cimére. És akkor sorsolnak. Na, hol van a bibi?

Még akkor is ha patyolattiszta a vevő és az eladó is, akkor az eladó ad egy pénztárgép nyugtát. Kb annyi míg kifizeti valaki. Költsége pár fillér. Nem jelentős.De mi vagyon akkor, ha ÁFÁS számlát kér valaki.? Nos akkor a koreográfia a következő:

  • a) Az első verzió, ahol nincsen számlázó szoftver, ahnem pénztárgép. Kéri a kuncsaft az AFA-s számlát. Erre kiszolgáló benyúl a pult alá. Számatömböt előveszi.Egy számla költsége kb 20 forint. És körmöl. Utána megkérdé: Kinek a becses nevére állítsam ki? Majd megint körmöl Esetleg elírja, sztornóz, újrairja. Közben a fél bolt hallgatja, hogy özvegy Troppenhaumer Hümérné – aki maga is félsüket – már negyedszer ordítja adatait. És mögötte a sorban összesúgnak: Mióta özvegy ez a Hümérné. Aszittem, hogy az a férje akivel jar az a fess fiatalember… És száll a pletyka szájrul szájra.
  • b) Ahol az ÁFÁS számlát kérik van számlázó program. Az első lépés az adatok orditva cserélése itt is megvalósul. Néha meg szegény szolgáltató is bolond a korábbi évek gyakorlata alapján: Kérem az adószámát, mert ennek alapján tudok csak AFA-s számlát adni. (Velem is megesett az Olympus márkaszervízben. Ott a nagyfőnök segített…) Dehát nincsen ilyenem mondja megszeppent ügyfél. És kész a konfliktus…

Ennek a baromságnak az előszelei már érezhetőek voltak, amikor az EVA-s vágyakozókat is kötelezték a számla megörzésére. Mert ha nem, akkor indul a törvényes kifosztás (amit nagyon eufemisztikusan szigorú büntetésnek nevez, az életet kissé sem ismerő törvényt generáló automata.) Mi a fenének. Nyilván azért, hogy büntetni lehessen.

Mert ezek a rendelkezések semmit nem fognak kifehéríteni. Csak elindítjak az össznépi feljelentő gépezetet. Meg a hatóságnak is szép hízott adatbázisai képződnek. Egyrészt azokról, akiknek a számláját beküldik, másrlészt azokről akik a számlát kiállítjak. Igy érthető, hogy lesz munkája azoknak a hatfős kommandóknak, amiket az APEH most hozott létre.

kinai lottószámla -  foto shanghai starKinai lottószámla – Foto Shanghai StarKülönben engedtessék meg két észrevétel. Az egyiket már sokszor elmondták, a gazdaságot nem olyan adóamnesztiával kell kifehéríteni, amelyet Átlag Alfonz nem fog igénybevenni. Mert ő bolond lesz, ha a nyugdijas korra kimentett, s biztos, elkobzás/végrehajtás mentes helyen tartott pénzét hazahozni, bármilyen kedvező feltételek mellett a jogbizonytalanságba. (Hadd frissítsem fel a Tekintetes Törvényhozók emlékezetét: Történt sok sok éve, az átkos vége felé, amikor már nem csukták le az embert egy dollárért, hogy a Hatóság azt gondolta: Be kénevonni a bankokba a párnacihában rejtegetett dollárokat. Nosza hoztak egy amnesztia rendeletet: Bántódás nélkül be lehete fizetni az OTPbe, de 50 %-át az állam által diktált árfolyamon forintban fizetik ki, 50 %-a megy a valutaszámlára. Nos mindössze ketten éltek a lehetőséggel, és egy ország röhögött rajtuk…) Mint többen kifejtették: cégükkel a kiszámíthatóság és a jogbiztonság miatt mentek Szolvákiába, Romániába, Ausztriába vagy éppen Ciprusra. Ezek a pénzek már így is, úgy is elvesztek a magyar gazdaság számára, és ez a nemzeti tőkevesztés – köszönhetően adóőreink éber munkájának – egyre gyorsul. Ugyanis ki az a bolond – egyes politikusokat leszámítva – aki vagyonát itthon fektetené be, ahol egy vagyonvizsgálattal – teljesen törvényesen – az állam nagy megszorultságában kifosztaná. Ezért sem a magánvagyonába nem fektet, azaz nem fogyaszt (itthon), de a vállalkozásába sem teszi, így munkahelyek nemhogy születnének még fogynak is.

A másik a számlalottó ötlete nem új. Egy távol keleti országból, ha jól emlékszem Kínából a Guangzhou tartományi adóhivataltól származik a minta. Most már nem emlékszem biztosan, hogy Tajvan vagy Kina volt az első. Ott mindez ugy üzemel, hogy az állam ad 3 vagy négy példányos számlatömböt. Az ügyfél kettő példányt kap belőle, amiből az egyik hátlapja a sorsjegy. Azt kell beküldeni. És a nyeremények nagyságrendekkel nagyobbak. A rendszer is más: nem kell beküldeni semmit, azaz nem képződik adatbazis extra (a szamlaszámoké igen, de ez nalunk is megvan, amikor számlát veszük…) A nyertes meg a meghirdetett nyerőszámok alapján vagy jelentkezik, vagy nem. Miként egykor a Békekölcsön esetében. Így a bizalom is nagyobb.

A magasságos Hivatal mindent elmondhat magáról. Egyet  viszont mindeképpen érdemes megemlíteni hitvalása közül: Nem gondolkodom, tehát vagyok. Más pedig mindenki hulye és törvénysértő.

http://www.xpatloop.com/news/invoice_lottery_starts_this_week

Az eredeti: Kina

http://www.gzds.gov.cn/portal/upload/resource/category_template/category_template7english.jsp?currentEncode=082502

http://english.nanning.gov.cn/n725531/n751804/n752331/n819950/1547927.html

http://www.mail-archive.com/armchair@gmu.edu/msg02665.html

http://app1.chinadaily.com.cn/star/2002/1121/fo6-1.html

A pekingi bevezetésről:

http://worldcup.china.com.cn/english/BAT/38477.htm

Tanulmány a Kinai számlalottóról -angolul:

lib.store.yahoo.net/lib/publicgaming/aug12mr.pdf

Az ismertebb megoldás Taivan

http://www.chinapost.com.tw/taiwan/%20business/2008/09/04/173096/Invoice-lottery.htm

http://www.dot.gov.tw/display/show.asp?id=1118&lang=2&expand=2&thisitem=70&modify=1

http://english.etax.nat.gov.tw/wSite/mp?mp=4

http://www.pinoytaiwanguide.com/2008/12/taiwan-uniform-invoice-lottery.html

jh

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.