2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kedvező tapasztalatokat szerzett a Volánbusz Zrt. a CNG-üzemű IVECO autóbusz tesztelése során

4 perc olvasás
crossway le 1

Sikeresen zárult a Volánbusz Zrt tesztje, amely során egy gázüzemű, elővárosi kivitelű IVECO Crossway LE Natural Power autóbuszt próbált ki július 6. és 13. között. A járművet a Danube Truck Magyarország Kft. ajánlotta fel a vállalat részére. Pozitív tapasztalatokat gyűjtött a közösségi közlekedési vállalat a gázüzemű IVECO Crossway LE autóbusz egy héten át tartó, átfogó próbája során. Amíg a járművezetők a kényelmes vezetőülés mellett az áttekinthető és könnyen elérhető kezelőszerveket emelték ki, addig az utazóközönség többek között a vonzó külső megjelenését dicsérte.
A Crossway LE City autóbusz menetdinamikája teljes mértékben megfelel közlekedési vállalatunk városi és elővárosi felhasználási szokásainak, a Cursor 9 CNG-motor ereje és gyorsulása jól vizsgázott. A jármű könnyen vezethető és megfelelő úttartást biztosít, a tüzelőanyag-tartály feltöltése áttekinthető, egyszerű folyamat. Menet közben egyáltalán nem tapasztaltunk zörgést vagy kopogást az utastér felől. Külön kiemelném még a vezetőfülke italhűtőjét, amely ebben a nyári időszakban különösen hasznosnak bizonyult. Az átlagosnál kisebb méretű középső visszapillantó tükröt a belső fedélzeti kamerák ellensúlyozták, nagy segítséget nyújtva kollégáinknak a fel- és leszállások során” – összegezte Horváth Ferenc, a Volánbusz Zrt. projektvezetője.

Az utasok szintén elismerően nyilatkoztak az alacsonybelépésű crossway le 3 modellről. A megkérdezettek a modern külső megjelenése mellett a hatékony légkondicionáló berendezésnek, valamint az üléspáronként elhelyezett USB-csatlakozóknak örültek a legjobban.
„Köszönettel fogadtuk a Volánbusz Zrt. valamennyi észrevételét, visszajelzését a Crossway LE City Natural Power menetpróbája kapcsán. Az IVECO Bus kényelmes és gazdaságos modelljeit a világ számos részén teszteljük, ennek köszönhetően rendkívül sok hasznos információt nyerünk termékeink további fejlesztéséhez. Bízunk benne, hogy a modern személyszállítás legnagyobb kihívásainak is megfelelő, a környezetünk iránt kíméletesebb gázüzemű autóbuszaink hamarosan a közösségi közlekedési vállalat flottájában is megjelennek” – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.
A CNG-üzemű IVECO Crossway LE autóbusz a tesztidőszak alatt összesen 1713 kilométert tett meg, és 494,23 kilogramm sűrített földgázt használt fel. A járművel 28,85 kilogramm/100 kilométer átlagfogyasztást értek el a próba során.

crossway le 2

A tesztelésre felajánlott jármű főbb műszaki adatai:
IVECO Crossway LE City Natural Power (CNG)
Szín RAL 9010
Hosszúság 12 050 mm
Szélesség 2550 mm
Magasság (légkondicionáló berendezéssel) 3210 mm
Belépőmagasság az első/középső ajtónál 320/330 mm
Ajtók szélessége 1200 mm/1200 mm/800 mm
Ajtóképlet 2-2-1
Ülőhelyek száma 36+1
Állóhelyek száma 52
Összes férőhely 89
Motor Cursor 9 CNG – EURO VI
Összlökettérfogat 8,7 liter
Legnagyobb teljesítmény 265 kW (360 LE)
Váltó Voith 864.6, automatikus

Az IVECO Bus a CNH Industrial N.V. egyik márkája. A New York-i és a milánói tőzsdén is jegyzett CNH Industrial N.V. a termelési eszközök egyik világméretű vezető gyártója. A közösségi közlekedés terén jelentős szereplőnek számító és az európai vezető buszgyártók közé tartozó IVECO Bus olyan járművek széles választékának tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a közösségi és a magánüzemeltetők minden igényének megfelelnek:
• iskolabuszok, városközi és turistabuszok (Crossway, Evadys és Magelys)
• szóló és csuklós városi buszok, beleértve a BRT-alkalmazásra való változatokat is, az olyan tiszta technológiák élenjárójaként, mint a CNG- és a    hibridhajtás (Urbanway és Crealis)
• mini- és midibuszok mindenféle személyszállítási feladatra (Daily)különböző alvázak
felépítményezők számára.
Az IVECO Bus és az IVECO kiterjedt szervizhálózata a világ minden részén támogatást biztosít, ahol csak IVECO Bus járművek dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.