A Nádorfi Lajos  operatőr volt a vendége a MÚOSZ természetes életmód tagozatának a Fészek Klubban. A téma igen érdekes volt: hogyan függ össze a keleti ember gondolkodása és világnézete, és a mi mentalításunk.

 

A Nádorfi Lajos  operatőr volt a vendége a MÚOSZ természetes életmód tagozatának a Fészek Klubban. A téma igen érdekes volt: hogyan függ össze a keleti ember gondolkodása és világnézete, és a mi mentalításunk.

A világ helyzetéről nem tudjuk elszakítani magunkat – mondta – ezért egy keleti tanmesével kezdte az előadását:

Egy indiai kis faluba érkezett egy idegen, aki a helyi lakosságnak kihirdette, hogy majmokat szeretne vásárolni, és 10 dollárt fizet minden egyes majomért. A falusiak örültek a lehetőségnek, hiszen a környéken rengeteg majom volt, elkezdték tehát összefogdosni azokat, és vitték az idegenhez, aki kifizette a 10 dollárokat.

A majomgyűjtés nehezebbé vált, hiszen egyre kevesebb volt a közelben a majom, messzebbre kellett érte menni. Az idegen most már 20 dollárra emelte az átvételi árat, így a falusiak vállalták a nehézségeket, és vitték a majmokat.

Még kevesebb majom volt a környéken, pedig már 25 dollárra emelkedett az ár, tehát egyre messzebbről szerezték meg a majmokat a falusiak.

Az idegen kihirdette, hogy mostantól 50 dollárt fog fizetni minden újabb majomért, de ő most elutazik, és helyettese fogja átvenni a majmokat.

Az idegen elutazott, a helyettese pedig azt mondta a falusiaknak: Itt van ez a rengeteg majom, amit eddig hoztatok. Vegyétek meg tőlem darabját 35 dollárért, aztán, amikor visszajön a főnököm, eladhatjátok neki 50 dollárért.

A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvásárolták a majmokat.

Ezt követően azt tapasztalták, hogy mind a majomátvevő főnök, mind a helyettese eltünt, ahogy jöttek.

A falusiak nem értették az egészet.

Ön érti? Ha igen, Isten hozta a Wall Streeten…

Vagyis, az egész válság egy mesterségesen produkált műbalhé. Csányi megvette az összes OTO részvényt… Akinek van pénze, nagyot kaszál a válságon.

Elmúlt a szocializmus, így a magyar társadalomban szabadság helyett szabadosság, gazdálkodás helyett garázdálkodás lett.

Szemléletváltoztatás szükséges, ebben segíthet a keleti filozófia, a keleti gyökerek!

Tiszta életfilozófia, és a vallás is onnan terjed el a tibeti bőn vallástól, amit Máté Imre büűn-vallásként (más írásmódok szerint: bőőn) említ. Ez a „büűn" nem azonos a vétekkel, amire a keresztény egyház változtatta. A sámánokk nevében szerepel a böő jelző, amely a magyar nyelvben „bőség"-ként maradt meg. Győr mellett egy falu neve is őrzi: Bősárkány. A sámánizmusból ered a magyar táltos hagyomány. Érdekesség, hogy a sámánok a Föld különféle tájain hasonló módon tevékenykednek, kapcsolatot teremtenek a szellemvilág és az egyszerű emberek között. Ehhez módosult tudatállapotban (transzban) kérik a szellemvilág tanácsait. Különös rezgésekkel, azonos hullámhosszon vannak ilyenkor a teremtővel.

Valamennyiünk képes lehet erre a magas rezgésszámra, de ehhez tennünk kell:

Magunkon kezdeni a feltétel nélküli szeretet állapotának elérését: magunkat elfogadni, szeretni, így tudjuk a többi embert is szeretni és elfogadni. Az isteni energia itt van bennünk, minden lélek egy kis szikráját hozza a teremtő lelkének.

Szemléletváltásra van szükségünk, hiszen nem úgy látom a dolgokat amilyenek, hanem úgy, amilyen vagyok…

A harmónia elérhető, ha az ember oda figyel önmagára:

–         Ha éhes vagy egyél, ha szomjas vagy, igyál, ha fáradt vagy, aludj!

–         Ehhez a feltétlen szeretet lelki útravalója valóban testi-lelki harmóniát teremt és elérhető általa a boldogság!

A magyar sámánkultura: Yotengrit

http://www.euroastra.info/node/18562

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük