Kellemes, békés, és emberi Húsvéti Ünnepeket kivánunk olvasóinknak, partnereinknek és segítőinknek. Mindazoknak, akik olvassak, vagy készítik esetleg másként segítik lapunkat, akik nélkül nem tudnánk működni, fennmaradni.

Kellemes, békés, és emberi Húsvéti Ünnepeket kivánunk olvasóinknak, partnereinknek és segítőinknek. Mindazoknak, akik olvassak, vagy készítik esetleg másként segítik lapunkat, akik nélkül nem tudnánk működni, fennmaradni.

 

Bár a Húsvét nem a politikáról szól, de most, a jelenlegi helyzetben érdemes és kell erről pár szót szólni. Ugyanis gazdasági válság van. És a poltikai elit pedig úgy tesz, mint ennek az oka, az adócsaló, bűnöző állampolgár lenne. Dúl a pénzügyi szadizmus, az államilag szentesített kegyetlenség, embertelenség.

Hazugság országban élünk, ahol az igazság relatív. Ebben a relatív igazságú országban, ujabb rendeletekkel már azt is meg akarják akadályozni, hogy működjön a társadalmi összetartás. szolidarítás. Mert miként, másként  értelmezhetőek azon törekvések, hogy a segélyadományokat megáfázzák. Sőt újabban, a szociális étkeztetésre, az egyházak szeretetvacsoráira, az ingyenes ételosztásokra is, az AGAPE-ra is 63 % jövedelemadót akarnak kivetni.

A cél egyértelmű: aki nem képes életben maradni, annak ne lehessen segiteni. Mert a cégek inkább a már nem piacképes, de segélyként még szétosztható élelmiszereket ezután inkább megsemmisítik. Sok ember utolsó esélyét elvéve ezzel. Mert hát az a szegény adócsaló büdös gazember, aki nem támogatja az Állam mindenbe egyre jobban belenyúló apparátusát.

Pénzügyi szadizmus? vagy inkább pénzügyi fasizmus? Olyan intézkedések rendszere, amelyek állami bevételt minimálisat hoznak de annál több szenvedést, kínt, könnyeket. A szent Monloch nevénben. Mert ennek a társadalomnak a szentsége már nem az emberi értékek, hanem a pénz. A kutyafejű Nagyúr.

Az emberek pedig megfélemlítettek. Esetleg kimennek egy egy ál-érdekképviselet által kezdeményezett bégetésre. Azután szervezett kertek között bégetnek, látszólag kieresztik a gőzt, majd minden folyik a régiben. És jó ha mindezekért újabb pénzügyi szadista intézkedésekkel nem alázzák meg, büntetik meg az embereket.

A Húsvét a társadalmi szolidarításról is szól. Az Utolsó vacsora közös étkezéséről, és arról a hagyományról, hogy falun ilyenkor egy kicsit jobban odafigyeltek egymásra az emberek. De mai világünkban, ha valakinek ellenvéleménye támad, legfeljebb a mi pénzünkből fenntartott roham pibullok Sün! Sün! kiáltásaitól visszhangozhatnak tereink, saját hazánkban acélkordonok között kell élni és parancsra bégetni. Mint a Húsvéti bárány. Akit mint tudjuk rituálisan leölik.

És erre a sorsra jutott az Emberfia is! Őt a hatalom ölte le, mert amit hirdetett, nem volt kompatibilis az uralkodó osztály napi irányvonalával. Példa arra, mi lesz a polgárokkal. Azokkal, akik tűrnek, bégetnek, majd lassan a kikapcsolt villany, víz, a megfizethetetlen gyógyszerárak, az elérhetetlen orvosi ellátás, az élethez elengedhetetlen pénz, az alacsony szimbolikusnak sem nevezhető nyugdíjak miatt elpusztulnak.

 Mammon dőzsöl. A a következő titkos pénzügyi konferencián az illetékes helytartó büszként jelent:

X ország problémáját megoldottuk. Az idős és fiatal életképtelen egyedek elpusztultak, nem okoznak problémát. Az oktatási rendszer átalakitával a tudást úgy módosítottuk, hogy eszükbe se jüsson az alkotás, a kedeményezés. Így semmi sem zavarja meg a Világ Pénzügyi Rendjét.

Ez is Húsvét üzenete. Erre is gondoljunk, amikor a nagy nehezen kigazdálkodott műsonkát és a tápos tojást fogyasztjuk. Ma Magyarországon sokkal, de sokkal rosszabb a helyzet, mint a rendszerváltozás előtt. A különbség annyi, hogy most megvan az ellenőrzött bégetés lehetősége. No meg az állam, a fejlett technikai apparátusával sokkal de sokkal jobban tudja ellenőrizni és manipulálni polgárait.

Ezért, csupán szokással ellentétben, túlélhető, emberi, emberi kapcsolatokat fenntartó ünnepket kivánunk mindenkinek. Azt, hogy a mostani husvét idején döbbenjenek rá: akkor van esélyünk az emberi életre, ha a kisebb- és nagyobb közösségek összefognak, összetartanak. És a Hatalom tiltó mszavának ellenére SEGÍTIK EGYMÁST.

2009-04-12-09:41:06 Husvét vasárnapján.

Jh

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük