Keressük az ország sztárcsaposát — A legjobb magyar bártender képviselheti hazánkat a Heineken világdöntőjén
4 perc olvasás
Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.
Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.
A csapolt sör az egyéb csomagolásokhoz képest egyedi a tekintetben, hogy a fogyasztói élményt a sör minősége mellett nagyban befolyásolja a termék felszolgálásának módja is. A márka felelőssége tehát nem áll meg ott, hogy a gyártó a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő vendéglátó egységre és csaposára is, aki így maga is a márkát képviseli a fogyasztó felé.
Ennek fontosságára építve a Heineken tavaly indította el Star Serve elnevezésű programját, és lehetőséget biztosított 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait képzett csapolómesterek közreműködésével. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.
„Ami igazán fontos az az, hogy fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét nyújtsuk és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot és büszkék vagyunk rá, hogy olyan csaposokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is, és jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük a világversenyen" – mondta Jan-Willem van Wensem a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója.
A világszerte népszerű program első diplomásai most globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntője június 5-én került megrendezésre az Akvárium klubban. A tegnapi középdöntő eredményeképpen az ország legjobb bártenderei Budapestről érkeztek, és mindannyian kiváló minőségben szervírozzák a Heinekent:
Név |
Képviselt hely |
1. Tóth Brigitta |
Terasz |
2. Harai István |
|
3. Lencse János |
Claro Bisztró |
4. Mácskovics Milán |
Kiosk |
5. György Ádám Rómeó |
Akvárium |
„Régóta dolgozom már bartenderként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el mélyebben foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere. Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára. Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek és ezáltal hosszú távon hozzájárulhat az üzlet forgalmának növekedéséhez is. Az, hogy ezen felül a legtehetségesebbeknek most még Amszterdamba is van lehetőség kijutni, még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést" – mondta Urbán Roland Star Serve csapolómester
A verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Július 10-én derül ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d'Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.