Ezer liter fröccsöt készítenek a Bálnánál szekszárdi rozéból és szikvízből. A szervezők el szeretnék készíteni a világ legnagyobb, 1000 literes fröccsét az Országos Szikvízkészítő Ipartestület és az Invictus Borház közreműködésével a II. Fröccs és Barbecue Fesztiválon. A rekordkísérletre szombaton a rendezvény első napján kerül sor.

 

Ezer liter fröccsöt készítenek a Bálnánál szekszárdi rozéból és szikvízből. A szervezők el szeretnék készíteni a világ legnagyobb, 1000 literes fröccsét az Országos Szikvízkészítő Ipartestület és az Invictus Borház közreműködésével a II. Fröccs és Barbecue Fesztiválon. A rekordkísérletre szombaton a rendezvény első napján kerül sor.

 

A világ legnagyobb fröccsének rekordját szeretnék megdönteni a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői, akik szombaton a tervek szerint egy gigantikus méretű kisfröccsöt kevernek ki. Az óriási fröccs bekeverése után a nedűt a II. Fröccs és Barbecue Fesztiválon ingyenesen osztják ki a rendezvényre kilátogatók között, a Bálna főbejáratánál.

 

"A rekordkísérletet hosszan tartó előkészítés és számolás előzte meg, ugyanis szeretnénk, ha a fröccsünk nem csak a világ legnagyobbja lenne, hanem megfelelő ízélményben is részesülhetnének a jelenlévők. A fröccs kiváló alapanyagokból készül majd: a fenséges szekszárdi rozét, és selymesen pezsgő szikvizet az Invictus borkereskedés biztosítja nekünk" – mondta a fesztivál főszervezője, Necz István. Az eddigi rekord a Buda várában készített 500 literes fröccs volt. A célként kitűzött 1000 literrel nemcsak a készítés rekordját dönthetik meg, hanem a fröccsivás is új csúcsot ér el. Hatalmas a fejlődés a „fröccs-csúcs" terén, hiszen 2007-ben a Városháza-parkban készült 250 liter volt a kezdet. És lám, hova jutottunk.

És ez még mind semmi, hiszen nem asztali borból, hanem kiváló szekszárdi roséból készül az előzetes becslés szerinti 5000, azaz ötezer adag kisfröccs. És mindez azért, hogy a fröccsivás kultúráját népszerűsítsék. Egy meglepetés is várja a vendégeket a fesztiválon, előzetesként csak annyit árulnék el, hogy keressék Tibi Atya Fröccsét. Nem fogják megbánni, ha megtalálják.

 

Aki pedig a rekordkísérleten kívül másra is kíváncsi, a három napos rendezvény ideje alatt neves bortermelők szomjoltó nedűit kóstolhatja meg, falatozhat a forró grillrácsokon készült sültekből, részt vehet a rendezvény házi grillversenyén, sőt a néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királynak is nevezhet.

 

A rendezvény egyik nem titkolt szándéka, hogy egy kicsit kiszabadítsák a budapesti embereket a nagyváros szürke fogságából, kicsábítva őket a Duna partra.

Jöjjön el kedves Olvasónk is egy kellemes Duna-parti grillezésre és fröccsözésre.

A jó időt, természetesen kellemes napsütéssel garantálják a szervezők.

A 2014. június 7-9. között megrendezésre kerülő II. Fröccs és Barbecue Fesztiválon ez alkalommal is kiváló borászok szomjoltóit, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak a vendégek számára. A II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői minden lelkes grillezni vágyót a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait.

 

Szombaton GRILL versenyt hirdetnek, ahol titkos családi receptek segítségével csapatok mérettethetik meg magukat.  A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök.  A rendezvényen kiállító kiemelt éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús és zöldség félék grillezett formáit ízlelhetik meg a látogatók.  A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté.

 

A már megszokott fröccsök úgy mint: kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csattos, lámpás, Krúdy fröccs, kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek lesznek megtalálhatóak.

 

A néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királyt választanak, ahol bátorságáról és elszántságáról kell tanúbizonyságot adnia a vállalkozó szellemű ifjú legényeknek.

Feladatok: Borivó és lepényevő verseny, szellemi és fizikai erőfitogtatás.

A győztes legényt megkoronázzák és vendégül látják egy Pünkösdi lakomával.

 

A rendezvény első napján, azaz szombaton a legkülönlegesebb barbecue ételek, és a leghűsítőbb fröccs csodák lesznek kóstolhatóak 50%-os kedvezménnyel, a szervezők által biztosított kuponokkal, melyet a fesztivál Facebook-oldaláról a vendégek letölthetnek, a főbb csomópontokon pedig a hoszteszektől is kaphatnak.

 

2014. június 7-9.

II. Fröccs és Barbecue Fesztivál

Bálna Budapest

1093 Budapest, Fővám tér 11-12

 

www.facebook.com/froccsfeszt

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük