2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kiválóan szerepeltek az Országos Borverseny borai Németországban

2 perc olvasás

image_1.jpgA Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már javában készül a 2018. évi Országos Borversenyre, míg a 2017-es év díjnyertes borai újabb sikereket értek el külföldön.

A Deutche Wein Marketing GmbH (DWM) 2018. február 15-18. között, immáron 22. alkalommal rendezte meg a Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyt, amelyen az elmúlt években is számos magyar borászat vett részt és nyert el díjat.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) vállalta, hogy a 2017. évi Országos Borversenyen nagy arany, arany vagy ezüstérmet elnyert borok közül 10 tételt benevez és eljuttat a versenyre.

A Berliner Wine Trophy az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) és az UIOE (Borászok Nemzetközi Szövetsége) védnöksége alatt Németország legnagyobb és legrangosabb nemzetközi borversenyévé vált. A beküldött minták száma folyamatosan növekszik, évente több mint 11800 tételt neveznek a mustrára. Az áhított érmeket 2018-ban is egy több mint 150 főből álló szakmai zsűri ítélte oda az OIV irányelvei alapján.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését itthon és külföldön. A 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégiának megfelelően az Országos Borverseny díjnyertes tételei és termelői az elmúlt ősszel Prágában, míg idén februárban Varsóban mutatkozhattak be egy-egy üzleti rendezvényen, illetve kaphattak lehetőséget külföldi borversenyeken való indulásuk támogatására.

A HNT által benevezett 10 bor közül hetet arany minősítéssel jutalmaztak, ami a tavaly júniusi csehországi Oenoforumon elnyert két kategóriagyőzelem, egy nagy aranyérem, és nyolc aranyérem után ismét bizonyítja, hogy az Országos Borversenyen díjat nyert borokat a nemzetközi színtéren is magasra értékelik.

A díjazott borok listája:

arany

Besenyei Borház

Egri Bikavér

2012

arany

Grand Tokaj

Tokaji Aszú 6 puttonyos

2013

arany

Grand Tokaj

Tokaji Aszú 5 puttonyos

2013

arany

Grand Tokaj

No8 Száraz

2015

arany

Hilltop Neszmély

Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris

2015

arany

Hilltop Neszmély

Kamocsay Ákos Ihlet Cuvée

2015

arany

Tóth Ferenc Pincészet

Egri Bikavér Superior

2013

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.