2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pultra kerülnek a másodosztályú zöldségek és gyümölcsök is

2 perc olvasás

pennymarket-girbe-gurba-20180321.jpgPéldaértékűnek tartja a Földművelésügyi Minisztérium az Penny Market azon kezdeményezését, amelyben a másodosztályú zöldségeket és gyümölcsöket is átveszi a magyar termelőktől és azt olcsóbban kínálja a vevőinek. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár gratulált a Penny Market „Minket is lehet szeretni” elnevezésű projektjéhez.

 

„A magyar gazdákat, a zöldség- és gyümölcstermelőket támogatjuk, különösen olyan esetben, amikor a termelők, a kereskedelmi lánc és a minisztérium érdekei egybeesnek” – mondta Czerván György a Penny Market alsónémedi központjában, ahol Jens Thilo Krieger, ügyvezető és D. Nagy Dániel stratégiai marketing osztályvezető mutatta be a projektet. Az államtitkár a találkozó után elmondta, a program mindenkinek hasznos lehet, hiszen a másodosztályú, de kiváló minőségű magyar termények forgalmazása révén vidéki munkahelyeket lehet megőrizni, a fogyasztók pedig egészséges élelmiszerhez jutnak, a szokásosnál 10-15 százalékkal olcsóbban. A „Minket is lehet szeretni” program emellett csökkenti az élelmiszerpazarlást és közvetett módon csökkenti a gazdálkodás környezeti terhelését is.

 

Molnár János, szentesi gazda – aki a Délkertész szövetkezeten keresztül beszállítója a Penny Marketnek – úgy fogalmazott: örül a kezdeményezésnek, mert minden forintra szükségük van az eredményes gazdálkodáshoz, márpedig eddig a hibás termények a zöldhulladékba kerültek.

 

„A magyar gazdaságnak stabil bevételre van szüksége annak érdekében, hogy fejlődhessen. Ezért is döntöttünk úgy, hogy átvesszük a másodosztályba sorolt, kisebb, girbe-gurba zöldségeket és gyümölcsöket is a gazdáktól, elsőként a magyarországi diszkontláncok közül. Így nemcsak támogatjuk őket a fenntartható gazdálkodásban, de egyúttal a munkahelymegőrzéshez és – teremtéshez is hozzájárulunk” – fogalmazott Jens-Thilo Krieger. A Penny Market ügyvezetője emellett hangsúlyozta: természetesen továbbra is kiemelt cél, hogy a Penny Market magas beltartalmú zöldségeket és gyümölcsöket biztosítson a vásárlói számára.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.