A Nabucco az első gázvezeték, amely összeköti a világ leggazdagabb gázmezőit magukban foglaló régiókat – a Kaszpi-térséget, a Közel-Keletet és Egyiptomot – az európai gázpiacokkal. Európa gáz iránti kereslete várhatóan jelentősen nőni fog a következő két évtizedben, míg az európai gáztermelés csökken.

 

A Nabucco az első gázvezeték, amely összeköti a világ leggazdagabb gázmezőit magukban foglaló régiókat – a Kaszpi-térséget, a Közel-Keletet és Egyiptomot – az európai gázpiacokkal. Európa gáz iránti kereslete várhatóan jelentősen nőni fog a következő két évtizedben, míg az európai gáztermelés csökken. Európa körül hatalmas gáztartalékok találhatók – a kihívást az jelenti, hogy a gázt el is kell juttatni a fogyasztókhoz. A vezeték Törökország keleti határától indul, áthalad Bulgárián, Románián és Magyarországon, majd a Bécs melletti Baumgartenbe érkezik, amely Közép-Európa legjelentősebb gázelosztója. Elkészültét követően a vezeték éves szállítási kapacitása 31 milliárd köbméter lesz, hossza pedig mintegy 3300 km. A Nabucco projekt fő stratégiai céljai a következők:

  • egy új gázellátási útvonalat nyitni Európa felé,
  • növelni a vezeték menti országok jelentőségét a tranzit szempontjából,
  • hozzájárulni a partnerországok gázellátásának biztonságához,
  • erősíteni a gázvezeték-hálózatok jelentőségét.

A Nabucco részvényesei a következő társaságok: az RWE (Németország), az OMV (Ausztria), a MOL (Magyarország), a Transgaz (Románia), a Bulgarian Energy Holding (Bulgária) és a Botas (Törökország). Valamennyi részvényes egyenlő, 16,67%-os hányadot birtokol a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban (a továbbiakban: NIC). A gázvezeték megvalósításának becsült költsége 7,9 milliárd euró. A beruházás megközelítőleg 30%-át a konzorciumi partnerek fizetik be saját tőkeként, a fennmaradó 70% pedig hitelekből származik. A legfőbb finanszírozók nemzetközi szervezetek lesznek, mint az EIB és az EBRD, valamint olyan pénzintézetek, amelyek a beszállító országok exporttevékenységét támogatják. Ezenfelül kereskedelmi pénzintézetek is részt vesznek a finanszírozásban.

A Nabucco különlegességét az adja, hogy több forrásra támaszkodik: a projekt megteremti a technikai feltételeit annak, hogy a gáz a Kaszpi-térség és a Közel-Kelet több lelőhelyéről is szállítható legyen. Az európai jogszabályoknak megfelelően a NIC nem kereskedik a gázzal, feladata a vezeték megépítése és fejlesztése. A kereskedelmi tevékenységet a NIC szállítmányozó ügyfelei bonyolítják, ők döntik el, hogy milyen forrásból szerzik be a gázt. Az Open Season Process előkészítésekor, 2008 júliusában, a NIC lefolytatott egy piackutatást, amely során a potenciális szállítmányozók nem kötelező alapon jelezték igényeiket a hosszú távú szerződésekre, és ez összességében kétszeres mennyiséget mutatott, mint a Nabucco tervezett kapacitása. Az Open Season Process során – amikor a

szállítmányozók már kötelezettséget vállalnak – a szállítási kapacitás 50%-át kínálják fel a konzorciumi partnereknek, a fennmaradó 50%-ot pedig a tulajdonosi körön kívüli szállítmányozóknak. A tulajdonosok által megbízott főmérnöki társaság (Owner's Engineer) már 2007 végén munkába állt, a részletes tervezés folyamatban van. Az építkezés 2011-ben kezdődik, az első gázszállítmány pedig 2014-ben érkezik a vezetéken keresztül.

Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója elmondta: „A kormányközi megállapodás aláírása komoly áttörést jelent a projekt megvalósításában. A gázvezeték immár stabil jogi alapokkal rendelkezik, és valamennyi megrendelőnk számára biztosítani tudjuk a gázszállítás egyenlő és átlátható feltételeit."
 
Werner Auli, a Nabucco Irányító Bizottságának elnöke szerint „A kormányközi megállapodás megteremtette a projekt politikai és törvényi alapjait. Valamennyi tranzitország egyértelműen kifejezte politikai elkötelezettségét, megszavazva ezzel a szükséges bizalmat a projektet megvalósító társaság számára, hogy az folytassa munkáját és sikeresen működtesse a gázvezetéket."

„A Nabucco nagyon jó koncepcióra épül: a gáznak piacot ad, a fogyasztóknak pedig energiát. Mégis, egy ekkora jelentőségű vezeték építése legalább annyira energiapolitikai, mint gazdasági kérdés; és megvalósulásához az állami szándékok koordinálása és egy európai szintű garanciavállalás is szükséges. A mai kormányközi aláírás a megvalósulás egyik legfontosabb akadályát hárítja el" – tette hozzá Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

Az egyezmény stabil jogi keretet ad a következő 50 évre, és rögzíti azt is, hogy a gázvezeték kapacitásának 50%-a a részvényesek számára lesz fenntartva, a fennmaradó 50%-a pedig a tulajdonosi körön kívüli szállítmányozók rendelkezésére áll majd. A kormányközi egyezmény szabályozza a szállítási díj megállapításának módszertanát is. Ezek a kondíciók a gázvezeték működésének megkezdésétől számítva 25 éven keresztül lesznek érvényben, és garantálják, hogy valamennyi piaci szereplő egyenlő feltételek mellett férjen hozzá a gázvezeték szolgáltatásaihoz. Mindent együttvéve az egyezmény jelentősen megkönnyíti a potenciális gázbeszállító országok helyzetét, amelyek a Nabucco potenciális szállítmányozóinak kívánnak gázt értékesíteni.

A kormányközi egyezmény létrehozott egy politikai bizottságot is (Nabucco Bizottság), amely a projekt hatékony megvalósítását segíti, és amely központi információs szerepet is betölt. A bizottság az aláíró országok képviselőiből áll. Németország, az Európai Bizottság, az EIB (Európai Beruházási Bank), az EBRD és maga a Nabucco Gas Pipeline International GmbH megfigyelőként vesz részt a testületben.

A Nabucco megvalósításának következő lépései között szerepel a Projekt Támogatási Egyezmény véglegesítése, amely magában foglalja a részletes technikai terveket, valamint a szociális és környezeti hatások felmérését. Ezzel egyidőben a Nabucco konzorcium megkezdi a tárgyalásokat a bankokkal, és az Open Season Process (az első szállítási szerződéseket eredményező jegyzési eljárás) keretében bonyolítja a szállítási kapacitás értékesítését.

A Nabucco időrendben

2002. október: Együttműködési megállapodást írt alá a Nabucco gázvezeték megépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről öt társaság: a Botas, a Bulgargaz, a MOL, a Transgaz és az OMV.

2005: Megalakul a Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

2005: Elkészül a megvalósíthatósági tanulmány. A tanulmány kedvező eredménye alapján a részvényesek a projekt folytatásáról döntenek.

2007: Az Egyesült Királyság-beli Penspen vállalatot nevezik ki főmérnöki társaságnak (Owner's Engineer), és egyben a projekt irányítójának.

2008. február: A német RWE csatlakozik a Nabucco konzorciumhoz hatodik partnerként.

2008. július: Sikeres az Open Season Process előkészítéseként lefolytatott piackutatás: jelentős kereslet mutatkozik a gázvezeték kapacitására.

2009. április: Öt helyi mérnöki iroda az egyes Nabucco-országokban – Ausztriában, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Törökországban – megbízást nyer a műszaki tervek kidolgozására.

2009. július: Kormányközi egyezményt (IGA) írnak alá Ankarában. Az egyezmény megteremti a gázszállítás stabil jogi kereteit.

A következő hónapok lépései

Megkezdődik a szállítási kapacitás értékesítése az Open Season Process keretében.

Tárgyalások kezdődnek a finanszírozásról az EIB-vel, az EBRD-vel és az IFC-vel, valamint exportfinanszírozási intézményekkel.

A részletes műszaki tervek befejezése és a környezeti-szociális hatások felmérése.

 

 

Technikai adatok

A vezeték hossza kb. 3300 km lesz, a grúz-török, illetve az iráni-török határnál indul és Baumgartenig vezet, a következő országonkénti szakaszokkal:

Törökország: 2000 km

Bulgária: 400 km

Románia: 460 km

Magyarország: 390 km

Ausztria: 46 km

Az építkezés során 200 ezer cső és 2 millió tonna acél kerül felhasználásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük