2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kórokozó él vissza a VirusBuster nevével

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3083"><img class="image thumbnail" src="/files/images/virusbuster.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.virusbuster.hu" title="www.virusbuster.hu" width="100" height="24" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.virusbuster.hu/">www.virusbuster.hu</a> </strong></span></span><p>A VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának kutatói olyan számítógépes kártevőre bukkantak, mely a Kft. nevét felhasználva és azzal visszaélve igyekszik bizalmat kelteni a felhasználókban.</p><p> 

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának kutatói olyan számítógépes kártevőre bukkantak, mely a Kft. nevét felhasználva és azzal visszaélve igyekszik bizalmat kelteni a felhasználókban.

 

 www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának kutatói olyan számítógépes kártevőre bukkantak, mely a Kft. nevét felhasználva és azzal visszaélve igyekszik bizalmat kelteni a felhasználókban.

 

 A Víruslaboratórium vezetője, Szappanos Gábor tájékoztatása szerint a károkozó virusbuster.personal.v3.20.regfile.by.arcade.exe néven elektronikus levelekhez csatolt állományként terjed. A vírus elemzése, besorolása és az azonosításához szükséges kódsorozat meghatározása nem okozott különösebb nehézséget, hiszen a meglehetősen jól ismert Bagle féreg egy változatáról van szó. Ennek megfelelően a VirusBuster biztonsági megoldásainak rendszeresen frissítendő szignatúraállománya – a kártevők azonosításához szükséges adatbázis – természetesen már tartalmazza a virusbuster.personal.v3.20 elleni védekezéshez szükséges információt is.

A VirusBuster fejlesztési vezetője, Stange Szilárd szerint a féreg azonosítása tapasztalt felhasználók számára egyébként sem okozhat gondot, hiszen már a névadás módja önmagában felkeltheti a gyanút arra, hogy az elektronikus küldemény csatolmánya valójában számítógépes kártevő.

Egy mostani jó hír kapcsán Stange Szilárd arra is emlékeztet, hogy a VirusBuster Kft. nevével már máskor is előfordult visszaélés. Az A29 név alatt működő vírusíró brigád ugyanis néhány napja jelentette be feloszlását, és a csoportosulás vezetője ugyancsak a VirusBuster fedőnevet használta. Ha hinni lehet a "hivatalos visszavonulást" bejelentő közleményének, akkor a felhasználói közösség fellélegezhet. A meglehetősen kreatív és innovatív A29-hez fűződik ugyanis például a symbianos mobiltelefonokat fertőző hírhedt Cabir, továbbá az első Pocket PC-s károkozó, a Duts, az NTFS állományrendszer "Alternate Data Streams" képességeit elsőként kihasználó Stream, valamint a Windows és Linux alatt is fertőző Lindose nevű számítógépes kártevők elkészítése.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.