EDS

Az EDS közel 1 mmilliárd USD összértékû szerzõdés megkötését jelentette be KarstadtQuelle vállalatával, Európa vezetõ kereskedelmi és turisztikai csoportjával, miszerint a következõ 8 évben applikációs és információ technológiai (IT) környezetét üzemelteti.

 EDS

Az EDS közel 1 mmilliárd USD összértékû szerzõdés megkötését jelentette be KarstadtQuelle vállalatával, Európa vezetõ kereskedelmi és turisztikai csoportjával, miszerint a következõ 8 évben applikációs és információ technológiai (IT) környezetét üzemelteti.

"Célunk a stratégiai partnerséggel az alkalmazási környezet modernizálása, az IT-költségek csökkentése és természetesen az  üzleti növekedés," ? mondta Dr. Helmut Merkel, a KarstadtQuelle Holding igazgató tanácsának tagja. "Az EDS iparági szakértelme és világszintû jelenléte kritikus szerepet játszik üzleti céljaink megvalósításában."

A szerzõdés értelmében az EDS felel az ITELLIUM Systems & Services GmbH, a vállalat IT-szolgáltató leányvállalat mûködéséért. Az ITELLIUM az esseni és nürnbergi székhelyû, újonnan tervezett, ún. CORE, kereskedelmi kompetencia központ alapját képezi, támogatva a KarstadtQuelle-t és az európai kiskereskedelmi iparágat. Az ITELLIUM közel 700 munkatársa mély iparági tudással és tapasztalattal rendelkezik az áruházak és e-kereskedelem IT-támogatása területén.

"Ez az üzlet az EDS európai kiskereskedelmi piaci pozícióját erõsíti, biztosítva az alapot a németországi és európai növekedéshez," ? mondta Bill Thomas, az EDS EMEA-ré?giójának (Európa, Közel-Kelet, Dél-Afrika) alelnöke. "A KarstadtQuelle, az ITELLIUM és az EDS közös szakértelmének köszönhetõen hatékonyabb és termelékenyebb folyamatokat, továbbá alacsonyabb költségeket teremtünk, így alaptevékenységünkre fordíthatjuk minden erõfeszítéseinket."

A CORE tevékenysége a KarstadtQuelle IT-környezetének modernizálására és optimalizálására helyezi a hangsúlyt, mely jelentõs megtakarításokat eredményez a szerzõdés idejére.

A szerzõdés kiterjed a németországi Karstadt áruházak IT-szolgáltatásaira, és a Primondo (Quelle) nemzetközi áruküldõ üzletágára. Az EDS fejleszti és karbantartja a KarstadtQuelle áruházi és e-kereskedelmi kritikus szoftver-applikációit.

Az EDS harmadik féllel meglévõ szerzõdéseket is kezel a vállalat teljes IT-infrastruktúrájával kapcsolatosan, a minden telephelyet és üzletet összekötõ kommunikációs hálózatot is beleértve. Továbbá az EDS üzemelteti és támogatja a vállalat munkatársai által használt valamennyi személyi számítógépet, PDA-t, laptopot és nyomtatót, összesen több mint 15 ezer számítástechnikai eszközt.

Az EDS több mint 200 fogyasztói és kiskereskedelmi iparági ügyfelet támogat, és 1,2 milliárd USD feletti éves bevételre tesz szert ebben a szektorban. A fogyasztói és kiskereskedelmi iparág vezetõ szolgáltatójaként, az EDS számos, az alábbi piaci szegmensekben van jelen: élelmiszer/ital, ruházati/cipõ, fogyasztási cikkek, továbbá minden kiskereskedelmi üzletág, étterem, tömegáru, pékáru, gyógyszerek, kényelmi, online/katalógus és különleges termékek szegmense.

Az EDS vezetõ globális technológiai szolgáltató vállalat, széles körû üzleti megoldásokat kínál ügyfeleinek. Az informatikai outsourcing üzletágat az EDS alapította több mint 40 éve. Ma az EDS világszerte számos informatikai és üzleti folyamat-kihelyezési szolgáltatást nyújt ügyfeleinek a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy, a kommunikáció, az energia, a szállítás, a kereskedelem területén, valamint a kormányzati szektorban.

Az EDS Magyarország 1991 óta a magyar piac vezetõ szolgáltatója, több mint 1500 szakemberrel segíti a piac vezetõ vállalatait céljaik elérésében.

http://www.eds.hu/  ? http://www.eds.com/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük