2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közelebb jött Brazília

3 perc olvasás
azul 5

 

azul 1Ha volna közvetlen repülőjárat, a tiszta repülési idő Budapest és São Paulo között 12 óra 49 perc lenne. Sajnos ilyen nincs. Aki mégis szeretne eljutni az egész déli félgömb és az amerikai kontinens legnépesebb városába, annak most egy új lehetőséget kínál Brazília egyik legfiatalabb légitársasága, a 2008. május 5-én alapított Azul. Önmagában a fiatalság még nem lenne érdem, de arra már érdemes felfigyelni, hogy 2022-ben ők lettek a világ legpontosabb légitársasága! Járataik 88,93 százaléka érkezett pontosan.

azul 2 Ez az igen fontos tulajdonság számunkra is hasznos lehet. Sárdi Rezső a brazíliai – magyar tulajdonú – HAVAS Creative Tours DMC magyarországi képviselője arról tájékoztatott, hogy az Azul Linhas Aéreas Brasileiras S/A (Azul Brazilian Airlines; illetve népszerű nevén Azul, magyarul Kék) nonstop járatot indít São Paulo/Campinas (VCP) és Párizs(Orly) között. A légitársaság hivatalos Facebook oldalán is megerősítette, hogy április 26-tól heti hat járat üzemeltetését kezdi meg São Paulo Campinas (Viracopos) repülőtere és Párizs- Orly útvonalon. A két város között a légitársaság új 334 személyes Airbus 350-900-as repülőgépe fog közlekedni. A járatok Campinasból 23.00-kor indulnak (kedd kivételével naponta) és másnap 11.30-kor érkeznek Párizs Orly repülőterére. azul 3Visszafelé 22.15-kor indulnak Párizs Orlyról (szerda kivételével naponta), és 04.45-kor érkeznek Campinasba (VCP). A járatszámok, oda: AD8700 és vissza AD8701. Az új járat heti több, mint 4000 ülőhelyet kínál a két város között. A Viracopos(VCP)Campinas nemzetközi repülőtér São Paulótól 100 km-re északra fekszik, szemben a São Paulo/Guarulhos nemzetközi repülőtérrel, amely a várostól kevesebb, mint 30 km-re északkeletre található. Guarulhos-ról  az Air France és a LATAM légitársaságok üzemeltetnek menetrendszerű járatokat Párizs Charles de Gaulle (CDG) repülőterére. Mivel Campina az Azul egyik legfontosabb hubja, az utasok a legtöbb városba repülőtér váltás nélkül tudnak eljutni. Az Azul új szolgáltatást népszerűsítő weboldala szerint a fuvarozó ingyenes buszjáratokat kínál, amelyek összekötik São Paulót a campinasi repülőtérrel.

azul 4A légitársaság, mivel fiatal, a flottája modern, jelenleg 150 gépből áll, ezek között 61 Airbus, 35 ATR, 52 Embraer, valamint 2 darab Boeing 737-400SF teherszállító található. Az Azul 161 célállomásra repül Brazílián belül, nemzetközi járatai pedig – jelenleg – Portugáliába, az USA-ba, Uruguayba, és rövidesen Franciaországba is fognak közlekedni. A Covidot megelőző 2019-es évben az Azul a belföldi piac 23,5%-át és a nemzetközi piac forgalmának 5,0%-át bonyolította le az és így Brazília harmadik legnagyobb belföldi és második legnagyobb nemzetközi légitársasága lett. A magyar utasok Párizs Orly repülőterén keresztül szintén igénybe vehetik az Azul szolgáltatásait. Csoportok esetében foglalások a HAVAS Creative Toursnál is lehetségesek, ami jelentősen bővíti a Brazíliába irányuló légi kapacitást. A járatokkal kapcsolatban az AVIATION Kft. a HAVAS magyarországi képviselete (Sárdi Rezső, +36-30-9710225 rsardi@t-online.hu) tud további tájékoztatást adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.