2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közlekedés az ünnepek alatt

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56784"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_438.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span>A Budapesti Közlekedés Központ és a BKV az utazási igényekhez alakítja a forgalmi rendet a karácsonyi és újévi ünnepek időszakában. Mint az megszokott, december 24-én délután 4 órától csak éjszakai járatok közlekednek, míg szilveszterkor az éjszakai járatok járnak a szokásosnál gyakrabban. </p> <p> 

A Budapesti Közlekedés Központ és a BKV az utazási igényekhez alakítja a forgalmi rendet a karácsonyi és újévi ünnepek időszakában. Mint az megszokott, december 24-én délután 4 órától csak éjszakai járatok közlekednek, míg szilveszterkor az éjszakai járatok járnak a szokásosnál gyakrabban.

 

A Budapesti Közlekedés Központ és a BKV az utazási igényekhez alakítja a forgalmi rendet a karácsonyi és újévi ünnepek időszakában. Mint az megszokott, december 24-én délután 4 órától csak éjszakai járatok közlekednek, míg szilveszterkor az éjszakai járatok járnak a szokásosnál gyakrabban.

 

Aki a BKV-t választja, annak december 23-án az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrendeket kell néznie. December 24-én reggel és napközben szombati menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok. Nappali járataink délután 4 óra körül indulnak utoljára, ezután, tekintettel a szentestei csekély utasforgalomra, csak éjszakai járatokkal, illetve a nagykörúton a 6-os villamossal lehet utazni. Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, az utolsó jármű a másik bevárásával indul, így 15.30-kor a Deák Ferenc téren kölcsönösen bevárják egymást az utolsó metrószerelvények (ez alól kivételt képez a Kisföldalatti), illetve a metróállomásokról induló járatok túlnyomó többsége is megvárja az utolsó metrószerelvényt. A 16.00 óra után közlekedő éjszakai járatok és a 6-os villamos menetrendje megtalálható a honlapunkon. A 943-as és a 992-es busz 24-én délután, a 914A busz a 24-éről 25-ére virradó éjszaka nem közlekedik. A nappali járatok december 24-ei utolsó indulásai az interneten és a megállóhelyeken elhelyezet menetrendi tájékoztatók alján zöld illetve rózsaszín színnel vannak feltüntetve.

 

Karácsonykor, december 25-én és 26-án minden nappali járatunk a munkaszüneti/vasárnapi (az áruházakat érintők az ünnepnapokon érvényes), az éjszakaiak pedig a munkaszüneti napi/vasárnapi menetrend szerint járnak. Kivételt képez ez utóbbi alól a 914A, amely ezeken az éjszakákon sem közlekedik.

 

A két ünnep közötti napokon, december 27-étől 30-áig járataink az iskolaszüneti napokon érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek. Néhány vonalon életbe lép a speciálisan ezekre a napokra érvényes év végi menetrend, ezek lila színű oszloppal vannak jelölve menetrendi tájékoztatóinkon. Nem közlekedik viszont a két ünnep között az 1A, a 2A jelzésű villamos és a 261E jelzésű autóbusz.

 

Szilveszter napján, december 31-én napközben a szombati menetrend szerint lehet járműveinken utazni. A január 1-jére virradó éjszaka, tekintettel a megnövekedő utasforgalomra és -forgatagra, az éjszakai járatok – néhány kivétellel – kétszeres sűrűséggel közlekednek. A 6-os villamos ezen az éjszakán is közlekedik (a 4-es villamos üzemzárásától hajnali két óráig 7-8 percenként, majd ezt követően a korareggeli üzemkezdetig 10 percenként), csakúgy, mint a Fogaskerekű (óránként).

 

2012. január 1-jén a munkaszüneti napi/vasárnapi, az áruházakat érintő vonalakon pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend lesz életben. 2-án az iskolaszünetekben, 3-ától pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.