2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közmédia – műsorterjesztési, vételi változások

3 perc olvasás
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/58299"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_541.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tájékoztatja nézőit,hogy 2012. március 5-én hajnalban műsorterjesztési, vételi változás lép életbe.

images 541.thumbnailA Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tájékoztatja nézőit,hogy 2012. március 5-én hajnalban műsorterjesztési, vételi változás lép életbe.

images 541.thumbnailA Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tájékoztatja nézőit,hogy 2012. március 5-én hajnalban műsorterjesztési, vételi változás lép életbe.

Az m1, m2, Duna és Duna World tévécsatornákat, továbbá a Magyar Rádió műsorait egyéni műholdvevővel, előfizetésidíj-mentesen igénybe vevő európai és magyarországi nézőinknek és hallgatóinknak, illetve a MinDigTV szolgáltatást használó nézőinknek és hallgatóinknak az alábbi, a régebbi, úgynevezett DVB-S rendszerű műholdvevők (hagyományos felbontású, SD) használata esetén az alábbi, új frekvenciára kell hangolniuk a készüléket. Az új (SD tartalmakat sugárzó) frekvencia már elérhető, így az áthangolás már elvégezhető.

Újabb, úgynevezett DVB-S2 rendszerű műholdvevők (nagyfelbontású, HD) használata esetén újra kell hangolni a jelenlegi frekvencián, DVB-S2 beállítás mellett. Ezt az áthangolást csak március 5-től lehet megtenni.

A MinDigTV hálózatában a Duna HD változatú adása lesz fogható, ugyanekkor a Duna World a továbbiakban SD minőségben lesz elérhető. Egyes DVB-T vevődekóderek esetén csatornafrissítés, újraindítás, ki- és bekapcsolás vagy a csatornák újrahangolása lehet szükséges. Ez a változás szintén március 5-én lép életbe.

A változások nem érintik a kábeltévés, IPTV-s vagy műholdas, előfizetési díjat fizető nézőket. Esetükben a szükséges beállításokat a szolgáltató végzi el.
A műsorterjesztési információkat érintő változásokról és a mindenkori adatokról a www.mtva.hu/vetel honlapon lehet tájékozódni.

Részletes adatok:

HD adások:

m2 HD, Duna HD és Duna World HD, a Magyar Rádió adásai, továbbá az m1 HD korlátozott hozzáférésű (Conax-kódolású) egyéni műholdas vétele:

Műhold: Eurobird 9A
62-es transzponder (DVB-S2)
Pozíció: keleti 9 fok
Frekvencia: 11957,64 MHz
Polaritás: függőleges (V)
Szimbólumsebesség: 27500
FEC érték: 2/3
MCPC, 8PSK, MPEG-4 H.264 AVC videó, illetve AC3 és AAC hangrendszer

SD adások:

m2, Duna és Duna World, a Magyar Rádió adásai, továbbá az m1 korlátozott hozzáférésű (Conax-kódolású) egyéni műholdas vétele:

Műhold: Eurobird 9A 52-es transzponder (DVB-S)
Pozíció: keleti 9 fok
Frekvencia: 11765,84 MHz
Polaritás: függőleges (V)
Szimbólumsebesség: 27500
FEC érték: ¾
MCPC, QPSK, MPEG-2 videó, illetve MPEG Layer II hangrendszer
Az m1 és az m1 HD műholdas vételéhez szükséges úgynevezett Conax-kártya az MTVA honlapjára rövidesen felkerülő antennaszerelők, műholdvevő-forgalmazó cégektől lesz beszerezhető.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a DVB-S, MPEG-2 SD rendszerű műholdas sugárzásunk 2014. december 31-én megszűnik és attól fogva csak a DVB-S2 MPEG-4 HD rendszerű műholdas változat lesz elérhető. Műholdvevő vásárlás során kérjük erre legyenek figyelemmel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.