2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kozmetikumok és nők

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57278"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_426.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A bőrápolási termékek tárházából kézkrémeket használnak a legtöbben a magyar nők közül, míg a legkevesebben a narancsbőr elleni küzdelemre fordítanak figyelmet - derült ki egy friss felmérésből.

A bőrápolási termékek tárházából kézkrémeket használnak a legtöbben a magyar nők közül, míg a legkevesebben a narancsbőr elleni küzdelemre fordítanak figyelmet – derült ki egy friss felmérésből.

A bőrápolási termékek tárházából kézkrémeket használnak a legtöbben a magyar nők közül, míg a legkevesebben a narancsbőr elleni küzdelemre fordítanak figyelmet – derült ki egy friss felmérésből.

A magyar nők között a kézkrém a legnépszerűbb kozmetikum: átlagosan havonta 20-szor használják, majdnem 60 százalékuk pedig naponta legalább egyszer. A kézkrémet használati gyakoriságban a testápoló és a hidratáló arckrém követi, míg arctisztító tejet vagy tonikot csak a nők ötöde használ napi rendszerességgel.

„Télen bőrünk fokozott behatásoknak van kitéve: a hidegnek és a szárazságnak köszönhetően szervezetünk nehezen birkózik meg az évszakkal. A gyakori váltás a meleg belső és a hidegebb külső levegő között olyan bőrproblémákat eredményezhet, amelyek az év többi részében nem fordulnak elő. A megfelelő bőrápoló termékek használata egészségünk megőrzése mellett a jó hangulat kialakulásában is szerepet játszhat" – emeli ki az eredmények kapcsán Fülőp Enikő, a kutatást szponzoráló Farmec kozmetikumgyár magyarországi értékesítési igazgatója, aki szerint a nők többsége szerencsére ma már a saját bőrtípusához illő krémeket használja.

A heti rendszerességgel legkevesebbet használt kozmetikumok közé a ránctalanító arckrém (23%), a szemránckrém (22%), a feszesítő testápoló (16%) és a narancsbőr elleni krém (12%) tartoznak. Végzettség szerinti különbség csupán a hidratáló arckrém esetében jellemző: az alapfokú végzettséggel rendelkező nők havonta átlagosan nyolcszor, míg a felsőfokú végzettségűek több mint kétszer ilyen gyakran használják e kozmetikumokat.

A kutatást 2012 novemberében az NRC végezte, online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18-49 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.

 http://gerovital.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.