2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közös képviselő

2 perc olvasás

kozos_kepviselo.jpgTársasházunkat húsz évvel ezelőtt alapítottuk meg. Megvettük a bérlakásokat hivatalos forgalmi értékbecslés, állapotmeghatározó műszaki leírás és eladási ajánlat szerint. Mivel lakott ingatlanról volt szó, hiszen mi laktunk benne, a forgalmi érték 40 százalékáért. A vételi árat 25 év alatt kellett kifizetni 3 %-os fix kamat mellett. Nota bene akkor az éves infláció 14 % volt. Azóta a hetedik közös képviselőt fogyasztjuk. De nem azért, mert nem viselték el a sok okvetetlenkedést. Ugyanis az új tulajdonosok többsége még a régi IKV (Ingatlankezelő Vállalat) észjárásával gondolkodott, elmondjuk a kívánságlistát és az IKV majd előbb-utóbb teljesíti. Grátisz. Nem értették meg, hogy minden költség immár a tulajdonosok pénztárcáját terheli. A társasház számláit ki kell fizetni, hiába szavaz meg bármit is a közgyűlés. De nem ezért szöktek meg közös képviselőink. Volt aki férjhez ment, megnősült, vidékre költözött, jobb állást talált, elhunyt.

   Elgondolkoztam azon, milyen lenne egy ideális közös képviselő, hivatalosan társasházkezelő? Nézzük. Tetőtől talpig olyannak pattan elő, amilyennek lennie kell. Csinos, magas, karcsú, barna, a húszas éveiben járó lány, tekintete vidám. Szakvizsgája van. Megelégszik szerény díjazással. A pénz nem boldogítja.. Szavai egyszerűek és közvetlenek. Mindig mosolyog. Kiváló szakember gárdával rendelik, akik olcsón, jó minőségben, gyorsan dolgoznak.

   Az ideális közös képviselő sokat akar dolgozni és teljesíteni. Ha munkáját néha megzavarja valami, az egyszerű emberekhez, lakástulajdonosokhoz fordul, így ad lendületet a munkájának. Mondanivalóját mindig kedvesen, egyszerű szavakkal kezdi: Nem is olyan nehéz dolog az egész, kedves tulajdonostársak, csak szív kell hozzá és akarni kell. Én akarom, hogy rendben menjen minden, csak pontosan fizessék a közös költséget.

   Látják, ő akarja, acélos és tiszta leányszívével. Nem mondja ki, de napnál világosabb, ez ifjú vidám és szabad életének egyetlen értelme. Mert mi más volna az élet, ha nem ez a mindennapi vidám és kemény küzdelem? A vízvezeték szerelővel, szemétszállítókkal, kazánház karbantartókkal, liftesekkel, havazással, tetőbeázással, ügyviteli feladatokkal. Teher ez neki? Nem! Izzó boldogság, maga az Élet. 

   Így zajlana az ideális közös képviselő élete. Szeretett hivatását ott hordja éjjel-nappal agyában és fiatal szívében. Erről jut eszembe! Tudna valaki egy ilyen személyt ajánlani?

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.