Alfred Friedrich sztárszakácsA büszke francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a német légitársaság tengeren túli járatain a francia-mediterrán konyha modern interpretációjába. A First Class étlapján többek közt olivakrémes provancei zöldségterrin, kelkáposztalevélbe göngyölt, zellerpürével és almalével tálalt fogasfilé is található, míg a Business Class utasai fenyőmagolajban pácolt articsókával tálalt füstölt lazacból és tárkonyürömfűben pácolt lepényhalból, valamint vegyes répasalátából választhatnak.
Alfred Friedrich sztárszakácsA büszke francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a német légitársaság tengeren túli járatain a francia-mediterrán konyha modern interpretációjába. A First Class étlapján többek közt olivakrémes provancei zöldségterrin, kelkáposztalevélbe göngyölt, zellerpürével és almalével tálalt fogasfilé is található, míg a Business Class utasai fenyőmagolajban pácolt articsókával tálalt füstölt lazacból és tárkonyürömfűben pácolt lepényhalból, valamint vegyes répasalátából választhatnak.
Alfred Friedrich sztárszakácsA büszke francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a német légitársaság tengeren túli járatain a francia-mediterrán konyha modern interpretációjába. A First Class étlapján többek közt olivakrémes provancei zöldségterrin, kelkáposztalevélbe göngyölt, zellerpürével és almalével tálalt fogasfilé is található, míg a Business Class utasai fenyőmagolajban pácolt articsókával tálalt füstölt lazacból és tárkonyürömfűben pácolt lepényhalból, valamint vegyes répasalátából választhatnak.
Az osztrák származású Friedrich sokáig a bajorországi Aschau-ban, a "Residenz Heinz Winkler" étteremben dolgozott, ezután költözött Frankfurtba, ahol is az éttermeiről híres utcában, a Fressgass-on működő Zarges vezetője lett. Az 1959-ben alapított étterem eredetileg hentesüzletként működött, s a mai napig egy családi vállalkozás üzemelteti. A három szinten működő vendéglátóhelyen XVIII. századi francia stílusú kávézó, étterem, bár, de még egy üzlet is helyet kapott.
Alfred Friedrich a kreatív, ugyanakkor precíz szakácsművészet híve. Fontosnak tartja a főzési/sütési idő pontos betartását, a lehető legjobb minőségű alapanyagok beszerzését, mivel véleménye szerint egy szakács csak így érheti el a kulináris tökéletességet. A Gault Millau a maximális 20 pontból 18-al értékelte Friedrich szakácstudományát, s ezzel az értékkel a Frankfurtban dolgozó konyhaművész egyike Németország legjobb szakácsainak.
A német légitársaság az USA-ból Németországba közlekedő járatain szeptembertől februárig Karlheinz Hauser gondoskodik a First és Business Class utasainak jóltartásáról. A sztárséf kínálatában megtalálható a szezámos-borsos bundában sütött, retekágyon avokádóval és szójával tálalt tonhal, illetve a mustáros tepsis halból készült hamburger gombás sültkrumplival. Hauser már hat éves korában felfedezte a gasztronómia iránti vonzódását, s a hobbijából szenvedélyévé vált művészetét a legmagasabb díjakkal honorálták világszerte, többek közt nyolc alkalommal nyerte el az Öt Csillag Gyémánt Díjat.
Hauser 2002-ig a híres berlini Adlon Hotel konyhafőnökeként és gasztronómiai vezetőjeként dolgozott, azóta pedig a hamburgi Süllberg Hotel gasztronómiai igazgatója. A hotelhez tartozó Hét tenger éttermet 1900 körül alapították, s az étteremből nyíló pompás kilátás az Elbára nem csupán kedveltté tette a helyet, hanem számos költőnek és festőnek szolgált ihletadóul.