Alfred Friedrich sztárszakácsAlfred Friedrich sztárszakácsA büszke francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a német légitársaság tengeren túli járatain a francia-mediterrán konyha modern interpretációjába. A First Class étlapján többek közt olivakrémes provancei zöldségterrin, kelkáposztalevélbe göngyölt, zellerpürével és almalével tálalt fogasfilé is található, míg a Business Class utasai fenyőmagolajban pácolt articsókával tálalt füstölt lazacból és tárkonyürömfűben pácolt lepényhalból, valamint vegyes répasalátából választhatnak.

Alfred Friedrich sztárszakácsAlfred Friedrich sztárszakácsA büszke francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a német légitársaság tengeren túli járatain a francia-mediterrán konyha modern interpretációjába. A First Class étlapján többek közt olivakrémes provancei zöldségterrin, kelkáposztalevélbe göngyölt, zellerpürével és almalével tálalt fogasfilé is található, míg a Business Class utasai fenyőmagolajban pácolt articsókával tálalt füstölt lazacból és tárkonyürömfűben pácolt lepényhalból, valamint vegyes répasalátából választhatnak.

Az osztrák származású Friedrich sokáig a bajorországi Aschau-ban, a "Residenz Heinz Winkler" étteremben dolgozott, ezután költözött Frankfurtba, ahol is az éttermeiről híres utcában, a Fressgass-on működő Zarges vezetője lett. Az 1959-ben alapított étterem eredetileg hentesüzletként működött, s a mai napig egy családi vállalkozás üzemelteti. A három szinten működő vendéglátóhelyen XVIII. századi francia stílusú kávézó, étterem, bár, de még egy üzlet is helyet kapott.

Alfred Friedrich a kreatív, ugyanakkor precíz szakácsművészet híve. Fontosnak tartja a főzési/sütési idő pontos betartását, a lehető legjobb minőségű alapanyagok beszerzését, mivel véleménye szerint egy szakács csak így érheti el a kulináris tökéletességet. A Gault Millau a maximális 20 pontból 18-al értékelte Friedrich szakácstudományát, s ezzel az értékkel a Frankfurtban dolgozó konyhaművész egyike Németország legjobb szakácsainak.

A német légitársaság az USA-ból Németországba közlekedő járatain szeptembertől februárig Karlheinz Hauser gondoskodik a First és Business Class utasainak jóltartásáról. A sztárséf kínálatában megtalálható a szezámos-borsos bundában sütött, retekágyon avokádóval és szójával tálalt tonhal, illetve a mustáros tepsis halból készült hamburger gombás sültkrumplival. Hauser már hat éves korában felfedezte a gasztronómia iránti vonzódását, s a hobbijából szenvedélyévé vált művészetét a legmagasabb díjakkal honorálták világszerte, többek közt nyolc alkalommal nyerte el az Öt Csillag Gyémánt Díjat.

Hauser 2002-ig a híres berlini Adlon Hotel konyhafőnökeként és gasztronómiai vezetőjeként dolgozott, azóta pedig a hamburgi Süllberg Hotel gasztronómiai igazgatója. A hotelhez tartozó Hét tenger éttermet 1900 körül alapították, s az étteremből nyíló pompás kilátás az Elbára nem csupán kedveltté tette a helyet, hanem számos költőnek és festőnek szolgált ihletadóul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük