Saját honlapot nyitott a Hittani Kongregáció, amely mostantól a legjelentősebb egyházi dokumentumokat magyar nyelven is közli.

Saját honlapot nyitott a Hittani Kongregáció, amely mostantól a legjelentősebb egyházi dokumentumokat magyar nyelven is közli.

    A latin eredeti, a nagy világnyelvek és a lengyel fordítás mellett mostantól magyarul, szlovákul, csehül és hollandul is közlik a Hittani Kongregáció dokumentumait – jelentette be a vatikáni sajtóközpont.
    A szentszéki államtitkárság mellett a legjelentősebb vatikáni "hivatalnak" tartott Hittani Kongregáció saját honlapot nyitott (www.doctrinafidei.va), amelyen a II. Vatikáni Zsinattól (1962-65) megjelent összes dokumentumát nyilvánosságra bocsátja.
    A honlapon három szekcióban találhatók meg a kongregációnak a doktrinális témájú, a fegyelmi kérdésekkel és a szentségekkel kapcsolatos dokumentumai, amelyek továbbra is kikereshetők a Vatikán hivatalos weboldalán is (www.vatican.va).
    A kongregáció közleményben hangsúlyozta, hogy a honlap a jelentős egyházi dokumentumok egyszerűbb konzultációját és szélesebb terjesztését szolgálja. Az elmúlt évtizedek dokumentumait még nem fordították le mind magyar nyelvre, de a fordítás folyamatosan halad előre.

Sárközy Júlia

hsj \ kti \ ksb

MTI 2012. március 16., péntek 15:34

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük