2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Május 1-jén ünnepli az ország az uniós csatlakozás harmadik évfordulóját

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span> <p>Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az Európai Unió, amelyhez 2004. május 1-jén Magyarország is csatlakozott. 2007. május 1-jén a Magyar Köztársaság kormánya a három évvel ezelõtti csatlakozási ünnepség helyszínén, a budapesti Hõsök terén rendez egész napos ünnepséget.</p><p>

 

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az Európai Unió, amelyhez 2004. május 1-jén Magyarország is csatlakozott. 2007. május 1-jén a Magyar Köztársaság kormánya a három évvel ezelõtti csatlakozási ünnepség helyszínén, a budapesti Hõsök terén rendez egész napos ünnepséget.

 

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az Európai Unió, amelyhez 2004. május 1-jén Magyarország is csatlakozott. 2007. május 1-jén a Magyar Köztársaság kormánya a három évvel ezelõtti csatlakozási ünnepség helyszínén, a budapesti Hõsök terén rendez egész napos ünnepséget.

Az ünnep alkalmából a Hõsök terén fogják felállítani az Ország Májusfáját, amelyen 3175 szalag jelzi majd Magyarország 3175 települését. Az Ország Májusfáját az Európai Uniót jelképezõ 12 kisebb fa veszi majd körül, amelyek egyszerre fejezik ki Európához való tartozásunkat és közös hagyományainkat.

Délelõtt 10 órától minden órában szalagdíszbe öltözik a körben álló 12 fa közül egy. Az óránkénti májusfa-állítások koreográfiája az ünnephez kötõdõ népszokásokat idézi majd. A rendezõk délelõtt 10 órától este 8-ig várják mindazokat, akik szeretnék elhelyezni szalagjaikat a májusfákra.

Az ünnepi programok elsõsorban a tánc köré szervezõdnek: erre a napra a Hõsök tere az ország legnagyobb táncházává alakul. Napközben különbözõ nemzetiségek táncait, szalon- és modern táncokat tanítanak neves tánctanárok, óránként váltva egymást.

Este 8 órakor kezdõdik Rúzsa Magdolna ingyenes koncertje a Hõsök terén, amit fél 10-kor a Himnusz és az Örömódát kísérõ tûzijáték zár majd. Ezt követõen este 11 óráig ? a Táncház Egyesület szervezésében ? magyar táncház várja az érdeklõdõket.

A rendezvények lebonyolítója a Hungarofest Közhasznú Társaság. A rendezvényhez kapcsolódó médiavásárlási feladatokat az állami tulajdonban lévõ kht. megbízásából a Café Média Kft., a SKY Marketing Communications Kft., valamint a Media Insight Médiaügynökség Kft. látja el, összesen bruttó 24 millió forint értékben.

Kormányszóvivõi Iroda

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.