2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Májusban Budapest a projektmenedzsment világ fõvárosa – Projektmenedzsment világszervezet kongresszusa a dunaparti szállodasoron

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1488"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pmi.thumbnail.jpg" border="0" alt="PMI" title="PMI" width="100" height="35" /></a></span>A nemzetközi Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, PMI  <a href="http://www.pmi.org/">www.pmi.org</a> ) 2007. május 14-16-e között Budapesten tartja kongresszusát, amelyre már elõzetesen minden hely elkelt, s a világ minden részérõl 800 projektmenedzser érkezik fõvárosunkba. <p>

 pmiA nemzetközi Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, PMI  www.pmi.org ) 2007. május 14-16-e között Budapesten tartja kongresszusát, amelyre már elõzetesen minden hely elkelt, s a világ minden részérõl 800 projektmenedzser érkezik fõvárosunkba.

 pmiA nemzetközi Projektmenedzsment Intézet (Project Management Institute, PMI  www.pmi.org ) 2007. május 14-16-e között Budapesten tartja kongresszusát, amelyre már elõzetesen minden hely elkelt, s a világ minden részérõl 800 projektmenedzser érkezik fõvárosunkba.

Szalay Imre, a PMI hazai tagozatának elnöke elmondta, hogy a PMI Global Congress-hez kapcsolódva számos rendezvény színhelye lesz Budapest. A konferencia elõtt a különbözõ országok szakmai szervezetei (a  PMI tagozatok) vezetõségei jönnek össze tapasztalatcserére, illetve találkozóra a PMI világszervezet elnökségével.  A konferencia után pedig egy-egy témában mélyebben elmerülni szándékozók számára szemináriumokon lehet a projektmenedzsment szakmai rejtelmeirõl tanulni. Lesz meg egy rendezvény, ahol a projektmenedzsmentnek a képzési rendszerekben való oktatását vitatják meg a hazai és más országok felsõoktatási intézményeinek képviselõivel.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, a legnagyobb hazai projektmenedzsment szervezet elnöke szerint a kongresszus lehetõség a magyar projektmenedzserek számára, hogy szakmánk, amely sokszor a háttérben és nem látványosan ér el kiemelkedõ eredményeket, egy idõre mégis a figyelem középpontjába kerülhessen.

A projektmenedzsereket tömörítõ világszervezet, a PMI (www.pmi.org) magyarországi tagozata öt éve alakult meg (www.pmi.hu).

A magyarországi szervezet tagsága az alapítás óta 30-ról 120-re nõtt, a Projektmenedzsment Professional (PMP) minõsítettek száma megduplázódott, egyre inkább kiválasztási kritérium a PM minõsítés egy-egy munka elnyeréséhez. A hagyományos havi klubnapok, és az idén tizedik alkalommal megrendezett éves nagy konferencia (PM Fórum – Projektmenedzsment  a gazdaságban) mellett évente kétszer 150-200 fõs projektmenedzsment rendezvényt szervez a hazai PMI tagozat, Körkapcsolás címen. A hazai projektmenedzser szakma összefogásával és közremûködésével, az Akadémiai Kiadó gondozásában megszületett a PMBOK? Guide (az összefoglalt projektmenedzsment tudás) magyar nyelvû kiadása.

A PMBOK? Guide (A Guide to the Project Management Body of Knowledge) a projektvezetõk bibliájának is tekinthetõ. Elterjedtségére jellemzõ, hogy az eddigi összesen három kiadása a különbözõ nyelvû fordításokat is figyelembe véve több mint kétmillió példányban kelt el szerte a világon. A könyv alapmû a PMP nemzetközi minõsítés megszerzéséhez is.

A mostani konferencia szervezõ bizottságában a magyar PMI képviselõi is résztvettek, s a PMI magyar tagozat és a PMSZ is segítette a szervezést, propagálást.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat az egyik legnagyobb nemzetközi projektmenedzsment szövetséghez, a Project Management Institute-hoz (PMI) történõ csatlakozással egyesületi formában jött létre 2002. decemberében. A Magyar Tagozat szervezett keretek között lehetõséget ad a magyar projektvezetõknek a PMI által nyújtott szakmai háttér itthoni kihasználására, a PMI által ajánlott oktatások és elõadások itthoni megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére és társ tagozatokkal való kapcsolattartásra. Természetesen a nemzetközi kapcsolatok mellett a Magyar Tagozat teret ad a helyi szakmai fórumok kialakítására és a hazai projektvezetési tapasztalatok megosztására. A szervezet célja a hazai oktatási rendszer eredményeire épülve elõsegíteni a nemzetközi minõsítési kultúra meghonosítását, és ezzel elérni a projektvezetõi szakma elismertségének növelését. ( www.pmi.hu )

A PMSZ legnagyobb hazai, nem nemzetközi szervezet részeként létrejött projektmenedzsment  szakmai szervezet, amely összefogja azokat a cégeket és egyéni tagokat, akik elfogadják a projektmenedzsment hazai és nemzetközi normáit és etikai követelményeit, hozzájárul a projektmenedzsment, mint elfogadott és elismert szakma professzionális kialakulásához, hatékony alkalmazásához, szakmai színvonalának emeléséhez, mind az elmélet, mind a gyakorlati alkalmazás szintjén.

A PMSZ elsõdleges célja a projektmenedzsment kultúra terjesztése és színvonalának magyarországi emelése. ( www.pmsz.hu )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.