2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már megvan a világrekord!

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53377"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/1_108.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Esőben és napsütésben is jókedvűen a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán!</p> <p align="center"> 

Esőben és napsütésben is jókedvűen a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán!

 

Esőben és napsütésben is jókedvűen a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán!

 

Nem kis vállalkozásra szánta el magát egy magyar család, hiszen 2800 kilométer hosszan és 40 napon keresztül szelik át hosszában Dunát, egy itthon még kevésbé ismert sporteszköz, a SUP (stand up paddle) segítségével. Hasulyó Tibor, Dani, Brunó, Csilla, Tomi, és a két labrador Bilbo és Eton még nincsenek túl teljesen a táv felén, eddig körülbelül 1000 km-t tettek meg, és nagyjából még 1600 km van vissza a tervezett útból. Az állva evezés világrekordját már így is megdöntötték, de tartják magukat eredeti tervükhöz. Úgy kalkulálnak, szeptember közepére jutnak majd el a Duna fekete-tengeri torkolatához.

 

Augusztus elsején indultak útnak a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole áldásával, azóta pedig már több száz kilométert tettek meg, orkán erejű szelet, órákig szakadó esőt, de ugyanakkor szikrázóan ragyogó napokat hagytak maguk mögött a Hasulyó család férfitagjai. Édesanyjuk Csilla minden nap rendíthetetlenül követi őket motorcsónakkal és ellátja a fiúkat élelemmel, itallal, vagy csak néhány bátorító anyai szóval, éppen amire szükségük van. Ez alól csak az első 3 nap volt kivétel, mert a Duna legfelső szakasza ugyanis természetvédelmi terület, és a folyónak ezen a részén egyáltalán nem lehet motoros járművel közlekedni. Így a fiúk akkor teljesen magukra voltak utalva, a deszkák hátuljára elhelyezett dobozból tudtak némi eleséghez jutni.

 

Tomi, a csapat videófelelőse kitartóan készíti a napi összefoglaló kisfilmeket, miközben a család „házát", a lakóautót és az azt húzó terepjárót is ő költözteti egyik helyről a másikra. Aki követi őket a www.dunaracing.com facebook oldalán, láthatja, hogy a család kitartóan, minden körülmények között igyekszik teljesíteni a napi kitűzött 6-8 órás evezést, ami alatt 60-65 kilométert tesznek meg. A Dunát a fiúk bizonyos szakaszokon folyó helyett állóhoz hasonlítják, annyira lassú a sodrása, volt már azonban olyan szakasz, melyen 20 km-t mindössze 1 óra 35 perc alatt tettek meg. Nagy örömükre szurkolótáboruk is akad szép számmal, Regensburgnál például hatalmas ováció fogadta őket a hidakról, bíznak benne, hogy a Duna budapesti szakasza után is csatlakoznak hozzájuk kísérő evezősök.

 

A lakóautót természetesen belakták már a „Team Positivo"-nak hívó csapat tagjai. A napokat kutyasétáltatással kezdik, ezután szállnak vízre a fiúk. Az első néhány száz kilométeres szakaszon nagyon sűrűn kellett zsilipelni, ez némileg megnehezítette a dolgukat, de kárpótolta őket a nehézségekért a Duna gyönyörű tiszta vízű szakasza, ahol a folyóból még inni is lehetett. A kihívással kapcsolatban a családfő Tibor a következőt mondja: „Pozitívan állunk minden kihíváshoz és megtaláljuk mindenben azt, ami a napunkat színesebbé és csodásabbá teszi. Lehet ez akár egy olyan nap, amikor végre 11 nap esőzés után kisüt a nap, vagy éppen egy kedves gesztus az egyik ausztriai yacht klubban, ahol ingyen köthettek ki a fiúk. Bolondozásra pedig mindig szánunk időt, reméljük ez a videóinkon is átjön."

 

A fiúknak persze nem elég, hogy világrekordot hajtanak végre, minden egyes nap azon mesterkednek, hogy az előző napi rekordjukat megdöntsék és minél rövidebb idő alatt teljesítsék a kiszabott távot.

 

http://dunaracing.com/?lang=hu

http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

http://twitter.com/#!/teampositivo

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.