2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MDF:Energiatakarékos izzót minden állami intézménybe!

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/14587"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sporol.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az egyik alternatív számítás" title="Az egyik alternatív számítás" width="92" height="100" /></a><span style="width: 90px" class="caption"><strong>Az egyik alternatív számítás</strong></span></span> <p>A Magyar Demokrata Fórum úgy véli, hogy a környezettudatos életmódra való áttérésben a politikának jó példát kell mutatnia: a pártok székházaiban, valamint az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni.</p><p>

  az egyik alternatív számításAz egyik alternatív számítás

A Magyar Demokrata Fórum úgy véli, hogy a környezettudatos életmódra való áttérésben a politikának jó példát kell mutatnia: a pártok székházaiban, valamint az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni.

  az egyik alternatív számításAz egyik alternatív számítás

A Magyar Demokrata Fórum úgy véli, hogy a környezettudatos életmódra való áttérésben a politikának jó példát kell mutatnia: a pártok székházaiban, valamint az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni.

Ezzel az intézkedéssel rengeteg pénzt és energiát lehetne megspórolni, hiszen a hagyományos égők esetében a felhasznált energiának csupán a töredéke ad világítást, a maradék hő formájában jut a környezetbe. Az MDF ezért az általa használt épületekben és irodákban 2009. január elsejéig, energiatakarékosra cseréli a hagyományos, pazarló égőket. A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi továbbá, hogy legkésőbb 2012-től – nemzetközi példákhoz hasonlóan – Magyarországon is szűnjön meg a hagyományos izzók gyártása és forgalmazása.

 Az indítvány a Magyar Demokrata Fórum Zöld Programjának része, amely a Nemzeti Adószabadság Program és a Korrupciómentes Magyarország Program mellett a párt harmadik átfogó javaslatcsomagja.

Minden lehetséges eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges környezetben nőhessenek fel, ezért a környezettudatos életmódra való nevelést azonnal el kell kezdeni.

A politika nem halogathatja tovább a környezetvédelem kérdését, a pártok nem várhatnak ölbe tett kézzel arra, hogy mások oldják meg helyettük a problémákat.

A felelősségteljes, környezetbarát mindennapok, és a környezettudatos életmód elterjedéséhez elsősorban szemléletváltásra van szükség – az ehhez vezető úton pedig minden apróbbnak tűnő intézkedés komoly előrelépést jelenthet. A politikának jó példát kell mutatnia: a pártok székházaiban, valamint az állami és kormányzati épületekben mihamarabb át kell állni az energiatakarékos izzók használatára, hiszen azzal rengeteg pénzt és energiát lehetne megspórolni nemcsak az állam, hanem a környezet számára is.

Rövid határidőt szabva egyre több országban vonják ki a forgalomból a hagyományos izzókat. Az MDF szerint legkésőbb 2012-től Magyarországon is át kell térni az energiatakarékos égők kizárólagos használatára. A megvalósításhoz szükséges jogi feltételrendszer megteremtéséhez a párt számít a kormány támogatására is.

Az MDF arra kéri a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy az általuk használt és fenntartott székházakban, állami, kormányzati épületekben vizsgálják meg, hogy energiatakarékos izzókat használnak-e.

Ezt a lépést az MDF is megteszi, az általa használt épületekben és irodahelységekben minden hagyományos égőt kicserél energiatakarékosra. 

Energiatakarékos izzókat a pártok székházaiba, a kormányzati épületekbe!

  

 Az MDF szerint pártok székházaiban, az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni.

    Az MDF arra kéri a parlamenti pártokat és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ahol csak lehetséges, mindenhol cseréljék le az izzókat energiatakarékos égőkre – mondta Pettkó András, aki pénteki sajtótájékoztatóján az újságírók előtt, létrára felmászva cserélte ki a párt központi székházában az utolsó, még nem energiatakarékos izzót.

    Az MDF azt vállalja, hogy 2009. január elseje után országos szinten a pártnak nem lesz olyan irodahelyisége, ahol az összes izzó ne energiatakarékos lenne. Az MDF azt szeretné, hogy ne csak a "zöld izzók" valósuljanak meg, hanem "zöld irodákat" szeretne az MDF a munkatársai számára létrehozni.

    A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi azt is, hogy 2012-től, a nemzetközi példákhoz hasonlóan, Magyarországon is szűnjön meg a hagyományos izzók gyártása és forgalmazása.

    Pettkó András közölte: a megvalósításhoz szükséges jogi feltételrendszer megteremtéséhez a párt számít a kormány támogatására.

    Az ellenzéki képviselő ismertette a pártja által készített számítást, ami azt mutatja, hogy aki energiatakarékos égőt használ a hagyományossal szemben, az hat évre számítva 14.940 forintot takaríthat meg.

    Bárándi Alexandra, az MDF Környezetvédelmi kabinetjének tagja a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy minden lehetséges eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges környezetben nőhessenek fel. Úgy véli, a politika nem halogathatja tovább a környezetvédelem kérdését, a pártok nem várhatnak ölbe tett kézzel, hogy mások oldják meg helyettük a problémákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.