2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megemelte kalapját az agrárszakma a magyar találmány előtt

3 perc olvasás

index_88.jpgJanuár 24. és 27. között több mint 300 kiállító várja az agáripari szakembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a magyar agrárgazdaság csúcsrendezvényén, az AGROmashEXPO-n. Az eseményen különdíjat vehetett át az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a Precízíós szárítás komplex rendszerének kidolgozásáért, a cég pedig hagyományteremtő céllal maga is jutalmazta partnereit.


Hazánk legjelentősebb agráripari szakrendezvénye idén is az ágazat pihenőidejében mutatja be az újdonságokat, a legújabb trendeket a gazdálkodóknak, és itt hirdetik ki a Termékfejlesztési díjak győzteseit.

A szakmai zsűri a Hazai Termékfejlesztési különdíjat Logisztika kategóriában idén a Precíziós szárítás, DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítók precíziós beüzemelésére kidolgozott komplex rendszerének ítélte oda. A precíziós szárítással egyenletesebb terményminőség érhető el,csökken az energiaköltség, miközben növekszik a szárítási folyamat hatékonysága is.

A szolgáltatás megvásárlásával az ügyfél együttműködésbe kezd egy szakértő csapattal, a munka pedig egészen addig tart, amíg megteremtik az optimális megoldást a szárító üzemeltetésében.

„A rendszert saját erőből, két fiammal együtt fejlesztettük. A hardver és szoftver fejlesztése dr. Speiser Ferenc Péter mérnök informatikus, az idősebb fiam feladata volt, magunk gyártjuk és magunk is szereljük fel a szárítókra a Videokontroll érzékelőit is. A precíziós szárítás a Videokontroll szárítófelügyeleti rendszerünk által mért adatokra épül. Az optimális folyamatot zavaró eltérésekre fény derül, a DryerDoctor szolgáltatásunk során pedig ezek mindegyikét az optimális irányba korrigáljuk” – magyarázta Speiser Ferenc.

Mint fogalmazott, legfőbb céljuk, hogy a precíziós szárítás értéknövelő tényező legyen a szektorban és a gazdálkodók a termény árában is érzékeljék annak hatékonyságát.

Speiser Ferenc arról is beszélt, hogy eddig 56 Videokontroll-t telepítettek, de az újdonságokra fogékony, mindig a jobb megoldást kereső partnereik nélkül nem érhették volna el ezt az eredményt.Ezért a Precíziós szárítási folyamatot megvalósító, azaz a szárítót magasabb szinten üzemeltető 23 partnerüket arany plakettel díjazzák a rendezvényen, köszönetük és elismerésük jelzéseként. További meglepő hír, hogy az elmúlt években számos sajtóközleményükre, újdonságokra, szakcikkeikre érzékenyen reagáló szaksajtó tíz képviselőjének Arany plakett sajtódíjat nyújtanak át az AGROmashEXPO nyitónapján.

Standjuknál Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is tiszteletét tette.

Speiser Gábor, a cég kereskedelmi igazgatója elárulta, hogy a jelenlegi Videokontroll már 4. generációs, az első három 1983-1995 közötti időszakban készült.

Megjegyezte, ma már jóval többet tudnak adni az eszköz által, mint régen. Anno az internetes kommunikáció és az adatmentés sem volt elérhető, mert ilyen nem is volt akkoriban. Az adattárolás ugrásszerű fejlődése lehetővé tette, hogy rögzítsék az adatokat, elemzéseket tudnak készíteni, a diagnosztika segítségével kimutatható, hogy az adott szárító optimálisan működik vagy sem. A tulajdonos pedig akár a mobilján is ellenőrizheti, hogyan működik a szárítója.

A cég bevételei évről évre gyarapodnak, tavaly már Horvátországban és Szerbiában is jelen voltunk, a nemzetközi piacon tovább szeretnénk terjeszkedni, de a legfontosabb természetesen Magyarország. Meggyőződésünk, hogy a jelenlétünket erősíteni fogja az elmúlt évben a KITE Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodás is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.