http://www.outlook.com/Szerencsésen megoldódott a harkányfürdői kóbor ebek helyzete. A közelmúltban vészesen elszaporodott gazdátlan háziállatokat ezentúl Selyén és Ipacsfán fogadják majd be, amíg új gazdára nem találnak.

http://www.outlook.com/Szerencsésen megoldódott a harkányfürdői kóbor ebek helyzete. A közelmúltban vészesen elszaporodott gazdátlan háziállatokat ezentúl Selyén és Ipacsfán fogadják majd be, amíg új gazdára nem találnak.

A nyári hónapokban nem csak a meleg miatt főhetett a fejük a harkányfürdői lakosoknak. A gazdák felelőtlensége és nemtörődömsége miatt ugyanis a környéken elszaporodtak a kóbor kutyák. A lakosságot is veszélyeztető hontalan négylábúak rövid idő alatt megtöltötték a városi menhelyet, újabb állatok elhelyezésére már nem volt mód.

A problémát végül az önkormányzatnak sikerült megoldania azzal, hogy előzetesen megállapodott a Sellyei Állategészségügyi Állomással. Sellyén jelenleg is zajlik egy EU-s szabványoknak megfelelő állategészségügyi telep kialakítása. Ide fognak majd kerülni a harkányfürdői ebek, hogy biztonságban és megfelelő körülmények között várhassák örökbefogadó gazdájukat. Mindezek mellett megállapodást készítettek elő egy Ipacsfai gazdával, aki egy alkalmas állattartó telepen a város támogatásával és a helyi állatvédők bevonásával vállalja a gazdátlan ebek ellátását, őrzését, gondozását, majd új gazdához történő kiközvetítését.

Az önkormányzat már nem először járt közben a kutyák érdekében, hiszen 2012 elején tíz évre ingyenesen a Harkány-Siklós Természetvédő Egyesület rendelkezésére bocsátott egy menhely létesítésére alkalmas területet, ami azonban az egyesület anyagi forrásainak hiánya miatt meghiúsult és az egyesület mostanra már kinőtte a korábbi telephelyét a város központjában.

Fontos hangsúlyozni, hogy a jelenlegi állapot csak ideiglenes. A menhelyekre került állatok sorsa csak akkor rendeződhet véglegesen, ha új, felelős gazdára találnak. Tehát ha Ön, vagy ismerősei kutyát keresnek, mindenféleképpen látogassanak el Harkányfürdőre, ahol akár egy kellemes strandolással összekötve választhatnak a különféle méretű és fajtájú kutyák közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük