2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MEKON 2010 – Konferencia a fiatal továbbképzetteknek

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/36661"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mekonlogo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="27" /></a></span> <p>Az egyetem diplomák megszerzése után a továbbtanulás gyakorta a doktori programok keretein belül zajlik. Nem egy esetben ez alatt az időszak alatt indulnak el a fiatalok a kutatói pálya, az önálló eredmények elérése felé.</p><p> 

  mekonlogo.thumbnail

Az egyetem diplomák megszerzése után a továbbtanulás gyakorta a doktori programok keretein belül zajlik. Nem egy esetben ez alatt az időszak alatt indulnak el a fiatalok a kutatói pálya, az önálló eredmények elérése felé.

 

  mekonlogo.thumbnail

Az egyetem diplomák megszerzése után a továbbtanulás gyakorta a doktori programok keretein belül zajlik. Nem egy esetben ez alatt az időszak alatt indulnak el a fiatalok a kutatói pálya, az önálló eredmények elérése felé.

 

 Emiatt szükségesek és fontosak az olyan lehetőségek, amelyeken megmérethetik magukat, és mindazt a munkát, amelyet elvégeztek. Ilyen lehetőséget teremt a MEKON is, amely ezeknek a fiataloknak, valamint a fiatal kutatóknak szervezett nemzetközi konferenciát jelenti, s amelyet 2010-ben immáron 12. alkalommal szerveztek meg.

MEKON 2010. évi nemzetközi konferencia (Mezinarodni konference MEKON 2010) idén február 3-án és 4-én került megrendezésre a csehországi Ostravában. A konferencia helyszíne és egyben szervezője a VŠB TUO, azaz az Ostravai Technikai Egyetem Közgazdaságtudományi Kara volt. A résztvevők pedig több ország doktori programjaiban résztvevő PhD-hallgatók és fiatal kutatók voltak. Az esemény iránti nagy érdeklődést jelzi, hogy több mint száz dolgozat került be a konferencia végleges programjába, és köztük cseh, szlovák, lengyel, magyar és német szerzők munkái egyaránt megtalálhatóak.

ekf vsb s.thumbnailAhogy az a konferenciáktól elvárható, a részvétel nem csak az előadásokról szól, hanem azokról a kapcsolatokról is, amelyek a szakmai közösségeket építik, erősítik. Lehetőséget teremtve az informális véleménycserékre is. A MEKON ideje alatt, a közösségi kapcsolatok építését és erősítését volt hivatott támogatni a február 3. nap estéjén szervezett társas összejövetel is, ahol a konferencia résztvevőinek lehetősége volt az előadások feszültségétől mentes közegben is elbeszélgetniük egymással, több egyetemi oktatóval, az egyes szakmai szekciók vezetőivel, valamint a konferencia főszervezőjével, Ing. Markéta Zajarošová-val.

A következő nap, február 4.-e volt a szakmai prezentációk napja, melyet a konferencia ünnepélyes megnyitója előzött meg, több egyetemi vezető jelenlétében. Az ilyenkor szokásos ünnepi köszöntő mellett került sor a legjobbnak ítélt szakmai anyagok díjazására is. A díjakat a Kar dékánja: prof. Dr.Ing. Dana Dluhošová adta át a díjazottaknak. Erre azért is volt lehetőség, mivel a konferencia megtartása előtt nem csak az összefoglalókat, hanem a teljes tanulmányokat is beküldésre várták a szervezők. A részvétel feltételeként szabva a szakmai bírálat általi elfogadást. Ez a konferencia nemzetközi színvonalának ugyanúgy hasznára vált, mint ahogy arra is lehetőséget adott, hogy a teljes konferenciaanyagot CD-n megkaphassák a résztvevők a regisztrációkor.

A konferencia szakmai felében a közgazdasági és gazdálkodástani témakörök széles palettáját vonultatta fel, így külön szekciókban volt lehetőség a résztvevők számára eredményeik bemutatására és megvitatására egymással. A konferencia egyes szekcióban felölelt témakörei a közgazdaságtan, üzleti gazdaságtan, menedzsment, marketing, pénzügy és számvitel, közösségi gazdaságtan és közigazgatás, valamint informatika és rendszerszervezés témaköreit fedték le.

Simay Attila Endre

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.