2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mese.tv – MTV klasszikusok az Interneten

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/24648"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bubo_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="Dr. Bubó" title="Dr. Bubó" width="100" height="60" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Dr. Bubó</strong></span></span> <p>A Magyar Televízió archívumának kincsei, klasszikus rajz-, báb- és ifjúsági filmek nézhetők meg az interneten az MTV Online és az Egyszervolt.hu csoport együttműködésében.  </p><p>

 dr. bubóDr. Bubó

A Magyar Televízió archívumának kincsei, klasszikus rajz-, báb- és ifjúsági filmek nézhetők meg az interneten az MTV Online és az Egyszervolt.hu csoport együttműködésében. 

 dr. bubóDr. Bubó

A Magyar Televízió archívumának kincsei, klasszikus rajz-, báb- és ifjúsági filmek nézhetők meg az interneten az MTV Online és az Egyszervolt.hu csoport együttműködésében. 

Doktor Bubó, a Mézga család, Vízipók, Pityke, Kukori és a többiek az internetre költöztek, kalandjaikat immár a Mese.tv is közvetíti. A fiatal szülők és gyermekeik kedvencei a legnépszerűbb hazai családi portál, az Egyszervolt.hu csoport és a televíziós honlapok között piacvezető MTV Online lapcsalád stratégiai együttműködésének eredményeként kerülhettek fel a világhálóra.

frakk, a macskák rémeFrakk, a macskák rémeA köztelevízió régóta tervezte, hogy fél évszázados archívumában őrzött kincseivel, kifejezetten gyerekeknek szóló tartalmakkal bővíti az alapvetően hírszolgáltatásra és internetes tévézésre épülő online portfólióját. Az Egyszervolt.hu oldalcsoport pedig műsorokat keresett az értékteremtés és értékőrzés céljával 2004 karácsonyán indított, a máig egyedülálló internetes gyermektelevízió, a Mese.tv fejlesztéséhez.

vízipók-csodapókVízipók-CsodapókA két, azonos filozófiát képviselő szolgáltató az összefogás mellett döntött, így a Mese.tv oldalon klasszikus magyar alkotások, gyermek és ifjúsági művek, rajz- és bábfilmek, sorozatok és egész estés filmek folyamatosan bővülő kínálata várja az óvodásokat és a kisiskolásokat.

MTV Online: minden korosztálynak

 kukori-kotkodaKukori-Kotkoda„Folyamatosan fiatalítjuk az MTV Online látogatóközönségét, hiszen a hírfogyasztó fiataloknak adott élő HíradóWeb után újabb korosztályt szólítottunk meg: most a legkisebbek kapnak MTV-s tartalmat" – mondta Mucsi Csaba újmédia főszerkesztő. Hozzátette: „nem állunk meg, a következő fejlesztésünkben a családok felé fordulunk egy tematikus családi-életmód-öko portállal, amelynek szerkesztésében a köztelevízió képernyősei is részt vesznek majd."

A köztévé harmadik csatornájaként működő MTV Online lapcsaládot lépésről lépésre fejleszti a Magyar Televízió. A Híradó.hu új Gazdaság aloldala a pénzügyi válság kitörése óta egyre fokozódó érdeklődést közérthető elemzésekkel elégíti ki, Hitel, Biztosítás és befektetés, Ingatlan és jelzálog, illetve Tőzsde rovatokba rendezve. A Hangadó tévé pedig a könnyűzenei hírek, kritikák, ajánlók, portrék mellett videoklipekkel és koncertfelvételekkel várja a fiatal felhasználókat.

Egyszervolt.hu: mesés világ családoknak

mekk elek az ezermesterMekk Elek az ezermesterAz Egyszervolt.hu csoport, és azon belül a Mese.tv nem csupán azzal nyújt alternatívát, hogy a nap 24 órájában elérhető, hanem a tartalmával is. A nemzetközi tömegáruként készülő animációkkal szemben a Mese.tv a gyermekkultúra ápolását szem előtt tartva válogatja és gyártja a filmeket. A meséket, dalokat, verseket feldolgozó művek a gyerekek igényeihez igazodnak, de vizuális készségeik fejlesztését is szolgálják.

A szülőkhöz is szóló oldalcsoport népszerűségét jellemzi, hogy havonta több mint 250 ezer egyedi látogató keresi fel, akik átlagosan 42 percet töltenek el az oldalon. A Mese.tv családi programot kínál: a gyerekek fele mellett végig ott ül az egyik szülő is.

Az MTV klasszikusok műsorra kerülésével egy időben technológiai értelemben is új korszak kezdődött a Mese.tv életében. A korábbinál nagyobb méretben, jobb minőségű képpel és hanggal mutatja be a filmeket, és választani is egyszerűbb a folyamatosan bővülő, jelenleg 300 filmet tartalmazó kínálatból. A rajzfilmek, bábfilmek, mesék, dalok, klipek, koncertek sorozatokba rendeződtek, egy kattintásra elindulnak, az eligazodást szabadszavas kereső is segíti. A legtöbbször megnézett és a nézők által legjobbnak ítélt filmeket külön kategóriába rendezi az oldal.

www.egyszervolt.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.