2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mi történik ha az adatközpont eltûnik?

6 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/804"><img class="image thumbnail" src="/files/images/managedHosting.thumbnail.jpg" border="0" alt="A virtuális adatközpont és hosting center felépítése" title="A virtuális adatközpont és hosting center felépítése" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A virtuális adatközpont és hosting center felépítése</strong></span></span>Az angol rendõrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban<a name="_ftnref1" href="#_ftn1" title="_ftnref1">[1]</a>. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek - mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák - miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevû platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek mûködését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat. </p><p>

  a virtuális adatközpont és hosting center felépítéseA virtuális adatközpont és hosting center felépítéseAz angol rendõrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban[1]. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek – mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák – miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevû platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek mûködését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.

  a virtuális adatközpont és hosting center felépítéseA virtuális adatközpont és hosting center felépítéseAz angol rendõrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban[1]. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek – mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák – miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevû platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek mûködését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.

A modern hálózatok létfontosságúak a vállalkozások legtöbbjének – nem csak az olyan e-kereskedelmi óriások esetében mint az Amazon, ebay vagy a YouTube, hanem minden olyan vállalat esetén, melyek üzleti tevékenységük során egyfajta gerincoszlopként használják IT rendszereiket. Az infrastruktúra sérülése szinte azonnal jelentõs bevételkieséseket okozhat. A nemzetközi piackutató Gartner becslései szerint az IT leállás által okozott veszteségek elérhetik a 33,280 eurót óránként[2]. A gyorsan fejlõdõ középvállalkozások európai piacán ez az üzleti veszteség összességében akár milliárd eurókra is rúghat.

Egy ilyen fenyegetettséggel szemben a Geographic Failover jelenti a megbízható utat egy vállalat védelmére. Azonban a hagyományos Dedicated Hosting modell esetében, ahol a vállalatoknak újra kell építeniük a fizikai visszaállításokat minden helyszínen, ez a megoldás általában túl költséges a legtöbb vállalat számára. A Virtual Hosting-nak köszönhetõen a kulcsfontosságú üzleti rendszerek eme fontos eszköze anyagilag elérhetõ mostantól. Ha katasztrófa történik, a virtuálisan host-olt alkalmazások nagyon gyorsan újraindíthatóak más helyszínen, egy alternatív gépen az Interoute következõ generációs hálózatán.

Biztonság és öngyógyítás

A Virtual Hosting platform minden helyszínen teljesen redundáns, így magas rendelkezésre állást biztosít szigorú szolgáltatási garanciák mellett. A szolgáltatás funkcionálisan igen hasonlít a dedikált gépeken futó menedzselt hosting szolgáltatáshoz, ugyanúgy lehetõvé teszi az operációs rendszer kiválasztását és teljes hozzáférést ad az alkalmazások installálásához is. Ahelyett viszont, hogy az ügyfelek megvennék, vagy több évre lízingelnék a szervereket, a Virtual Hosting szolgáltatás rövid, akár néhány hónapos idõtartamra is igénybe vehetõ, s ez kétségtelenül nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Továbbá, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hardveres költségek és a szállítási határidõk miatt sem: a virtuális gépek az Interoute adatközpontjaiban levõ szerverekben vannak, így készen állnak arra, hogy kielégítsék a vállalatok adatszükségleteit. Az igényelt megoldás a megrendelést követõ egyetlen munkanap alatt elkészülhet.

Az Interoute jelenleg 7 adatközpontot üzemeltet Európa-szerte – Amszterdamban, Berlinben, Genfben, Madridban, Münchenben, Párizsban és Londonban – mindegyik a kontinens legfejlettebb következõ generációs hang és adathálózatával van összekötve. A számos adatközpontban fellelhetõ Virtual Hosting platformok segítségével az Interoute Geographic Failover szolgáltatást tud nyújtani a cégek kritikus alkalmazásai számára. Ha katasztrófa történik egy városban vagy földrajzi régióban, az Interoute azonnal átkapcsolja virtuális szervereit egy másik országban található központba.

Az adatközpontok az iparágban elérhetõ legmagasabb infrastrukturális megbízhatóságot és biztonságot nyújtják, hétrétegû biztonsági rendszerrel, kettõs elektromos ellátással, biztonsági generátorokkal és folyamatos monitoringgal. Továbbá a Virtual Hosting ügyfelei a virtuális gép olyan elõnyeit is élvezhetik, mint a legfrissebb hardverek használata, anélkül hogy saját gépeik fejlesztésére kellene költeniük.

A Virtual Hosting platform az olyan mindennapi "krízisek" kezelésében is segíti a vállalatokat, amelyeket az adatforgalom okoz. Például túlzottan sikeres marketingkampányok túlterhelhetnek  egyébként stabilan mûködõ honlapokat, reptérlezárások és járatkésések hasonló problémát okozhatnak a légitársaságok online foglalási rendszereinél és utazási irodáknál, stb. Szinte minden cég találkozott már üzleti veszteséget okozó késésekkel, amelyeket a hálózati teljesítmény lassulása okoz csúcsidõben. A Virtual Hosting platform anélkül kezeli ezeket a csúcsidei problémákat, hogy a vállalatnak további komoly összegeket kellene költenie hardverparkja továbbfejlesztésére. A Virtual Hosting platform lehetõvé teszi, hogy gyorsan megnövelje a virtuális szerver memóriáját és számolási teljesítményét, ezáltal lehetõvé téve, hogy a honlap elbírjon a megnövekedett forgalommal.

"Napjaink üzleti világában az adatvédelem kiemelkedõen fontos a túlélés érdekében" mondta Gareth Williams, az Interoute nemzetközi piacokért felelõs elnöke. Az Interoute Virtual Hosting platformja ezt gazdaságosan elérhetõvé teszi azon vállalatok számára is, melyek azt gondolják, hogy az ilyen szintû biztonság számukra elérhetetlen. A platform az évek során a kritikus Dedicated Hosting megoldások során szerzett tapasztalatainkon alapul, és ideális megoldást kínál az ügyfelek számára, akiknek gyorsan kell reagálniuk az online üzleti világ megjósolhatatlan körülményei között".

Az Interoute Európa leggyorsabban fejlõdõ kommunikációtechnológiai szolgáltatója, valamint Európa legfejlettebb és sûrûn összekapcsolt, 47000 km hosszú hang- és adathálózatának tulajdonosa. Teljeskörû szolgáltatást nyújtó következõ generációs hálózata több, mint 14000 ügyfelet szolgál ki a kiskereskedelemtõl az ûrkutatásig, akik között megtalálhatjuk Európa e területeken legfontosabb cégeit csakúgy, mint Észak-Amerika, Dél- és Kelet-Ázsia nagyobb szolgáltatóit, kormányokat, egyetemeket és kutatóközpontokat. Ezek a szervezetek az Interoute-ot találták az ideális partnernek tartalmaik tárolására, nagykereskedelmi tranzitszolgáltatások igénybevételére, nagyvállalati hálózatokhoz való hozzáférés kialakítására vagy új szolgáltatások létrehozására. Európában és Észak-Amerikában található irodáin keresztül az Interoute birtokosa és üzemeltetõje Európa legnagyobb üzleti központjaiban található sûrûn összekapcsolt városi hálózatoknak. Több, mint 1 milliárd euró értékû e-kereskedelmi tranzakció folyik át adatközpontjain minden nap, így az Interoute kulcsfontosságú része Európa digitális ellátási láncának.

http://www.interoute.com/


[1] Forrás: The Sunday Times 2007 március 11-én megjelent, "Al-Qaeda plot to bring down UK internet"címet viselõ, David Leppard cikk.

[2] Forrás: Becslések a Gartner Group "Contingency Planning Research" kutatásából, a számítógépes hálózatok leállására vonatkozóan.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.