2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

signal uzenetkuldo

A Signal alkalmazás titkosítást használ az üzenetek titkosításához. Lássuk a részletek a működéséről.

signal uzenetkuldo
A Signal fő funkciója, hogy végpontok közötti titkosítással védett szöveges, video-, audio- és képüzeneteket küldhet , miután ellenőrizte telefonszámát és lehetővé tette, hogy önállóan ellenőrizze a többi Signal felhasználó személyazonosságát. Használhatja hang- és videohívások kezdeményezésére is, akár egyenként, akár egy csoportos beszélgetésre is.
A  titkosított üzenetküldő alkalmazások lehetséges buktatóiba nem feküdt bele a Signal üzenetküldő és a Signal kulcsa a titkosítás.


A kifejezés sokak számára misztikus, hogy végpont közötti titkosítás de lássuk mit ad a Signal?

A végpontok közötti titkosítás egyszerű: A normál SMS-üzenetküldő alkalmazásokkal ellentétben az üzenetek elküldése előtt elkódolja az üzeneteit, és csak az ellenőrzött címzett számára szünteti meg a kódolást. A kódolás két végpont között jön létre és kizárólag azonosított felhasználók tudnak, több faktoros azonosítás / név, cím, email azonosítás, telefonszám ellenőrzés, aztán erre rá kap egy kódot a telefonjába/  Ez megakadályozza, hogy a bűnüldöző szervektől a  mobilszolgáltatókon át un.  szimatoló szervezetek képesek legyenek elolvasni az üzenetek tartalmát akkor is, amikor elfogják őket (ami gyakrabban történik , mint gondolnánk ).

signal-uzenetkuldo-titkositas

Ami az adatvédelmet illeti, nehéz legyőzni a Signal ajánlatát.

-Nem tárolja a felhasználói adatokat.
-Titkosítási képességein túl kibővített, a képernyőn megjelenő adatvédelmi lehetőségeket is kínál, beleértve az alkalmazásspecifikus zárakat,
-Alkalmaz  üres értesítési előugró ablakokat
-Az arcot elmosó megfigyelés elleni eszközöket és az eltűnő üzeneteket.

Az alkalmi hibák bizonyították, hogy a technika természetesen korántsem golyóálló , de a Signal hírnevének és eredményeinek átfogó íve minden adatvédelmi szempontból hozzáértő személy azonosság-védelmi eszköztárának tetején tartotta .

Éveken keresztül a Signal adatvédelmi kihívása nem a technológiájában, hanem szélesebb körű elfogadásában rejlett. A titkosított Signal üzenet küldése nagyszerű, de ha a címzett nem használja a Signal szolgáltatást, akkor lehet, hogy az Ön adatvédelme semleges, hiszen adatai akkor kódolódnak igazán amikor használatba kerül állandó kommunikációs párokkal.  Gondoljon erre az  ön üzeneteinek és magánélete védelme érdekében: használatban edződik a harcos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.