2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Milyen márkák közül tudunk válogatni ha 175 65 r14 téli gumira van szükségünk?

4 perc olvasás
A Hankook mára már az egyik legismertebb középkategóriás gumiabroncs gyártó cégének számít, fogyasztói vélemények alapján kiváló választás lehet azoknak az autósoknak akik jó minőségű gumit szeretnének.
auto

Egy rossz minőségű, elhasználódott abronccsal egyáltalán nem tudunk biztonságosan közlekedni, ezért fontos figyelünk arra, hogy milyen gumiabronccsal indulunk útnak. Ha szezonális gumiról van szó, akkor ügyelnünk kell arra is, hogy azokat mikor érdemes lecserélni, illetve hogy az adott abroncsot milyen hőmérséklet alatt vagy felett biztonságos használni.

A nyárigumik értelemszerűn úgy lettek megtervezve, hogy ellenálljanak a nyári forróságnak, és megállják a helyüket a felforrósodott aszfalton is. Ezek a gumik strapabíró, és erős anyagösszetétellel rendelkeznek, ennek köszönhetően nem okoz nekik problémát ha túl forró útfelületen lesznek használva.

A téli gumik a nyári útviszonyokon nem viselkednek valami jól, a legnagyobb probléma talán az lesz velük, hogy nagyon gyorsan, és nagyon egyenetlenül kezdenek el kopni. Ezért bár sok autós azt gondolja, azzal pénzt tud megtakarítani, hogy nyáron is téligumikat használ, valójában csak sokkal gyorsabban tönkre teszi azokat, és sokkal hamarabb eljön az új garnitúra gumi megvásárlásának az ideje.

Illetve léteznek még a négyévszakos abroncsok, melyek speciális anyagösszetételük miatt használhatóak télen és nyáron egyaránt, de csak abban az esetben ha a téli időszakban képesek vagyunk kompromisszumokkal vezetni.

Mennyire kell odafigyelnünk arra, hogy milyen méretű abroncsot vásárolunk?

Ha abroncsvásárlásra kerül a sor, az első és legfontosabb, amit ki kell derítenünk, az az, hogy mekkora méretű gumiabroncsra lesz majd szükségünk. Ezt pontosan tudnunk kell, ahhoz hogy egy számunkra tökéletes gumiabroncsot válasszunk végül.

Ha fejből nem tudjuk az abroncs méretét, érdemes a autó kézikönyvéből kikeresni a pontos kritériumokat.

Szakemberek véleménye szerint semmilyen abroncson nem érdemes spórolni, de a téli gumik esetében kiemelkedően fontos, hogy egy megbízható, jó minőséggel rendelkező márka mellett tegyük le a voksunkat.

175 65 r14 téli gumiból szerencsére a kínálat hatalmas. Ma már lehetőségünk van kényelmesen, és gyorsan lebonyolítani a vásárlást az online felületeken. Ennek köszönhetően akár utána is tudunk járni az adott téli guminak, és ha időnk engedi még a különböző webáruházak árait is lehetőségünk van összehasonlítani. Így nem csak a tökéletes, hanem a legkedvezőbb áron található abroncs lehet a miénk.

A autogumiakcio.hu egy hatalmas abroncskínálattal rendelkező webáruház, ahol néhány kattintással megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb gumikat. Az oldal segítségével be tudjuk állítani, hogy pontosan milyen szélességgel, magassággal és átmérővel rendelkező gumiabroncsra van szükségünk. Szűrhetünk külön gyártóra is, illetve természetesen be tudjuk állítani azt is, hogy milyen típusú gumiabroncsot keresünk.

Ismerjünk meg jobban két 175 65 r14 mérettel rendelkező téli gumiabroncsot

A személygépkocsikra tervezett 175 65 r14 téli gumira rákeresve első találatként a Debica Frigo 2 téligumiját dobja ki a rendszer, melyről érdemes tudni, hogy Lengyelországból származó gumiabroncs.

Ez a téligumi képes magába foglalni a komfortos gumik, és a standard abroncsok legfontosabb tulajdonságait. A korszerű technológiai fejlesztéseknek köszönhetően pedig az elődjeihez képest ennek az abroncsnak javult a futásteljesítménye, és sokat dolgoztak a fejlesztők azon is, hogy ezzel a téligumival valóban kényelmesebb legyen a vezetés.

A megnövelt lamellák elengedhetetlenek ahhoz, hogy havas és jeges útfelületen még jobb tapadási tulajdonságokat mutasson, a mintaárkok pedig azt teszik lehetővé, hogy az abroncs a felgyülemlett csapadékot, és latyakot könnyebben ki tudja vetni magából.

Remek választás lehet még számunkra A Hankook márkájú W462 Winter Icept RS3 névre hallgató, igen jó ár/érték arányban kapható téli gumi is, mely nem csak strapabíró és erős, de igazán jó tapadási és fékezési tulajdonságokkal is rendelkezik.

A Hankook mára már az egyik legismertebb középkategóriás gumiabroncs gyártó cégének számít, fogyasztói vélemények alapján kiváló választás lehet azoknak az autósoknak akik jó minőségű gumit szeretnének, de nem tehetik meg azt, hogy megfizessék a drágább, prémium kategóriájú abroncsokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA