2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Modine gyártócsarnok átadó ünnepség Mezőkövesden

3 perc olvasás

modine.jpgA Modine Manufacturing Company (New York-i értéktőzsdén: MOD), a hőátviteli technológiák és megoldások területének egyik diverzifikált piacvezetője, kilenc hónapos intenzív kivitelezés időszak után befejezte egy új gyártóüzemének építését.

 

„Mezőkövesd ideális helyszínt kínál a jelenlegi igények kielégítésére és szükség szerinti bővítésére.”- mondta Thomas Marry, ügyvezető alelnök és vezérigazgató. „A motor és erőátviteli hűtőberendezések területén elért eredményeink birtokában úgy éreztük, elérkezett az ideje, hogy globális gyártási lehetőségekbe fektessünk be.”

 

A 2018. március 27-én átadott, – a már meglévő Modine üzemhez csatlakozva – az új létesítmény közel 9000 négyzetméter alapterületű. A csúcstechnológiával felszerelt gyárcsarnok növeli az alumínium motor és erőátviteli hűtőberendezés-gyártási kapacitást a gépjárművek, haszongépjárművek és a munkagépek piacán. A Modine itt folyadékhűtéses töltőlevegő-hűtőket (LCAC), olajhűtőket (LCOC), kondenzátorokat, valamint más kulcsfontosságú alumínium termékeket gyárt majd gépjármű és haszonjármű piac számára.

 

A 7 millió euró összköltségű, a Kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősített beruházásával a Modine továbbra is folytatja az egyre bővülő befektetéseit a berendezések és a munkaerő területén, annak érdekében, hogy az új gyártóüzem csúcsteljesítményt nyújtson. A vállalat a kiemelt beruházás okán jelentős fejlesztési adókedvezményben részesül. A termelés felfutását követően a következő években több mint 200 munkahely létesül majd. A csarnokban már befejeződött a védőgázas alumínium keményforrasztó (CAB) kemence és a kondenzátor gyártósor telepítése, amelyet prések, összeszerelő állomások, vákuum kemencék és szivárgásvizsgáló készülékek telepítése követ majd ez év során.

 

„Örömünkre szolgál, hogy ez a jelentős beruházás a tervezett időre és a költségvetés szerint megvalósult, és így a gyár ünnepélyes keretek közötti átadására március 27-én sor került.”

 

A Modine Hungária Kft. 1991. óta működő mezőkövesdi üzeme a konszern legsikeresebb európai gyáraként egyben Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb munkáltatója is. Másik magyarországi telephelye, a zöldmezős beruházásként megépült gyöngyösi üzem szintén fontos foglalkoztatója Heves megyének.

 

Az eseményen köszöntő beszédet tartott Thomas Marry, COO alelnök, Modine Manufacturing Company, Németh Zoltán, ügyvezető, Modine Hungária Kft., dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Polgármestere, Tállai András, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

www.modine.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.