2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Műalkotásokat adományozott az Art Market Budapest

2 perc olvasás

lauder.jpgAz izraeli államalapítás 70. évfordulóján a Lauder Javne Iskolába kerültek a művészeti vásáron kiállított festmények.

 

Ünnepélyes keretek között került sor azoknak a műtárgyaknak az átadására, amelyeket az Art Market Budapest kezdeményezésére és támogatásával a Magyarországi Izraeli Művészeti Alap adományozott a Lauder Javne Iskola számára. Az Art Market Budapest nemzetközi művészeti vásár díszvendége 2017 októberében Izrael volt, az adományozott műtárgyak a Budapesten szervezett izraeli kortárs művészeti fesztivál keretében érkeztek Magyarországra, és az izraeli államalapítás 70. évfordulója alkalmából szervezett eseményen kerültek új helyükre.

 

Az Art Market Budapest Közép és Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáraként évente mintegy 25 ország 100 kiállítója közreműködésével több mint 500 művész alkotásait mutatja be a budapesti közönségnek. A jelentős, 30 ezer fő feletti látogatottságú művészeti esemény 2017-ben ART.ISRAEL-ART.IS.REAL címen különleges vendégfesztivál keretében szentelt kiemelt figyelmet Izrael képzőművészetének.

 

A díszvendégség kapcsán létrehozott Magyarországi Izraeli Művészeti Alap az Art Market Budapesten kiállított műtárgyak közül kifejezetten azzal a céllal vásárolt alkotásokat, hogy azokat valamely magyarországi intézménynek adományozza. Az Izrael Állam Nagykövetsége védnöki szerepvállalása és az Art Market Budapest támogatása mellett létrejött Alap az izraeli állam alapításának 70. évfordulójához kapcsolódó ünnepélyes események keretében nyújtotta át Daphna Alon festőművész kiválasztott alkotásait a Lauder Javne Iskolának. A művésznőt Budapesten a Triangle Art galéria képviselte.

 

„Különös jelentősége van annak, hogy az alkotások mostantól a Lauder Javne Iskola falait díszítik, olyan intézményről van ugyanis szó, amely a kultúrára és kreativitásra nevelést kiemelt feladatának tekinti, és ahol a kiválasztott műtárgyak a legfogékonyabb generáció előtt villanthatnak fel valamit Izrael rendkívül színvonalas kortárs művészetéből.” – emelte ki a műtárgyak átadása kapcsán Ledényi Attila, az Art Market Budapest alapító-igazgatója.

 

http://artmarketbudapest.hu

https://www.lauder.hu/hu

https://www.daphnaalonart.com

http://www.gallerytriangle.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.