Különleges helyszín, jó hangulat, elégedett nézők és fellépők. A Vácon megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó az idei évvel, július 5. és 9.  között végképp felrakta magát a hazai fesztiváltérképre.

Különleges helyszín, jó hangulat, elégedett nézők és fellépők. A Vácon megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó az idei évvel, július 5. és 9.  között végképp felrakta magát a hazai fesztiváltérképre.

A szervezők egyszerre zenés és színházas, laza, fröccsözős, ottalvós, bulizós, vízpartos, naplementés, új helyszínt felfedezős rendezvényt ígértek – és így is lett. A közönség láthatóan élvezte, hogy miközben a hazai zenei színtér legjobbjainak – a Punnany Massif, az Európa Kiadó, a Belga, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a RedRed, a Ricsárdgír, a Supernem, a Jónás Vera Experiment, a 30Y és a Hiperkarma – koncertjein bulizhatott, nézhetett a V4, azaz a visegrádi országokból érkezett színházi produkciókat, táncolhatott esténként DJ-k szettjeire, vagy éppen ejtőzhetett a fesztiválterület vonzó vízpartján.

Volt tehát színes programkínálat és pezsgés, de nem volt a legnagyobb fesztiválokra jellemző tömeg és dömping, s ezt, úgy tűnik a fesztivállátogató közönség is díjazza, ez pedig azt jelenti, hogy a VéNégy jövőre tovább mehet azon az úton melyen már idén is jókora léptekkel haladt.

"Korábban egy zenei színpaddal rendelkeztünk, idén már három színpaddal vágtunk neki, melyekből kettő zenei, a harmadikon pedig alternatív színházi előadások,  illetve beszélgetések voltak láthatóak neves közéleti személyiségekkel, művészekkel, színészekkel, zenészekkel. Idén volt először lehetőség kempingezni a fesztivál helyszínén" – meséli Kis Domonkos Márk igazgató.

 

Az egyik legnevesebb fellépő, Tóth Vera szerint hasonló jellegű fesztivál nincs az országban"nagyon örülök, hogy ebben részt vehetek", nyilatkozta az énekesnő. Egy másik fellépő művész, Koszi Janka szimpátiáját is kivívta a VéNégy: "Beállás előtt lesétáltam a Duna-partra és nagyon chilles volt: szívesen jönnék máskor is. Szimpatikus, hogy kicsi fesztivál, barátságos, családias, gyerekekkel is simán el lehet jönni".

 

A fesztivál külföldi fellépőinek is bejött a különleges helyszín, és a barátságos, családbarát hangulat: "Ukrajnából érkeztünk, azon belül Lembergből. Már harmadszorra lépünk itt fel és nagyon szeretjük a magyar közönséget. Sok pozitív energiát kapunk tőlük" –  mondta Volodimir Gubanov ukrán színész.

 

Úgy tűnik tehát, semmi akadálya annak, hogy a VéNégy 2018-ban is felvigye Vácra a Római-partot és a legjobb zenekarokat. Folytatása következik.

 

Facebook: https://www.facebook.com/venegyfesztival/?ref=br_rs

 

http://v4fest.eu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük