Nagyszabású megnyitón debütált a Lakatos Műhely
Stílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek- rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik.
Stílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek- rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik.
A stílusos életbe az öltözködés, a kultúra, a szórakozás és az utazás mellett a gasztronómia is belefér – vallja Lakatos Márk, aki saját „műhelyének" hivatalos megnyitóján mindezt életre is keltette. A stylist a tőle megszokott rendhagyó hangulattal és látványos meglepetésekkel készült az alkalomra, ahol az ételkülönlegességek mellett artisták, zenei fellépők és táncosok is színesítették a Hold utcai piaccsarnok miliőjét. A menüben olyan fogások kaptak helyet, amelyek a bisztró többi ételéhez hasonlóan izgalmas megoldásokkal ötvözik a tradicionális hazai ízeket és a kreatív újdonságokat, amelyeket a Márkhoz közel álló hírességek is első kézből tesztelhették.
„Örülök, hogy ennyien velünk ünnepeltek és belekóstoltak a műhely különlegességeibe" – kezdte Márk. A kolbászainkat mi magunk töltjük, így biztosan egészséges dolgok kerülnek bele. Evidens volt, hogy amit csak lehet, mi magunk készítsünk el a legnagyobb odafigyeléssel, egyéb adalékanyagok nélkül. A kenyeret vagy a főzelékekhez kínált párizsit nem mi állítjuk elő, viszont olyan hazai forrásokból szerezzük be, amelyek megbízhatóak és minőségiek" – folytatta a divatguru, aki a gasztronómiai trendeket követve gondolt a vegetáriánusokra és az ételérzékenyekre is:
„Számomra nagyon fontos a zöldségkultúra, ami nem egyenlő a gyerekkori menzás főzelékélményekkel. Naponta változó kínálatunkban más és más főzeléket kóstolhatnak meg a vendégeink, olyanokat, amiket laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. – árulta el Márk, akinek a gasztronómia iránti szenvedélye nem új keletű, hiszen nagyszülei révén már egészen kisgyermek korában belecsöppent a vendéglátásba.
Az egészestés megnyitón olyan barátok és hírességek sem tudtak ellenállni a népszerű stylist finomságainak, mint Palvin Barbara, Radics Gigi, Gryllus Dorka, vagy Debreczeni Zita.
A hírességek is rákaptak Lakatos Márk főztjére.
„Nagyon jól éreztem magam az eseményen. A tradicionális magyar ételeket jobban preferálom, mint a modern konyhát. Igyekszem egészségesen étkezni a hétköznapokban, így különösen örülök neki, hogy a Lakatos Műhelyben a különleges ízek mellett a gluténmentes kínálatra is nagy hangsúlyt fordítanak. Időnként persze én is bűnözöm, főleg, mivel édesanyám remek főztjének nehéz ellenállni. A töltött káposztája a kedvencem, nincs párja a világon" – mondta Radics Gigi.
„Régóta barátok vagyunk Márkkal, így egyértelmű volt, hogy nem hagyom ki a megnyitót sem. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt az álmát is valóra váltania. Bevallom, először kicsit megijedtem, hogy vegetáriánusként mit fogok enni egy főként kolbászos fogásokat készítő helyen, de itt a vegákról sem feledkeztek meg: egy isteni borsófőzeléket kóstolhattam meg, amit bátran ajánlok mindenkinek" – árulta el a Tiszta szívvel című film főszereplője, aki már gyerekkora óta húsmentesen él.
https://www.facebook.com/lakatosmuhely