2023.november.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagyszabású megnyitón debütált a Lakatos Műhely

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/102228"><img class="image image-preview size-full wp-image-109891" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2016/06/00-lakatos.jpg" border="0" width="473" height="473" /></a></span>Stílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek- rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik. <p> 
00 lakatos

00 lakatosStílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek- rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik.

 

00 lakatosStílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek- rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik.

 

A stílusos életbe az öltözködés, a kultúra, a szórakozás és az utazás mellett a gasztronómia is belefér – vallja Lakatos Márk, aki saját „műhelyének" hivatalos megnyitóján mindezt életre is keltette. A stylist a tőle megszokott rendhagyó hangulattal és látványos meglepetésekkel készült az alkalomra, ahol az ételkülönlegességek mellett artisták, zenei fellépők és táncosok is színesítették a Hold utcai piaccsarnok miliőjét. A menüben olyan fogások kaptak helyet, amelyek a bisztró többi ételéhez hasonlóan izgalmas megoldásokkal ötvözik a tradicionális hazai ízeket és a kreatív újdonságokat, amelyeket a Márkhoz közel álló hírességek is első kézből tesztelhették.

 

„Örülök, hogy ennyien velünk ünnepeltek és belekóstoltak a műhely különlegességeibe" – kezdte Márk. A kolbászainkat mi magunk töltjük, így biztosan egészséges dolgok kerülnek bele. Evidens volt, hogy amit csak lehet, mi magunk készítsünk el a legnagyobb odafigyeléssel, egyéb adalékanyagok nélkül. A kenyeret vagy a főzelékekhez kínált párizsit nem mi állítjuk elő, viszont olyan hazai forrásokból szerezzük be, amelyek megbízhatóak és minőségiek" – folytatta a divatguru, aki a gasztronómiai trendeket követve gondolt a vegetáriánusokra és az ételérzékenyekre is:

„Számomra nagyon fontos a zöldségkultúra, ami nem egyenlő a gyerekkori menzás főzelékélményekkel. Naponta változó kínálatunkban más és más főzeléket kóstolhatnak meg a vendégeink, olyanokat, amiket laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. – árulta el Márk, akinek a gasztronómia iránti szenvedélye nem új keletű, hiszen nagyszülei révén már egészen kisgyermek korában belecsöppent a vendéglátásba.

 

Az egészestés megnyitón olyan barátok és hírességek sem tudtak ellenállni a népszerű stylist finomságainak, mint Palvin Barbara, Radics Gigi, Gryllus Dorka, vagy Debreczeni Zita.

A hírességek is rákaptak Lakatos Márk főztjére.

 

„Nagyon jól éreztem magam az eseményen. A tradicionális magyar ételeket jobban preferálom, mint a modern konyhát. Igyekszem egészségesen étkezni a hétköznapokban, így különösen örülök neki, hogy a Lakatos Műhelyben a különleges ízek mellett a gluténmentes kínálatra is nagy hangsúlyt fordítanak. Időnként persze én is bűnözöm, főleg, mivel édesanyám remek főztjének nehéz ellenállni. A töltött káposztája a kedvencem, nincs párja a világon" – mondta Radics Gigi.

 „Régóta barátok vagyunk Márkkal, így egyértelmű volt, hogy nem hagyom ki a megnyitót sem. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt az álmát is valóra váltania. Bevallom, először kicsit megijedtem, hogy vegetáriánusként mit fogok enni egy főként kolbászos fogásokat készítő helyen, de itt a vegákról sem feledkeztek meg: egy isteni borsófőzeléket kóstolhattam meg, amit bátran ajánlok mindenkinek" – árulta el a Tiszta szívvel című film főszereplője, aki már gyerekkora óta húsmentesen él.

 

https://www.facebook.com/lakatosmuhely

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.