2022.július.01. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Néhány héttel az építés megkezdése után már teljesen bérbe is adtak egy 28.300 négyzetméteres spekulatív épületet Prágában

2 perc olvasás

prologcs.jpgA Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a március 5-én bejelentette, hogy teljesen bérbe adta jelenleg építés alatt álló új, 28.300 négyzetméteres spekulatív épületét a Prologis Park Prague-Uzice területén Csehországban.

 

A 3. épület fejlesztése a teljes kihasználtságú park iránti magas kereslet nyomán kezdődött el 2018 januárjában.

 

A bérbe adott területek a következők:

  • 14.175 négyzetméternyi további terület a Stavebniny DEK, Csehország egyik vezető építőanyag-szállítója részére; a vállalat már eddig is bérelt 6.968 négyzetméternyi területet a park 2. épületében.
  • 13.974 négyzetméter a FIEGE, az egyik vezető németországi logisztikai vállalat részére, mellyel csaknem megduplázódott az általa bérelt terület nagysága a parkban. A tranzakció lebonyolítását a 108 AGENCY segítette elő.

 

„Az, hogy spekulatív fejlesztésünk az építkezés megkezdését követően ilyen gyorsan bérbeadásra került, jól mutatja, milyen magas a kereslet a logisztikai ingatlanok iránt ezen a területen, amely gyors ütemben válik Prága vonzáskörzetének egyik új logisztikai csomópontjává” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója.

 

A Prologis Park Prague-Uzice egy modern logisztikai park a Németország felé vezető D8-as autópálya mentén, Prágától 9 kilométerre északra. A park jelenleg két, összesen 97.800 négyzetméteres modern logisztikai épületből áll, további 40.850 négyzetméter fejlesztési potenciállal. Az új épületet, mint ahogy minden Prologis fejlesztést Kelet-Közép-Európában, BREEAM akkreditációra terjesztik fel a 2018 közepén történő átadást követően.

 

A Prologis több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2017. december 31-i adatok alapján).

 

https://www.prologis.com

https://www.prologis.com/industrial-logistics-warehouse-space/europe/czech-republic

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.