2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Németország: ideiglenesen újra határellenõrzés

2 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/1585"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nemetkovetseg.thumbnail.jpg" border="0" alt="Németország budapesti Nagykövetsége" title="Németország budapesti Nagykövetsége" width="100" height="39" /></a></span>Németország budapesti nagykövetsége megkérte szerkesztõségünket a következõ információk közzétételére:</p><p>

  németország budapesti nagykövetségeNémetország budapesti nagykövetsége megkérte szerkesztõségünket a következõ információk közzétételére:

  németország budapesti nagykövetségeNémetország budapesti nagykövetsége megkérte szerkesztõségünket a következõ információk közzétételére:

A határellenõrzés bevezetése a Mecklenburg-Vorpommer tartományban található Heiligendammban megrendezendõ G8-csúcstalálkozó alkalmából

A Mecklenburg-Vorpommer tartományban, Heiligendammban megrendezendõ 2007-es G8-csúcstalálkozó fokozott biztonsági követelményei miatt Dr. Schäuble szövetségi miniszter úgy döntött, hogy a Németországi Szövetségi Köztársaság schengeni belsõ határain átmeneti jeleggel ismét sor kerülhet határellenõrzésre.

A Schengeni Törvények kifejezetten lehetõvé teszik a személyi ellenõrzések végrehajtását az EU- és Schengen-partnerekkel történt konzultáció után. Már több schengeni tagállam élt ezzel az eszközzel összehasonlítható, nagyszabású eseményekkel összefüggésben.

A heiligendammi G8-csúcsra bevezetett biztonsági intézkedések tartalmazzák, hogy a helyzettõl függõen ellenõrizni lehet a szárazföldi és tengeri határokat ill repülõtereket, azzal a céllal, hogy a lehetséges bûn- és erõszakelkövetõk Németországba történõ beutazását megakadályozzák. Különleges figyelmet fordítanak ennek során az erõszakos globalizációellenzõk jelentette veszélyre.

Az utazóknak számolni kell azzal, hogy ellenõrizhetik õket a belsõ határokon; ezt a helyzettõl teszik függõvé. A határon átnyúló közlekedés ezért csak elszórtan válik nehezebbé, és csak a biztonság számára szükséges mértékre korlátozzák az intézkedéseket.

Íly módon kívánnak hozzájárulni a rendezvény zökkenõmentes lebonyolításához.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.