2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már a T-Online és a T-Mobile is Google-lal keres

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1587"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kigli2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Google" title="Google" width="100" height="100" /></a></span><strong>A T-Online és a T-Mobile, hazánk legnagyobb internet- ill. mobiltelefon-szolgáltatója a Google-lal, Magyarország piacvezetõ internetes keresõjével közös sajtótájékoztatón jelentette be a három cég együttmûködését. </strong></p><p>

googleA T-Online és a T-Mobile, hazánk legnagyobb internet- ill. mobiltelefon-szolgáltatója a Google-lal, Magyarország piacvezetõ internetes keresõjével közös sajtótájékoztatón jelentette be a három cég együttmûködését.

googleA T-Online és a T-Mobile, hazánk legnagyobb internet- ill. mobiltelefon-szolgáltatója a Google-lal, Magyarország piacvezetõ internetes keresõjével közös sajtótájékoztatón jelentette be a három cég együttmûködését.

A T-Online, az [origo] tulajdonosa és a világ legnépszerûbb keresõmotorját kifejlesztõ Google megállapodott abban, hogy az egyik legnépszerûbb magyar online portál, az [origo] keresõje, az OK.hu 2007. május 10-tõl a Google technológiáját alkalmazza. Újdonság az oldalon, hogy az OK.hu saját – kék mezõben látható -hirdetései alatt és alul, az automatikus találatok alatt a Google AdWords szponzorált találati eredményei is megjelennek.

ok.huA technológia használata egyszerûbbé és hatékonyabbá teszi a keresést az OK.hu és az [origo] oldalain. A keresõ elérhetõ a portál bármely oldalán, valamint az önálló OK.hu domain-en is. A Google motor a szabadszavas keresésben és a képek keresésében segíti a portál látogatóit, ezzel a legjobb és legfrissebb találatokat kapják a magyar és a teljes nemzetközi webrõl. A magyar webre szûkített keresés esetében – köszönhetõen a Google technológiájának – nem csak a.hu domainek alatti, hanem a világ összes magyar nyelvû oldala között keresgélhetünk, legyenek azok a .com, .ro .sk vagy bármely más cím alatt.

ok.huAz OK.hu a szabadszavas és a képkeresõn kívül egy sor egyéb szolgáltatással segíti a felhasználókat. A keresõ képes olyan adatbázisokban is kutatni, amelyek nem a megszokott weboldalakon érhetõk el, ezekbe a hagyományos webkeresõk nem ?látnak bele". Az OK.hu így számos saját szolgáltatással rendelkezik – szótár, térkép, vásárlás, apróhirdetés, az [origo] teljes cikkarchívuma, linktár -, amelyekben egy kattintásra van a keresett válasz. Továbbá az alkotók integrálták az Országos Széchenyi Könyvtár teljes, sokszázezres adatbázisára épülõ, és a magyar nyelvû Wikipedián való közvetlen keresést is.

A Google és a T-Online azon dolgoznak, hogy a keresés hibátlanul mûködjön az egyik leglátogatottabb magyar webhelyen. A T-Online a jelenlegi megállapodást új mérföldkõnek tekinti a két cég kapcsolatában. Ez összhangban áll a cég azon törekvésével, hogy mindig a legjobb és leginnovatívabb szolgáltatásokat nyújtsa ügyfeleinek.

Az OK.hu továbbfejlesztésével a legnagyobb, közel 4,5 millió ügyféllel rendelkezõ hazai mobilszolgáltató, a T-Mobile is lecseréli web'n'walk szolgáltatásának keresõmotorját a Google technológiájára. A Google és a T-Mobile stratégiai együttmûködésének köszönhetõen az egy éve indított web'n'walk szolgáltatás – amelynek segítségével a mobiltelefonon is elérhetõvé vált a teljes világháló – használata még könnyebb lesz a már jelenleg is több tízezer felhasználó számára.

Az ügyfelek kényelmét szolgáló, innovatív szolgáltatások bevezetésében élenjáró T-Mobile elkötelezett a mobil szélessávú szolgáltatások elterjesztésében; a magyar piacon többek közt elsõként vezette be a gyors mobilinternetezést lehetõvé tévõ 3G és HSDPA szolgáltatásokat. A mobiltelefon egyre meghatározóbb az internetes információkeresésben, melyben a Google alkalmazása kiemelt szerepet kaphat, ugyanis nemzetközi tapasztalatok szerint használata a web'n'walkon jelentõsen növeli a keresések számát.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.