A Kancellár.hu Zrt., Magyarország piacvezető információbiztonsági szakértője, ma bejelentette, hogy nemzetközi piacra lép, s ehhez stratégiai partnerül hívta Dr. Sváb Pétert, aki a cég kisebbségi tulajdonosává is vált.

 

A Kancellár.hu Zrt., Magyarország piacvezető információbiztonsági szakértője, ma bejelentette, hogy nemzetközi piacra lép, s ehhez stratégiai partnerül hívta Dr. Sváb Pétert, aki a cég kisebbségi tulajdonosává is vált.

A kancellar.hu Kft. 2002-ben gyártó független információbiztonsági szakértőként kezdte meg működését az IT piacon. 2008-ban Zrt-vé alakult át, ekkorra már Magyarország piacvezető információbiztonsági cégévé vált. A hazai sikerek után a kancellar.hu most a nemzetközi piacokon is megméretteti magát, amelyhez egy kiváló stratégiai partnert nyert meg Dr. Sváb Péter személyében.

Az 53 éves szakember Magyarországon, a BME Villamosmérnöki Karán szerzett diplomát és néhány évvel később ott is doktorált. Tanulmányait kutatói ösztöndíjjal Manchasterben folytatta, ahonnan útja Rouen-be, majd az USA-ba vezetett, ahol MBA fokozatot szerzett. Fejlesztő mérnökként dolgozott az Egyesült Izzó Rt-nél, a Mikroelektronikai Vállalatnál (MEV) és az ICON Computing Kft.-nél. Alapító tulajdonos volt a külföldi piacokon is sikereket elért Dataware Kft-ben, amely később Rt-vé alakult. Ezt követően a T-Systems Dataware majd a T-Systems Hungary ügyvezető igazgatójaként dolgozott, végül 2003 óta saját céget alapított és tanácsadóként tevékenykedik a piacon.. Öt éve elnöke a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaságnak és két éve tagja az Óbudai Egyetemen működő Gazdasági Tanácsnak.

"Nagy reményekkel tekintünk a nemzetközi piacra lépés elé, amelyhez immár elérkezettnek láttuk az időt. Vezető társaimmal együtt úgy értékeltük, ehhez a fontos lépéshez mindenképpen szükséges egy olyan szakember bevonása, akinek látásmódja, tapasztalata segít minket az új kihívások során. Sváb Péter hosszú évek gyakorlati tapasztalataival rendelkezik, több céget vezetett be sikeresen a külföldi piacokra. Ezért nagy öröm számunkra, hogy támogat minket, úgy is mint kisebbségi tulajdonos, de legfőképpen mint stratéga"- mondta Papp Péter, a kancellar.hu vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük