Nokia N96Nokia N96

Az idei Mobil világkongresszuson (2008, Barcelona Spanyolország)  a Nokia  bemutatta a Nokia N96-ot, a kifejezetten a videókhoz és a televíziózáshoz készült multimédiás telefont (számítógépet?).

 

  Nokia N96Nokia N96

Az idei Mobil világkongresszuson (2008, Barcelona Spanyolország)  a Nokia  bemutatta a Nokia N96-ot, a kifejezetten a videókhoz és a televíziózáshoz készült multimédiás telefont (számítógépet?).

 

A nagy, 2,8 hüvelykes kijelzőjű, 16 gigabájtos belső memóriával rendelkező és a kiváló minőségű videofelvételeket számtalan formátumban támogató, kétfelé szétcsúsztatható Nokia N96 a mobil média izgalmas új fejezetét nyitja meg. A Nokia N96 multimédiás számítógép szállítása várhatóan 2008 harmadik negyedévében indul, fogyasztói ára pedig az adók és kedvezmények nélkül közel 550 euró lesz. Ez viszonylag sok, ami nagyban késlelteti elterjedését, serkenti az olcsóbb hasonló termékek fejlesztését.

"2007-ben a Nokia N95 az Internet és a mobilitás konvergenciájának ikonjává vált. A már hétmillió példányban eladott N95 megváltoztatta az emberek mobilkészülék-használati szokásait. A ma bemutatott Nokia N96 az N95 sikerére alapozva tovább fokozza az élményt – mondta Jonas Geust, a Nokia Explore (felfedezés) termékkategóriájának vezetője. – Az Internetnek köszönhetően a videofelvételek és a televízió egyre nagyobb szerepet játszanak életünkben. Nagy, világos kijelzőjével, nagysebességű csatlakozási lehetőségeinek sorával és a továbbfejlesztett Nokia Video Centerrel a Nokia N96 személyes belépőjegy a szórakozás világába."

Az internetes videofelvételeket gyorsan és egyszerűen elérhetjük. A Nokia N96 támogatja a leggyakoribb videoformátumokat, többek között az MPEG-4-et, a Windows Media Videót, és a Flash Videót, így könnyen megnézhetjük kedvenc videofilmjeinket. A videók átküldése és elérése a nagysebességű USB 2.0 kapcsolaton keresztül, illetve a WLAN és a HSDPA támogatása révén még gyorsabb lett. Egyes piacokon a beépített DVB-H vevőnek köszönhetően az élő tévéműsort is foghatjuk egy automatikusan frissülő programfüzettel együtt. A tekintélyes méretű memóriában akár 40 órányi videofelvétel is elfér. A Nokia N96 tárkapacitása tovább bővíthető külön megvásárolható microSD kártyákkal, például az új MU-43 Nokia 8GB microSDHC kártyával, amely összesen 24 GB-osra növeli a Nokia N96 memóriahelyét. A Nokia N96 a még nagyobb kényelem érdekében a hátsó borítóján egy támasztékkal is szolgál, így a tévézéshez a kezünkre sincs szükség.

A Nokia Video Centerben egy helyen felfedezhetjük és elérhetjük a mobiltartalmak széles választékát a filmelőzetesektől a vígjátékokon keresztül a hírekig olyan világhírű szolgáltatóktól, mint a YouTube, a Reuters és a Sony Pictures. Az internetes videó feedek katalógusa folyamatosan bővül a helyi és az egy-egy ország számára érdekes tartalmakkal.

A Nokia N96 a kiváló zenei élményt médiagombokkal, 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozóval és beépített 3D sztereó kihangosítóval garantálja. A Nokia Maps alkalmazás a belvárost részletesen megmutató és műholdas nézettel kiegészített, gazdagabb térképeket kínál, bővítéséhez pedig például városkalauzok, pontról pontra vezető gyalogos-, és beszédhanggal irányító autós navigáció áll rendelkezésre.

A Nokia N96-on 5 megapixeles és Carl Zeiss objektívvel, vakuval és videolámpával ellátott kamera található. A kamera másodpercenként 30 képkockát rögzítve a DVD-khez hasonló minőségű videofelvételt készít. A felhasználók a beépített A-GPS révén a fényképeiket földrajzi címkékkel (geotag-ekkel) is elláthatják, és a felcímkézett képeket az internetes közösségekben oszthatják meg másokkal.

A Nokia N96 természetesen a Nokia Ovi internetszolgáltatás-családját is támogatja, amelyek között térképek, zene, tartalommegosztás és még sok egyéb szerepel.

A Nokia N96 adatlap: a www.nseries.com/n96

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük